|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
brezimn Neznanec

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 12:43 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
ziga555 je napisal/a: |
V najslabšem primeru jo odpreš in kupiš nove celice in jih zamenjaš  |
Lep pozdrav. Bi nekaj dopisal k tem odgovoru.
Imam prenosnik hp 6715 ki je imel zelo slabo baterijo, max je držala 3 minute. Čez čas sem preko bolhe nabavil drugo baterijo, ki bi naj držala 30 min. Baterijo dobim, zamenjam in kaj se zgodi. Prenosnik je niti ne prepozna. Kako minuto je vtripala lučka da se baterija polni, potem pa ugasnila. Tudi če sem računalnik uporabljal par ur in ga nato odklopil je takoj vgasnil. Od kolega sem dobil novo baterijo od prenosnika ki se je razbil. Odprem baterijo, zamenjam celice, znova nazaj sestavim baterijo in..... Do 2% procenta je napolnilo in konec, nevem kaj vse sem sprobal, a ni šans da bi bil kakšen efekt. Tako da sedaj ta prenosnik uporabljam brez baterije in seveda vedno priklopljen na elektrko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne zastopim, zakaj vas tako skrbi zaradi akumulatorjev. Smo v letu 2011 in akumulatorji se ne uničijo več z neprestanim polnjenjem. _________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.12 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
Ne zastopim, zakaj vas tako skrbi zaradi akumulatorjev. Smo v letu 2011 in akumulatorji se ne uničijo več z neprestanim polnjenjem. |
To ti misliš, meni se je na Toshibi, prav tako na HP-ju, vse skupaj je staro 2/3 leti, prenosniki ranga 1500€...Je pa res, da je v uporabi skoraj 24ur/dan, prenaša se tudi veliko, občasno na bateriji...
TUdi Li-xx ima določen cikel poljenja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
mcride je napisal/a: |
ljudsko je napisal/a: |
Ne zastopim, zakaj vas tako skrbi zaradi akumulatorjev. Smo v letu 2011 in akumulatorji se ne uničijo več z neprestanim polnjenjem. |
To ti misliš, meni se je na Toshibi, prav tako na HP-ju, vse skupaj je staro 2 leti, prenosniki ranga 1500€...Je pa res, da je v uporabi skoraj 24ur/dan, prenaša se tudi veliko, občasno na bateriji...
TUdi Li-xx ima določen cikel poljenja! |
Je res, ampak ni potrebno pretiravati z jemanjem akumulatorja iz prenosnika. K večjemu s tem uničiš konektor za akumulator. _________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je res - čeprav LitijIon akuju stalna napolnjenost na 100% dejansko škoduje ...
(ne pa tudi LiPoly ali LiFePO4) To je razlaga za kup nedelujočih, predvsem starejših, akumulatorjev s prenosnikov, ki so bili praktično stalno na mizi in priklopljeni na elektriko.
Lp, Gregor _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romch Neznanec

Pridružen-a: Pet 10 Sep 2010 13:36 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2011 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
bo treba novo tehnologijo izkopat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni