|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Deflektor Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06 Prispevkov: 215 Aktiv.: 1.07 Kraj: Prlekija
|
Objavljeno: Sre Mar 28, 2012 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Isti problem pri meni, kaj izbrati? Doma imam sicer še en starejši multimeter (VC333) s katerim lahko po potrebi merim manjše tokove, drugače pa bi rabil klešče s katerimi bi lahko meril zagonske tokove ne traktorju in obenem še kakšne porabnike z manjšimi tokovi (ampak tam lahko koristim tudi starejši multimeter).
Nekako sem gledal za variantama
VC-605
in pa
VC-531
Kakšna je sploh osnovna razlika med temi kleščami, prve delujejo bolj profesionalno, druge merijo več stvari in imajo MIN/MAX funkcijo. Vsekakor pa je zaželeno tudi, da se da z njimi meriti tudi frekvenco, saj občasno predvsem poleti pri hiši rabimo tudi generator. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.34 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Sre Mar 28, 2012 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš dovolj 400A, dobiš 3 take za ceno tistih zgoraj. Ja, stvar dela, čeprav sem bil malo skeptičen, ko sem jih kupil. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Mar 29, 2012 3:37 am Naslov sporočila: |
|
|
V uporabi sem imel kar nekaj let klešče VC-607, edino kar sem pogrešal na vsake toliko časa je bila osvetlitev zaslona. Drugače pa ni bilo problemov. Zaradi velikosti lahko delaš znjimi tudi pozimi v rokavicah.
Predvsem pa moraš pred nakupom vsaj približno vedeti kje jih boš uporabljal, saj so nekatere klešče precej velike ( vc-605, vc-607)in jih je ponekod skoraj nemogoče spraviti med žice v omaricah.
Imam pa trenutno v službi METRELOVE MD 9220. So priročne, osvetlje zaslon,imajo pa drsni preklopnik za preklop med funkcijami, kateri pa je precej neroden in si kaj hitro na drugi funkciji kot pa si želel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni