|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.64 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Pet Apr 12, 2013 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
PIC 18F46J50 !? (za eggbota)- ne vem če to spada v spisek |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Apr 14, 2013 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Delavnica v Postojni je, vsaj jaz mislim tako, lepo uspela. Večina stvari smo porinili naprej. Ostali so le trije PLL-ji, ki se nekako niso pustili sprogramirati. No tudi to bomo v prihodnjih dneh rešili individualno.
Sam sem spravil v življenje nekaj trdovratnih PLL-jev. Se namučil ob enem kratkem stiku v malem napajalniku in užival, ko sem poglasil sito na 70MHz v spektralnem analizatorju. Tudi ocena moči oddajnika na cca 1200 MHz je bila zanimiva zadeva. Oddajnik sicer ni nek HiTech, a je dovolj dober, da je uporaben. Na spektralnem analizatorju smo lahko opazovali celo to kako se mu frekvenca s spremembo temperature seli. Videti je bilo tudi centralno frekvenco in nosilec zvoka.
S pomočjo normale smo nastavili Matjažev merilnik frekvence. Prizanesli nismo niti zapoznelemu eggbotu, zdaj se oba motorja vrtita korektno, tudi zanič USB konektor smo uspeli odkriti.
Marsikaj so si udeleženci sami porihtali med seboj. Menim, da so taka srečanja koristna tudi v pogledu medsebojne izmenjave izkušenj in ne le zato, da se izdelke dokonča.
Sem pa opazil nekaj stvari katerim bo v bodoče potrebno nameniti nekaj več pozornosti, saj so prav osnovne in brez njih ne bo šlo. Bom to obdelal v naslednji številki revije.
-----------------
Naj omenim le še zahvalo za delavnico po delavnici. Ta se je namreč res odvijala danes pri meni na vrtu s sekiro in motorno žago.
S56RGA in matjazkariz hvala vama. Bilo je izjemno prijetno, kljub temu da sem totalno crknjen. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni