www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

[3Dp] Nadgradnja z ogrevano mizo - navodila, dokumentacija
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bray je napisal/a:
A bi se še dalo dobit kak kit komplet?

Kit komplet česa? 3D printerja ali nadgradnje. Ni čisto jasno postavljeno vprašanje.

bray
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53
Aktiv.: 1.38
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
bray je napisal/a:
A bi se še dalo dobit kak kit komplet?

Kit komplet česa? 3D printerja ali nadgradnje. Ni čisto jasno postavljeno vprašanje.

Mislil sem komplet za ogrevano mizico o kateri teče debata tukaj.

s56wmn
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Mar 2011 8:38
Aktiv.: 0.32
Kraj: JN76FB

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2014 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni manjka SSR-DC vezje in komponete , kje bi ga lahko dobil? magari sestavljenega ali pa lahko tudi kot kit?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2014 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KONČNO opravil nadgradnjo ... (po mojem sem zadnji Wink )

Kaplja čez rob je bil Mustyjev print, ki mi ga je prinesel (in ki ga meni po dveh dnevih ni uspelo sprintati) - pač večji kos, ki mi ga je na vsak način odlimalo od podlage (zavihalo robove na hladni mizi). Prvi občutki so odrešujoči (yeah baby, nič več malarskega traku!!! Smile ), a še nisem fertik ...

Zanima me par stvari:

1) Je kaj narobe, če printam direktno na steklo? Pri PLA in nastavitvi mize na 50-55 stopinj se oranžen PLA na mizo zelo lepo oprime. (do ABS še nisem prišel - printam nosilčke za zapiranje ohišja Wink ) - berem nekaj na http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=39257

2) Ali ste magnetke samo vtisnili v plastiko ali tudi kaj pofiksirali s kakšnim sekundnim lepilom? (sami magnetki mi nekako ne pridejo v luknjo, bo treba malo povrtati)

3) Kakšna so glavne razlike PLA/ABS? Iz česa je priporočljivo printati kaj? Musty mi je namignil, da za večje komade priporoča PLA, saj se ABS prej zvije (vogali), ogrevani komori navkljub. Pa trajnost itd? (naprintati bi imel par zadev za 3Dp, ki so mi že malo napokali in ti so, če prav vem, iz ABSa?)

4) Je smotrno preventivno menjati ventilatorje (sedaj še vsi originalni) z boljšimi ali pač čakam, da crknejo in potem dalje? (tema: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=41688)

Lp, g

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če te kaj tolaži: nisi zadnji Mr. Green

2. malce povečaj v curi, da bodo šli z roko not, pa kapljico sekundnega.
4. čakaj da crknejo. Morda bodo, čeprav rahlo invalidni (ružijo nekaj minut po vklopu), delali še nekaj časa. Seveda pa že iščeš nove medtem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.29
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na prvo vprašanje ti lahko odgovorim:
lahko printaš direkt na steklo, kakšna mešanica aceton + ABS nikakor ne škodi, kapton trak bi bil pa tudi OK. Noslički za magnete so po mojem boljši iz ABS, kajti meni so iz PLA nosilcev popadali, ko se je komora malček segrela pri tiskanju ABS-ja, zunanje ročke imam pa kar iz PLA. Sam magnetov nisem lepil, sem jih kar lepo vtisnil s kleščami (preko kake krpe)
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1) sam uporabljam raztopljen ABS-a v acetonu, na tako namazanega na steklo

2) nosilce magnetkov imam še vedno narejene iz PLA, tisti magnetki, ki pa so popadali ven (3) pa sem ji prilimal s sekundarcem

4) imam še originalne. Tamaali na začetku ruži cca. minuto, pol pa utihne Mr. Green

Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.29
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:

...
4) imam še originalne. Tamaali na začetku ruži cca. minuto, pol pa utihne Mr. Green

Meni je hotel "ružiti", vendar me je vedno tako zmotil, da ga frcnem, pa neha takoj.
Nazaj na vrh
tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.66
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1.) UHU v stiku, namažem tik preden začne printat, ker gre potem hladen lažje in lepše stran čez čas.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še malo pa bo obletnica petja malega ventilatorja. Saj poje od vsega začetka, pa mu dam po piskru in neha. Vse v stilu: Dokler kašljam, živim!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Carko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 1:40
Aktiv.: 2.61
Kraj: KP

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
3) Kakšna so glavne razlike PLA/ABS? Iz česa je priporočljivo printati kaj? Musty mi je namignil, da za večje komade priporoča PLA, saj se ABS prej zvije (vogali), ogrevani komori navkljub. Pa trajnost itd? (naprintati bi imel par zadev za 3Dp, ki so mi že malo napokali in ti so, če prav vem, iz ABSa?)
ABS se lepše/lažje printa, bolj je temperaturno obstojen, lažje se ga obdeluje (reže, brusi, LEPI).

Iz PLAja ne printam nič več, odkar imam ABS.
Nazaj na vrh
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2015 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nihče še ni omenil možnost naknadne obdelave z acetonom pri ABSu.
S tem dobi print popolnoma drugačno površinsko strukturo. Po mojem občutku je tudi trdnejši v smislu da se sloji med seboj bolje povežejo.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2015 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=40146

Gre tudi pri PLA ... Sem sprobal, samo kemikalijo je precej težje dobiti kot aceton ...
Drugače pa sem ravnokar zaključil s predelavo in že printam ... Wink

Lp, g

Bora
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10
Aktiv.: 0.73
Kraj: Maribor (Hotinja vas)

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2015 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem malo kasneje preklopil iz PLA na ABS in moram reči , da včasih kar pogrešam tiskanje PLA-ja- ker mi ga je zmanjkalo.
ABS ni tako občutno boljši kot ste ga pohvalile nekateri.
Vsekakor je potrebno upoštevati zahtevnost tiska in pogoje uporabe.
Ampak za povprečno uporabo v neekstremnih pogojih kjer je vrsta plastike nepomembna sem osebno bolj zadovoljen s PLA.
To je samo moje skromno mnenje.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni