|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
demag Član

Pridružen-a: Sob 24 Sep 2011 8:22 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.35 Kraj: Okolica Postojne
|
Objavljeno: Čet Okt 27, 2011 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Najprej se opravičujem,če to kar sem naštel ,ni , low level format!
Priznam ,da me je zavedel program in servis,ki je stalno omenjal LLF!
Priznam ,da nisem vedel da obstaja še bolj "Low Low Level Format",uporablja pa ga najbrž le peščica ljudi,ker že mojim lahko uničiš prav vse podatke in particije,kaj šele z pravim!!! Upam da nisem ,kakšnemu povzročil preveč slabe volje,ker ni bil moj namen!
LP Demag! _________________ Ni vse zlato,kar se zlato sveti!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Okt 27, 2011 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, ne, nič skrbeti, smo že imeli to razpravo. Večkrat.
Izraz LLF je podobne sorte kot izraz neonka. Danes se z njima večinoma opisuje nekaj kar ni to, ampak izraz lepo zveni, se lahko napiše in je masovno v uporabi (za napačno stvar). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2011 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Ne vem kaj bi tu Linux naredil? Čudež?
Če je površina diska fizično poškodovana, je disk adijo -> poskusi rešiti kar se da.
Površine ne bo popravil noben HDD regenerator pa naj stoji na DOS, Windows, Linux ali nečem četrtem.
Ideja, ja bom v Linux omejih dostop do poškodovanega dela, je dobra samo na papirju. V praksi pa imajo slabi sektorji tendenco razmnoževanja in prej ali slej pridejo ven iz omejnega dela. Problem, ki si ga (ne)uspešno pomedel pod preprogo, je spet nazaj, po možnosti v hujši obliki - izguba bolj pomembnih podatkov, kot prej.
Če pa je disk zbrkljan zaradi elektrošoka, zanič napajalca ali kaj v tem smislu, pa imaš diagnostiko proizvajalca diska in naj ta poskusi urediti stvar, če seveda gre. Vse ostalo, je vsaj zavlačevanje in mazaštvo ali v najboljšem blažev žegen. |
Skrivnost je v tem, ker se navadno ob okvari operaciskega sistema pokvari tudi zagonski regiter. To se odraža tako, da ni mogoče ponovno naložiti operaciskega sistema. Rešitev je ta, da poiskušaš z delitvijo particij in brisanjem v linuxu. Ko si to naredil jih moraš vse zbrisati in tako ustvariš pogoje za instalacijo Windowsov.
V kolikor pa se zgodi fizična okvara pa imaš prav. Ukrep je samo eden: ZAmanjaj disk po hitrem postopku in prepreči škodo.
Če ni možna instalacija Windowsov je lahko ena izmed indikacij, da je disk v okvari. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2011 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
darko32 je napisal/a: |
Skrivnost je v tem, ker se navadno ob okvari operaciskega sistema pokvari tudi zagonski regiter........... |
Register ? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.98 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2011 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno, Jaka57, na Polknih(TM) temelječe zadeve imajo register (nimamo vsi MACov). Naj dvigne roko tisti, ki ni škripal z zobmi ob neuspešnem poskusu obnovitve registra... Nihče? Se mi je zdelo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni