|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.91 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 12:06 am Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
Jule je napisal/a: |
Ujezilo me je, ker NIKJER ni bilo več usmernikov(5A,30V) za 50€. |
Enega sem videl - cena 49€ |
No, saj je res. Ni bil za 50€.
Pa naj te potolažim, Jule. Tak usmernik, ki sem ga kupil na spomladanskem sejmu v Pordenonu, mi je danes prav strašljivo počil. Vključil sem ga in zavrtel potenciometer za napetost in ker brez razloga je vsekalo.
Potem sem ga hitro izključil in odprl, pa me je minilo, da bi sploh karkoli popravljal, ker je tako sranje noter. Naredi si vslugo in takega napajalca ne kupuj.
Nazadnje urejal/a David2204 Tor Apr 17, 2012 7:44 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
radio48 Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 17:23 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.00 Kraj: Starše
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Živijo!
Po nekajletni pavzi sem bil ponovno v Pordenonu. Presenečen nad številom zasedenih hal in gužvo. Vsega se je našlo, tako HAM robe in elektronike. Pri teh dveh kategorijah niti ni bilo pretirane gužve, tako da se je dalo vse "prešnofati".
Ettore se skoraj ni spremenil .
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
birca Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Maj 2011 20:10 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: obalakebala
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 9:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar je bilo novega je bila cela hala fotoaparatov(starih) in cela hala zadev na lampe(radiji). Sicer jih kar drago prodajajo. Sem se počutil prav bogatega ko jih imam ene par doma.
Ujezilo me je, ker NIKJER ni bilo več usmernikov(5A,30V) za 50€. Ali pa sem postal slep. Zadnja 3 leta so bili na vsakem vogalu. Letos ko sem imel nabaviti še enega zame in enega za prijatelja pa jih nikjer ni. Upam da niso vseh prodali, ker sem prišel šele popoldne. Pomoje je kaka carinska pošta posegla vmes. Ali pa so izpraznili tisti kontejner ki so ga naročili zato da so bili tako poceni.
Ta napajalnik je edina reč ki se jo res splača it kupit na ta sejem.
Kupil sem še vellemanov odspajkovalni spajkalnik in pumpica v isti šasiji za 6€, nekaj ohišij in ostalih drobnarij za delavnico |
Imeli so ga le na eni stojnici. Zaradi njega sem tudi jaz šel dol. Model PS-305d.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Na eni stojnici je bil ja, vendar je bil 70€+.
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsake oči imajo svojega malarja. Moje so videle že marsikaj in so zato verjetno precej bolj izbirčne. Bom torej poskusil sejem opisati še s tega stališča.
Ena cela hala fotoaparatov in objektivov. Zanimivo, da ni bilo skoraj nič novih stvari. Vsekakor pohvale vredna hala še posebej, ker je bilo to prvič. Semnju da nov privdih, nov zagon. Vsekakor pohvalno.
No žal za vse ostalo ne morem najti pohvalnih besed. Skladovnice CD-jev in DVD-jev so bile sicer nekaj manjše, je bilo pa zato zlate krvi (beri tinte za tiskalnike) toliko več. Kar me še posebej žalosti je to, da je plastičnih predmetov, ki nimajo nobene uporabne vrednosti, ali pa ki so daleč od elektronike vsako leto več. Žalosti me zato, ker nam bodo (nam elektronikom) nakupovalci ničvrednega kiča prevzeli sejem. Vse več je tudi "fake" računalniških izdelkov. Lep primer je recimo USB hub, ki mimogrede nadomesti še novoletno jelko. Ima sicer 7 razširitvenih portov in dodan napajalnik na katerem lepo piše 5V / 0,5A. Energijo slednjega sicer popijejo LED-ice, preostane mu torej še, da s pomočjo gravitacijskega generatorja zagotovi napajanje 0,5A za 6 razširitev.
Še huje je, da se trenutno krizo na trgu diskov da opaziti tudi na trgu povsem pokvarjenih diskov, ki so jih prodajali celo po 20 €.
Ja ja, lampe so lepa reč. Če delajo. Ampak ! poznavalci znamo videti tudi lampo, ki ji nikoli več ne bo svetila nitka na katodi. Zaradi popularnosti izdelkov z lampami v zadnjih letih, si pač trgovci mislijo, da lahko prodajo vse kar sliši na ime črepinje.
Tudi zeleno gibanje je dobilo svoj odraz na semnju. Vsako leto je več varčnih žarnic, ki svetijo obiskovalcem v oči. In svetijo tako, da je nemogoče prebrati kaj vse piše na njihovi embalaži. Ko pa stvar prineseš domov je pa zgodba bolj žalostna.
Obraz celotnega semnja se počasi spreminja v Deal Extreme v živo, le da so cene za 30 do 50 % višje. In razen višjih cen ima obiskovalec še boleče noge.
Omeniti velja še par štantov z orodjem. Trgovci te spremljajo kot kanja plen. Gledajo celo to kje se ti ustavijo oči in potem temu izdelku neusmiljeno nižajo ceno. Vse skupaj je že tako vsiljivo, da že zaradi tega odideš dalje.
Najbolj grozljivo pa je bilo, ko jaz "buvljako men" z 30 + letnimi izkšnjami nikakor nisem mogel dojeti čemu bi elektroniku lahko služila litoželezna ponev.
Po drugi strani pa ni bilo niti enega samega štanta, kjer bi lahko kupili industrijske ostanke proizvodnje kakršne koli elektronike.
Da ne bom samo kritiziral. Mihec je dobil svoje modro stikalo(čaka ga pri meni), jaz sem uspel dobiti nadomestne dela za refow postajo. Panini so bili dobro segreti in prijetnega okusa.
Še nasvet: Ostanite v zdravju (brez bolečih nog) in še naprej veselo surfajte po DX !
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
108.86 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
90.26 KB |
22 krat |

|
Tole je za elektronika sigurno "must have" |
|
124.72 KB |
11 krat |

|
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
birca Neznanec

|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na eni stojnici je bil ja, vendar je bil 70€+. |
Tega ko sem jaz kupil je bil na stojnici 49€.
Zhlihal sem na 95€ za 2 komada.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
birca Neznanec

|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Še nasvet: Ostanite v zdravju (brez bolečih nog) in še naprej veselo surfajte po DX ! |
Lepo napisano!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.27 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Po drugi strani pa ni bilo niti enega samega štanta, kjer bi lahko kupili industrijske ostanke proizvodnje kakršne koli elektronike.
|
Za kaj je to tako?
A se je kdo vprašal?
Ker so "pametni menađerji" preselili proizvodnjo izven Evrope na zahtevo svojih požrešnih lastnikov po Indiji, Kitajski, itn... tam ki je delovna sila bolj poceni, davki manjši, da lastnikom ostane več dobička.
Na dolgo progo bo to Evropo in Ameriko uničilo, če jo že ni ...kitajci so ratali ekonomska velesila ker so naše požrešne države predrage. In naši politiki slabo gospodarijo.
Ki potem naj trgovci dobijo ostanke proizvodnje - na kitajskem, indiji...
Še Boskarol seli proizvodnjo v Iran in Indijo...škoda in sramota. ( on ni nič kriv! )
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pikoli Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2011 20:09 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Letos sem bil prvič na tem sejmu, in kitajcev je bilo res ogromno. Vseeno sem kupil nekaj stvari, "najzanimivejša" je bila definitivno "vrečka presenečenja" za 1€: V njej sem dobil kar nekaj uporabnih stvari, ogromno bipolarcev, ledic, uporov in diod, 2 neobičajna mikrokontrolerja, celo 2 switcherja sem dobil. In en mali LCD z 38pini brez kakega vezja. Ve kdo kako se ga poganja? Je pa par elementov, ki nikakor je morem ugotoviti kaj naj bi počeli (2. z desne je tipka)
Ve kdo?
>elementi<
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.02 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Nov 20, 2011 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tokrat sem "prešprical" sejem v Pordenonu ker sem že v Udinah dovolj nakupil.
pikoli je napisal/a: |
Je pa par elementov, ki nikakor je morem ugotoviti kaj naj bi počeli (2. z desne je tipka)
Ve kdo? |
Drugi z leve je očitno PTK upor za razmagnetenje ekrana pri (starih) CRT televizorjih. Verjetno je tudi prvi z leve ista stvar, samo se na sliki ne vidijo priključki in se zato ne morem z gotovostjo odločiti. Na sredi je usmerniški mostiček.
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Apr 17, 2012 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi letos bo sejm v Pordenonu 28. in 29. aprila
Kaj pa je letos z "uvodom", ki je bil kak teden prej v Gorici pa ne ven
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.13 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Apr 17, 2012 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz nameravam iti mal oči napasit. Pa bi bil izjemno hvaležen če bi lahko kdo pripel CHEAP TICKET
LP Rok
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Apr 17, 2012 5:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
papagaj93 je napisal/a: |
Jaz nameravam iti mal oči napasit. Pa bi bil izjemno hvaležen če bi lahko kdo pripel CHEAP TICKET
LP Rok |
Vse v svojem času,..
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.13 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2012 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
TOrej kdaj bo pravi čas? Jutri ob 8.30 gremo z družino v pordenone, pa nevem kod lahko dobim datoteko za sprintat.
LP Rok
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2012 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
ali prav vidim? fiera naj bi bila 28, 29 joj se opravičujem, zakaj sem imel v glavi da je jutri?'
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni