|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
brum Član

Pridružen-a: Čet 04 Nov 2010 16:33 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.46 Kraj: Kras
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 1:59 am Naslov sporočila: |
|
|
hribo je napisal/a: |
Kar se tiče študija v Velenju, če mislis da ti bo zaradi bližine kraja lažje hoditi in narediti faks pojdi...[slovenščina je zame španska vas] osebno bi raje šel v bolj odaljen kraj ker je tako mogoče študijska izkušnja boljša, res pa je da je Slovenija majhna.
Nekdanji sošolc je hodil na ta faks v Velenju smer energitika, je kar pohvalil študij, da ga je neki naučil, imaš pa tudi par brezzveznih predmetov, ampak to je na vsakem faksu.
Sam sem študent FE 4. letnik UNI, kar se tiče praktično UNI vs VSS, edino praktičnost ki jo VSŠ ima je tista, ki jo dobija na obvezni praksi. Največ praktičnega se pa moraš naučiti sam, ker na faksu tega ne dobiš. [slovenščina je zame španska vas] sedaj je tako ali tako v veljavi bolonski sistem, ki je malo spremenil sam študij. Ampak kakor sem slišal, je večina profesorjev samo spremenila imena svojih predmetov vsebino pa je na žalost ista. izjema so tisti predmeti ki so dodani na novo. Pa nekaj res starih profesorjev so s tem upokojili (Zajc, Reberšek,...)
Aja drugače je pa mojem mnenju FE veliko izgubila na težavnosti v zadnjih letih, da ne omenjam tega, da je po mojem mnenju veliko snovi že zastarelo, res pa je da sem še stari program. |
Obiskoval sem FE v ljubljanu, VSŠ smer avtomatika, po starem programu. "Cimer" je bil na UNI, in glede praktičnega dela na faxu smo ga imeli na VSŠ-ju veliko več, skoraj pri vsakem predmetu so tudi laboratorijske vaje, z razliko od UNI, kjer je poudarek večina na teoriji. Drugače glede težavnosti je na UNI matematika pomoje največji problem....vsaj prve dva letnika, naprej ne vem, ker je cimer obupal in zapustil fax. Na koncu imaš pa še pol leta obvezne prakse, katere na UNI-ju ni. Je pa res, da moraš zadeti dobro firmo, kjer boš nekaj dejansko delal.
To je moje mnenje. Manjka mi pa še 6 izpitov + diploma, katera pa je v večji meri, kar se tiče izdelka, že narejena.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hribo Član

Pridružen-a: Sob 12 Nov 2011 13:38 Prispevkov: 150 Aktiv.: 0.91 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
RUros je napisal/a: |
Ne razumem kaj bi ti tako novega vpeljal v predmete ? Predmetu lahko stokrat spremeniš ime in podobo, ampak vsebina bo zmeraj ista, razen če je kakšen novi Einstein odkril neko fenomenalno odkritje, ki bo spremnilo vsebino snovi in način učenja. Treba je vedeti, da lahko predmete samo čim bolj uskladijo tako, da ima nek smisel. Glede zastarelosti se s tabo ne strinjam. Vse ima svoj pomen.
Vsak predmet se nadgrajuje z novodobnimi tehnologijami in odkritji. |
Vidim, da sem preveč zašel s teme in s tem nekatere razburil. Sedaj se čutim dolžnega da odgovorim. Opravičilu avtorju teme, ker to nima nič z njegovim začetnim vprašanjem.
Ko govorim o zasterelosti nimam v mislih vseh profesorjev, peščica zelo dobro sledi novim tehnologijam in dejansko vidiš kako letno spreminjajo predavanja(od zapiskov višjih letnikov). Potem so tisti predmeti, katere preprosto ne moreš imeti drugače kot so Matematika, Elektromagnetika,...
Potem so pa še tisti predmeti na katere je moja graja letela. In sicer zakaj jih očitam zastarelost, letos imam že 4 predmet v katerem so tranzistorji glavna tema. Vem so pomembni ampak iz tranzistorjev so pa do danes že naredili nekaj več, kot samo operacijski ojačevalnik. In kaj je narobe če imam željo da nočem ponavljanja med predmeti in da bi na vajah uprorabljali kakšen Virtex-7(okej mogoče previsoka želja ). Da ne omenjam meritve pri kakšnem Trotelju, čista izguba časa, res je etaloni se v zadnjih letih res niso spremenili, so se pa zato načini merjenja in načini podajanja snovi.
Pač sem mnenja, da elektrotehnika je veda, ki se spreminja dnevno, medtem ko pogledaš predmetnik na fakulteti skozi leta leta ni spremnijal.
Veliko sem gledal predmetnike drugih fakultet zaradi Erazmusa in tam nisem nikakor najdel študija v katerem bi imeli toliko poudarka na samih tranzistorjih in tam dejansko prenavljajo predmete na nekaj let, le zakaj?
Pa še nekaj me zanima, zakaj vedno slišim da me tudi po koncu faksa čaka trdo študiranje in učenje elektrotehnike, če te na faksu tako "dobro" naučijo?
@brum naj te opomnim da ima UNI 9 semestrov, VSS pa 6. In da v drugem letniku ima VSS malo več lab. vaj, ampak ko sešteješ vaje iz 4 in 5 letnika, boš videl da jih imam UNI celokupno več....vsaj to velja za stari program, za bolonca pa ne vem.
PS: ker tala post krepko presega okvir teme, moderatorja prosim da oceni ali je primeren in če ni, da ga odstrani, hvala _________________ Failing to plan is planning to fail. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Faks se ni spreminjal praktično od odprtja dalje.
ni potrebe, saj se študentje ukvarjajo s temi zadevami |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Feb 14, 2012 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar se vsš-ja tiče so z bolonjcem kar lepo prenovili(to je program elektronika).
Namesto motorole AVRji
FPGAji v vsakem letniku(če hočeš), minimalno samo v 2gem
Pri Inštalacijah in razsvetljavi na vajah moraš dejansko spisat in sprogramirat enostaven model pametne hiše
Namesto Eagla - Altium designer
Nov predmet Fotonika, ki se ukavrja z diodami, laserji, zasloni, fotovoltaiko, prenosom informacije z svetlobo itd. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mm1982 Neznanec

Pridružen-a: Tor 10 Apr 2012 13:41 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Apr 10, 2012 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Prvo kot prvo je FE (Fakulteta za energetiko) je samostojna fakulteta, ki deluje pod okriljem Univerze v Mariboru in ne deluje kot neka enota od FERI (Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko). Pa tudi neki vaški visokošoljski zavod ni. Na koncu je diploma potrjena z strani Univerze v Mariboru.
Fakulteta je bila ustanovljena leta 2007 in je sprejela prve študente v študijskem letu 2008/2009. Fakulteta ima sedež v Krškem in stalno dislocirano enoto v Velenju.
Kader, ki je zaposlen niso profesorji, ki bi že zdavnaj mogli iti v penzijo ampak mladi doktorji in raziskovalci, tako, da so tudi predavanja sodobnejša (Ne predavajo samo stare stvari ampak gredo korak s časom)
Na FE so predavanja oz. predmeti mešanica elektrotehnike in strojništva.
Če pa ima kdo še kakšno vprašanje glede študija na Fakulteti za energetiko mi pa lahko piše na ZS.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni