|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5536 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Sep 24, 2013 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zbiraj številke, potem pa, ko naslednjič kličejo reci: "Mene pa to res ne zanima, ampak imam eno prijateljico Cvetko, ki bi jo verjetno ravno to zanimalo - čakajte malo, vam dam številko ..." Pa naj se med seboj kličejo in bomo vsi veseli!
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.56 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Tor Sep 24, 2013 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene je klicala ena agencija v imenu zav. Triglav vsake 3 mesece. Seveda na mobilni telefon. No odkar sem ženski na drugi strani pojasnil določene stvari imam mir. Rekel sem ji, da ko bom rabil kakšno zavarovanje si ga bom uredil sam, kjer bom sam hotel in kadar bom sam hotel. Glede tega, kar mi ona ponuja, z vem kakšnimi bajnimi donosi, pa lahko rečem samo to, da v tujih rokah samo ku*ac zraste. Sodelavec, ki je to slišal, je skoraj padel iz kabine za prašno emajliranje tako se je smejal, jaz pa imam že leto in pol mir. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Desso Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.40 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Tor Sep 24, 2013 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako! Treba jim je podkurit! Kaj pa se to pravi, da te kličejo kar domov.
Škoda, da imamo tabornike namesto vojske. Če bi imeli pravo vojsko bi predlagal ustanovitev hitrih vojaških sodišč. En klic - smrtna kazen. Potem, bi tisti, ki naročajo ta kriminalna dejanja in se redijo na račun kličočih, kmalu ugotovili, da nimajo več koga zaposliti. Razpolovila bi se tudi nezaposlenost. Tako, treba je narediti red v tej državi. Vse drugo pride samo. Na koncu bo vse dobro, če ne bo, še ni konec.
Dobra volja je najbolja, ...
D. _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.93 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Klik. No premaknite se na 3:05 in poslušajte dalje ! 10 min približno. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.69 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Darko, postal si "anonimno slaven"! Na radiu so posnetek predvajali že večkrat! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.93 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Darko, postal si "anonimno slaven"! Na radiu so posnetek predvajali že večkrat! |
No to pa nisem vedel,... Očitno je ljudem všeč, če vidijo, da se da tudi nadlegovalce nadlegovati,... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.55
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Denis Avdić 1, ostali 00. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.56 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Na Radiu 1 tako ali tako vse predvajajo večkrat in to prevečkrat. Skladbe se ponavljajo tako kot reklame.
Če kliče kakšen tak primerek jaz enostavno rečem ne hvala in odložim. Številke mobilnega telefona pa tudi slučajno nimam nikjer objavljene in tega tudi nebi nikoli storil. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.98 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
To, da se skladbe ponavljajo je stvar poslovnega modela. Da se pa reklame ponavljajo....a ti predlagaš, naj živimo od zraka? Samo elektrika za en oddajnik je 600 EUR na mesec.....Vseh skupaj je čez 40 v Sloveniji. Prispevki, kot je Darkov popestrijo dan, ker pa povprečen poslušalec posluša radio 10 minut dnevno, naj....o tisti, ki ga poslušajo cel dan.
"Simple as that!"
P.S.
Denis Avdić je super dečko in najboljši voditelj na R1, a "Denis Avdić Show" je veliko več kot Denis Avdić sam. Za vsebino tega jutranjega programa je vsaj 10 do 20 ljudi, ki vsak dan trdo delajo. Nekateri so producenti, idejni vodje, montažerji...itd _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55o Član

Pridružen-a: Tor 17 Okt 2006 0:29 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2013 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poslušam velikokrat radio 1 in Darkov glas je vedno lepo slišati!
Čeprav bi, če bi to vprašanje postavil meni, hitro odpetekal ))))) _________________ All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2013 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poslušaš že poslušaš, pa to počneš z razumevanjem ? Bolj slabo izgleda.
Poslušaš še enkrat. Pozorno !
Nikjer nikogar ne vabim na sex srečanje. Sprašujem zgolj o tem, če je sogovornik sexualen ali aseksualen tip človeka. Vse ostalo je naredila vaša domišljija. Je pa res, da so aseksualni ljudje izjemoma resni, pa sem se večkrat hotel prepričati, če je konkretni primerek res tak,.... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.71 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2013 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja ampak Maja Brnot tega še ni dojela. Imam pa tudi jaz pomisleke. Najprej je vprašanje: „Ali vas zanima sex?” In sem pomislil na anketo, potem pri naslednjem vprašanju sem bil pa v dvomih: „Kako, saj ste vendar tu poklicali?” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.56 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2013 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izven teme...
Vsekakor sem strinjam, da je vse potrebno plačati. Logično je, da se oglasi ponavljajo, hotel sem le dati asociacijo na pogostost ponavljanja skladb. Sicer se pa vsak odloči kateri radio posluša. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2013 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Ja ampak Maja Brnot tega še ni dojela. Imam pa tudi jaz pomisleke. Najprej je vprašanje: „Ali vas zanima sex?” In sem pomislil na anketo, potem pri naslednjem vprašanju sem bil pa v dvomih: „Kako, saj ste vendar tu poklicali?” |
Kaj ni jasno?
Lahko bi imel internetno stran, kjer prosim za to, da tisti, ki žele oddajo svoje mnenje o tem na telefonsko številko.
No pa da se nebi preveč sprenevedali.
1. gre se za to, da je nekdo, ki bi moral neko akcijo izvajati resno in profesionalno, močno spotaknil. Poklical je na telefon, ki je v telefonskem imeniku označen z oznako, da nanj ni dovoljeno klicati v raziskovalne in komercialne namene. Ta status namreč od lani omogoča sprejeti zakon ZEKOM1.
2. Gre se zato, da sem se na ta pogovor pripravil in ga posnel.
3. Gre se zato, da so me na ta telefon nadlegovali v 6-tih dneh 11 x in to v času, ko sem bil v tujini, kar zame ni samo dvigneš in odbrenkaš "me ne zanima", temveč tudi plačaš.
4. Gre se zato, da sem pogovor objavil preko tega foruma in Radio1, ker želim narediti stvari za vselej konec. Če do sedaj še nisem bil brisan iz vseh baz akviziterjev, potem bom sedaj 100%.
5. Analiza pri pravniku je pokazala sledeče:
- Snemanje pogovora brez dovoljenja sogovornika in javna objava je neke vrste riziko.
- Morebitna tožba v tej smeri je možna, a istočasno priznava kaznivo dejanje nadlegovanja preko telefona.
- Za večkratno sistematično izvajanje nadlegovanja zna biti odškodnina precej visoka, zato se ni bati, da bi nasprotna stran sama pravno priznala nadlegovanje, saj se ji finančno ne izplača.
- Za večkratno kršitev ZEKOM1 je prav tako predvidena finančna kazen. Nasprotna stran je to verjetno že vračunala v stroške marketinške akcije. Ostaja pa še vedno odprt problem javne objave tovrstnega razpleta, ki je nenadoma postala izjemno verjetna in prav gotovo ne prinaša pozitivnih učinkov. Ker seveda v primeru javne objave kaznovanja tega prekrška, pride do domino efekta. Lahko se zgodi, da bo večino ljudi podalo prijavo. Tega pa že ni več planirano v stroških marketinga.
Ker očitno inšpektorji sami ne zmorejo rešiti teh in tovrstnih problemov, jim bomo pač malo pomagali s pomočjo medijev in malo dobre volje,.... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 5 dni