www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sem edini ali je še kdo dobil tole ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jure_koki
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 20:18
Aktiv.: 0.07
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oprostite za ločila, g. B&B tipkam z levo, ker imam v desni roki žice in me boli.
Poleg tega ste me razjezili, ravno zaradi tega sem okleval okoli pomoči s strani naših elektro forumašev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jure_koki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

0-5 W breme, da sploh začne alternator delat in posledično, koliko da ven.
RMS - http://en.wikipedia.org/wiki/Watt_RMS mislim na realno vrednost, ne na vrednost voltmetra, ki jo pri pulziranju prikazuje kot maskimalni možen nastali potencial. Poglejte si malo Kanarev 2003 potem pa mi težite s svojo ozkogledanostjo.
In nehajte težiti s to slovnico, kot da je bolj pomembna, kot tema. Ponavadi začnejo nabijat birokratske štose ravno tisti, ki bi radi, da se vse skupaj upočasni na 0km/h
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jure_koki je napisal/a:
rabim pilotko 100L za predelavo plastike v težko plinsko olje, in sežigno peč (lahko je CK) za 1600°C, dodaja se sveži HHO v center, in na koncu je lambda sonda wide spectrum, dr. Holobar ima pa specialne senzorje za vodik.
potrebujem counter ali freq metr za moj pretočni merilnik za plin, ki bi ga lahko preko
VIRTINS SCMI 3.2 snemal kot DAQ za post analize.
Če bi se rad šel depolimerizacijo plastike, ti, žal, ne bo šlo skozi.
Osebno poznam vodilne v dveh podjetjih, ki sta imeli zadostno finančno (nekaj 100k€ na kupu + kreditna sposobnost) in tehnično (znanje + certificirane varilce za visokotlačne in visokotemperaturne sisteme) zaledje, a nista dobila dovoljenj s strani ministrstva za okolje. Sežigalniški lobij je bil v Sloveniji tako močan, da je skoraj 20 let zaviral reciklažne centre, ki so bili zasnovani že leta 1991 pod ministrom Jazbinškom. A ker je njih zaviralo javno mnenje, recikliramo manj od 15% plastike (Nemci preko 90%).

Nekaj čarati v garaži nima smisla, saj je tehnologija povsem znana. Za povrhu so večji sistemi dosti učinkovitejši, a že pri priglasitvi dejavnosti ne gre več skozi. Potem je treba zbirati plastiko, pa jo mleti, pa ... za to početje je treba imeti podjetje. Marsikaj bi že obstajalo, če ne bi imeli zadnjih 20 let takih bumbarjev na oblasti.
Če Komunala Novo mesto, s praktično vsemi potrebnimi sistemi ravnanja z odpadki, ni smela postaviti sistema za depolimerizacijo plastike, ga, žal, tudi ti ne boš. Drugo podjetje je obupalo in sedaj izdeluje povsem druge izdelke.

Je pa stvar zanimiva in lahko le upamo, da bodo nekoč kakšni boljši obeti za tovrstne dejavnosti.

-----

p.s.: 17-mesečni otrok ni nič kriv !! Rdeči gumbi z lučko so celo odraslim zelo zanimivi, pa je marsikdo že pozabil, kaj je to radovednost. Tudi jaz sem pri 5-ih mesecih prijel za vroč likalnik, kaj sem pa vedel, kaj je 150°C.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.10
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jure, obžalujem, lepo ti piše:

Pavg=Vrms*Irms

avg pomeni average ali povprečno in samo pri tebi pomeni to efektivno.

Če bi obvladal matematiko, bi ti že iz prve enačbe z integralom bilo vse jasno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jure_koki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Piroliza ali depolimerizacija, a sem rekel, da bi prodajal gorivo slučajno, gre se za raziskave na področju ekologije, sploh pa da imaš v lasti pilotne mašine, ki jih lahko prodaš.
Tudi sam vem za tragedijo na tem področju, v avstriji se da, proizvajat, tu se ne gre za to kar se da naredit, že samo vaš odziv mi vse pove, cel kup vas je, ko govorite kaj se ne da, potem pa jaz uletim po ca. 5 let raziskav in vam dokažem, da gre, samo je bil potreben čas in denar. Potem taki pametnjakoviči rečejo, no ja sej sem ti rekel, da ti bo uspel, ali pa užaljeno: ja in, a ti se še vedno s tem ukvarjaš.
Gre se mi za reguliranje izgorevanja in prečiščevanje izpustov, če bi bil primer sežigalnica.
Ne obnašajte se kot, da nepreverjene streljam, sami pa se obnašate kot nekakšni dionizi.
Nazaj na vrh
jure_koki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja moja matematika, je bolj slaba, zato pa uporabljam računalnike, na primer, ko pride spekter po snemanju na HPLC ven njegovo površino pod pikom do določene meje izrežemo in površino integriramo s programom in ven dobiš koncentracijo snovi. Zadaj je devterijeva lampa in fotopomnoževalka, ki je senzor iz katerega dobiš mili ali mikro ampere, ta posnetek, pa se preko faktorjev pretvoriš, v to kar rabiš.

Jaz rabim vas za matematično korektnost, ne pa za to, da se delate norce iz mene, na ta račun. Če se spravim na matematiko(da bom znal še izračunavat vse ostale specifične stvari npr okoli, računanje ojačevanja, reševanje parazitne kapacitance pri mosfetu pri višjih frekvencah), bom rabil še dodatne 2 leti in ne bom nič naredil, ker sam ne moreš narediti vsega.

Hvala za pomoč
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če bi jaz imel takšno znanje in bi mi Slovenija bila premajhna, v geografskem pomenu ali po miselnosti - meje so odprte...
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj nisem napisal, da se tega ne da narediti, ampak da se v Sloveniji ne sme tega uporabljati. Problem je v predpisih in birokraciji, ne v tehniki. Če veliko podjetje tega ne sme speljati, lahko

Spet drugo je naprave prodajati v Avstrijo, a za uradno prodajo spet rabiš kup papirjev, podjetje,... Skratka ko je tehnično vse narejeno, se bitka s papirji šele začne.

Ne misli, da sem proti tehničnim idejam in rešitvam.
Reciklaža, depolimerizacija, uplinjanje trdih goriv, elektro plazemsko sežiganje,... zadeve poznam in so mi s stališča tehnologije jasne. Vendar se jih ne grem lotevat na garažnim nivoju, temveč bi se jih lotil na veliko. A kaj ko o velikih zdevah pri nas ne odločajo tehniki, temveč ljudje iz raznih družboslovnih strok.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jure_koki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večino, dela ki ga je treba opraviti je samo birokracija, in, če sem jaz sposoben ustvariti dokumente po predpisih, ne vem zakaj bi bil to problem za ljudi še s širšim znanjem iz tega področja. Če boste prišli na moj wiki, boste videli, da imam tudi prostor namenjen za zakonodajo in pravo, tako da so tudi ljudje iz tega področja zelo zaželjeni.
Slovenci bi se morali bolj ceniti, kaj ne veste, da imamo po celem svetu najboljše znanstvenike, ki so odšli ravno iz tega razloga, ker se z vami ne da ustvariti socializiranega severnjaškega sodelovanja.
Polni francoskega sarkazma, kar je po eni strani pozitivno, ker krepi osebnost napadenega.
Na mojem mediawiki imam trenutno 4092 urejanj v dolžini 182 strani, še vedno mislite da se norce delam.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.69
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...in naslov tega wikija je...???
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.84
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"pišem z levo roko, ker imam desno v žicah in me boli"

Laughing

@jure_koki; precej površno opisuješ zadeve. Napiši en lep članek o svojem delu, uspehu in željah. Če bo vse korektno, boš dobil kvalitetne odgovore. Zdaj ni videti neke realizacije tematike v pravi smeri.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70659.68

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
jure_koki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj email je na prvi strani te teme, če bi si prebral zahteve osebnostnih lastnosti, ti je lahko logično, da je tukaj tanek led za negativne in zaletave osebe, neglede na število komentarjev in količino znanja. Negativizem se lahko z leti spremeni v saboterstvo, to pa je lahko gospodarsko škodljivo.

Nekdo je objavil moje ZS z vsemi podatki na prvi strani.
To ni bil poskus spamanja, poslal sem le 3 osebam, ker bi bil drugače ogrožen, sem predvideval in prav sem imel.

1 prijatelj mi je odgovoril diskretno, se pravi en od treh; to je zelo visok procent, ampak je logičen glede na lokacijo (centralni forum za elektroniko).

" ko so te javno izpostavili ( s tem so tudi kršili zakon o varovanju osebnih podatkov), čeprav si pisal na zasebna sporočila.
Na večini strokovnih forumov še nisem doživel nekega odobravanja o takih in podobnih zadevah, večinoma se je to sprevrglo v norčevanje."

Po emailu se predstavite in povejte namen, da se pridružujete in, da se strinjate s pravili zaščite osebnih in varovanih podatkov. Kratka predstavitev ali cv, reference, karkoli. Vaše specializacije in področje dela/interesa. Potem dobite dostop, katerega morate varovati, ker so se do sedaj že dogajali vdori.

na zdravje
Nazaj na vrh
jure_koki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mislim, da je tudi moj cv na wikiju, ga lahko tudi vnesem, samo ne vidim smisla javno se samohvaliti (zakaj, da dobiš še več škodljivcev, ker so prej kot slej zavistni), ko pa vemo, da nihče ni popoln in, da se lahko iz vskega človeka na kak način šališ, ampak meja okusa šale je tista,ki pokaže nivo uglajenosti klovna.
Nazaj na vrh
Wrecker
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2011 22:43
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi zdi, da boš moral sodelvca iskati še mnogo dlje kot tri leta.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 5 dni