|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
genius87 Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2008 23:41 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zagotovo win7. Win 8 ima še določene probleme. Recimo meni določeni programi za elektroniko ne delujejo gor in sem bil primoran it nazaj na 7. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, samo temu ne bi ravno rekel problemi ampak dejstva. Vsaka nova verzija ima nekaj novega, na vsaki nekaj starega ne deluje. Žal. Potem se je pač na podlagi tega potrebno odločit... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
terezijslo Član

Pridružen-a: Sre 08 Jan 2014 13:57 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.12
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2014 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
definitivno 7-ka, ker ima 8-ka za zdaj še preveč krčev. Čez nekaj mesecev bo stanje že boljše |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2014 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole si pa napisal čisto tako... Na pamet, s predpostavko da je to tako, kajne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq1994 Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2011 19:38 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.23 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
terezijslo je napisal/a: |
definitivno 7-ka, ker ima 8-ka za zdaj še preveč krčev. Čez nekaj mesecev bo stanje že boljše |
Se strinjam, jaz sem po 3 tednih izbrisal Win 8 in šel nazaj na 7ko, v sobi imam še en starejši konfig (P4 3.0gHz, 2gb ram...) in čeprav pravijo, da 8ka hitrejše dela na starejših mašinah bi rekel, da temu ni tako, 7ka mi dela brez zatikanja, res pa je da še preizkusil Win 8.1, sam dvomim da bo bolje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5822 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, mene pa samo ena stvar zanima, uporabnost (ne lepota)!
Torej, če imamo čarunalnik, s katerim naredimo tisto kar želimo, ali je pomembno ali je to 95 (da ne omenjam tisto prej), xp, win7, win8, win8.1...........), bistveno je, da ga uporabiš (uporabljaš) za tisto kar ga potrebuješ!
In take debate so popolnoma mimo! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preizkusil sem že čuda namiznih okolij, ampak tako gnilega vmesnika kot ga ima osmica pa še nisem videl. Brez zaslona na dotik je vsako opravilo nočna mora, da ne govorim o tem kako težko je opravljati taka enostavna opravila kot je ugasniti računalnik. Priporočam Windows 7, osmici pa se na daleč izogni.
Citiram: |
Ja, trgovina je res mimo, kot je enako mimo dejstvo, da je nadgradnja na 8.1 obvezna preko te trgovine. Prenos in peka na DVD ni mogoča. To pomeni da če imaš doma 3 PC-je (ali v firmi 300), moraš pač 3x (v firmi 300x) potegnit dol nadgradnjo. |
Ni res. Na spletu se najdejo uradni ISO-ti in generične kode za namestitev. Ko enkrat namestiš pa lahko aktiviraš preko kode, ki je vgrajena v prenosnik.
V 8.1 po mojem mnenju malce pretiravajo z "varnostjo"....namreč, že ob posodobitvi se moraš obvezno prijaviti z m$ računom (lokalna prijava tam ni možna), šele kasneje ko vse deluje lahko odjaviš m$ račun in se prijaviš lokalno. Pa tole zavračanje gonilnikov brez vsakršnega obvestila, pa še kaj se najde. OK, razumem da se dogajajo vdori, ampak vseeno to ni razlog da se dela vedno bolj nedostopen sistem. |
Ni res. Sem pred tednom namestil 8.1 in se mi ni bilo treba prijaviti v M$ račun. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, ko si že začel z "Ni res"... naj nadaljujem:
Preizkusil sem že čuda namiznih okolij, ampak tako gnilega vmesnika kot ga ima osmica pa še nisem videl. |
Ni res. Samo en klik te loči do popolnoma enakega namizja kot ga ima sedmica. Res pa je da je metro vmesnik čisto zgrešen, ampak saj ti ga ni treba uporabljat. Lahko si celo nastaviš da niti ta klik ne rabiš naredit.
Brez zaslona na dotik je vsako opravilo nočna mora |
Ni res. Ko si enkrat na klasičnem namizju je vsako opravilo BREZ TOUCH-a popolnoma enaka nočna mora kot pri tvoji opevani sedmici.
da ne govorim o tem kako težko je opravljati taka enostavna opravila kot je ugasniti računalnik. |
Ni res. Ugasnit PC je v 8.1 hitreje kot pri sedmici: desni klik in levi klik, pa se ugasne. Ne bom ti povedal, kje moraš desno kliknit...kar sam ugotovi.
JE PA RES da je v osmici zavračanje gonilnikov brez obvestila zadeva mimo, pa obvezna prijava v M$ račun tudi (razen če so zadnji čas to spremenili, ko je 8.1 izšel je bilo to obvezno), pa obvezna posodobitev preko trgovine (ja dobiš iso-je, samo ne uradno!)
Tudi jaz mislim da pretiravajo z "varnostjo". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5822 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat!
Jaka57 je napisal/a: |
Hm, mene pa samo ena stvar zanima, uporabnost (ne lepota)!
Torej, če imamo čarunalnik, s katerim naredimo tisto kar želimo, ali je pomembno ali je to 95 (da ne omenjam tisto prej), xp, win7, win8, win8.1...........), bistveno je, da ga uporabiš (uporabljaš) za tisto kar ga potrebuješ!
In take debate so popolnoma mimo! |
In ne kdo ima večjega! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naj najprej razjasnimo, da sedmice ne opevam, ker je razen za igranje iger, ne uporabljam.
Tablice niso namenjene produktivnosti, ampak konzumiranju zabavnih vsebin in temu primeren je tudi preprost vmesnik. To kar M$ dela z osmico je ogromen korak nazaj, v prihodnosti pa bo najbrž še slabše. Če misliš, da bo klasično namizje še dolgo prisotno, se krepko motiš. V naslednji različici se zna zgoditi, da bo namizni način povsem izginil. In veš zakaj bo izginili? Zato, ker bo glasni manjšini uspelo prepričati večino, da je Windows 8 popolnoma enak kot pa Windows 7 in da je brezveze, da bi ostali na sedmici, če je nadgradnja tako poceni. Ali jih boš še zagovarjal? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kakšen server 2012 oz. prejšnja različica? Se mi zdi, da se tu bol špara na namizju zaradi zanesljivosti in hitrosti pa tudi minimalne zahteve so skoraj pol manjše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glej...v vedeževalke in ostale lažnivce nikoli nisem verjel, zato me tudi trenutno niti najmanj ne zanima kaj "naj bi bilo" in kako "naj bi bilo" v bodoče. Če bo tako, kot praviš, bomo o tem razmišljali potem. Ne zagovarjam niti microsofta niti njegovega početja vse tja do leta tritisoč. Govora je o sedmici in o osmici, ti pa tukaj nekaj sanjaš o "bodočih" sistemih. Če bo bodoč sistem slab, ga bom pač klel in sral po njem. O osmici pa, kar se mene tiče samo dobro. Nimam slabe izkušnje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Glej...v vedeževalke in ostale lažnivce nikoli nisem verjel, zato me tudi trenutno niti najmanj ne zanima kaj "naj bi bilo" in kako "naj bi bilo" v bodoče. Če bo tako, kot praviš, bomo o tem razmišljali potem. Ne zagovarjam niti microsofta niti njegovega početja vse tja do leta tritisoč. Govora je o sedmici in o osmici, ti pa tukaj nekaj sanjaš o "bodočih" sistemih. Če bo bodoč sistem slab, ga bom pač klel in sral po njem. O osmici pa, kar se mene tiče samo dobro. Nimam slabe izkušnje. |
na začetku teme sem bil 99% za Win7 ...sedaj sem 99% za Win8 .... enostavno moraš it naprej..ni kaj! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2014 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Za razliko od zaslepljencev poskušam razmisliti tudi o prihodnosti. Pač, meni je vmesnik gnil in ne vidim nobenega napredka, temveč nazadovanje, tebi je pa dober. Jaz te ne bom več poskušal prepričevati, da je vmesnik slab, ti pa meni nehaj govoriti, da je vse enako kot v sedmici. Konec zgodbe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni