|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Avg 08, 2014 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
bray je napisal/a: |
A bi se še dalo dobit kak kit komplet? |
Kit komplet česa? 3D printerja ali nadgradnje. Ni čisto jasno postavljeno vprašanje. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bray Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53 Prispevkov: 327 Aktiv.: 1.38 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Pet Avg 08, 2014 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
bray je napisal/a: |
A bi se še dalo dobit kak kit komplet? |
Kit komplet česa? 3D printerja ali nadgradnje. Ni čisto jasno postavljeno vprašanje. |
Mislil sem komplet za ogrevano mizico o kateri teče debata tukaj. _________________ I didn't know it was impossible when I did it! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56wmn Član

Pridružen-a: Sre 30 Mar 2011 8:38 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.32 Kraj: JN76FB
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni manjka SSR-DC vezje in komponete , kje bi ga lahko dobil? magari sestavljenega ali pa lahko tudi kot kit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5528 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
KONČNO opravil nadgradnjo ... (po mojem sem zadnji )
Kaplja čez rob je bil Mustyjev print, ki mi ga je prinesel (in ki ga meni po dveh dnevih ni uspelo sprintati) - pač večji kos, ki mi ga je na vsak način odlimalo od podlage (zavihalo robove na hladni mizi). Prvi občutki so odrešujoči (yeah baby, nič več malarskega traku!!! ), a še nisem fertik ...
Zanima me par stvari:
1) Je kaj narobe, če printam direktno na steklo? Pri PLA in nastavitvi mize na 50-55 stopinj se oranžen PLA na mizo zelo lepo oprime. (do ABS še nisem prišel - printam nosilčke za zapiranje ohišja ) - berem nekaj na http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=39257
2) Ali ste magnetke samo vtisnili v plastiko ali tudi kaj pofiksirali s kakšnim sekundnim lepilom? (sami magnetki mi nekako ne pridejo v luknjo, bo treba malo povrtati)
3) Kakšna so glavne razlike PLA/ABS? Iz česa je priporočljivo printati kaj? Musty mi je namignil, da za večje komade priporoča PLA, saj se ABS prej zvije (vogali), ogrevani komori navkljub. Pa trajnost itd? (naprintati bi imel par zadev za 3Dp, ki so mi že malo napokali in ti so, če prav vem, iz ABSa?)
4) Je smotrno preventivno menjati ventilatorje (sedaj še vsi originalni) z boljšimi ali pač čakam, da crknejo in potem dalje? (tema: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=41688)
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 5:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če te kaj tolaži: nisi zadnji
2. malce povečaj v curi, da bodo šli z roko not, pa kapljico sekundnega.
4. čakaj da crknejo. Morda bodo, čeprav rahlo invalidni (ružijo nekaj minut po vklopu), delali še nekaj časa. Seveda pa že iščeš nove medtem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na prvo vprašanje ti lahko odgovorim:
lahko printaš direkt na steklo, kakšna mešanica aceton + ABS nikakor ne škodi, kapton trak bi bil pa tudi OK. Noslički za magnete so po mojem boljši iz ABS, kajti meni so iz PLA nosilcev popadali, ko se je komora malček segrela pri tiskanju ABS-ja, zunanje ročke imam pa kar iz PLA. Sam magnetov nisem lepil, sem jih kar lepo vtisnil s kleščami (preko kake krpe) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
1) sam uporabljam raztopljen ABS-a v acetonu, na tako namazanega na steklo
2) nosilce magnetkov imam še vedno narejene iz PLA, tisti magnetki, ki pa so popadali ven (3) pa sem ji prilimal s sekundarcem
4) imam še originalne. Tamaali na začetku ruži cca. minuto, pol pa utihne  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
...
4) imam še originalne. Tamaali na začetku ruži cca. minuto, pol pa utihne  |
Meni je hotel "ružiti", vendar me je vedno tako zmotil, da ga frcnem, pa neha takoj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.66 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
1.) UHU v stiku, namažem tik preden začne printat, ker gre potem hladen lažje in lepše stran čez čas. _________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še malo pa bo obletnica petja malega ventilatorja. Saj poje od vsega začetka, pa mu dam po piskru in neha. Vse v stilu: Dokler kašljam, živim!  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Carko Član

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 1:40 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.61 Kraj: KP
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
3) Kakšna so glavne razlike PLA/ABS? Iz česa je priporočljivo printati kaj? Musty mi je namignil, da za večje komade priporoča PLA, saj se ABS prej zvije (vogali), ogrevani komori navkljub. Pa trajnost itd? (naprintati bi imel par zadev za 3Dp, ki so mi že malo napokali in ti so, če prav vem, iz ABSa?) |
ABS se lepše/lažje printa, bolj je temperaturno obstojen, lažje se ga obdeluje (reže, brusi, LEPI).
Iz PLAja ne printam nič več, odkar imam ABS. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2015 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Nihče še ni omenil možnost naknadne obdelave z acetonom pri ABSu.
S tem dobi print popolnoma drugačno površinsko strukturo. Po mojem občutku je tudi trdnejši v smislu da se sloji med seboj bolje povežejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5528 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2015 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=40146
Gre tudi pri PLA ... Sem sprobal, samo kemikalijo je precej težje dobiti kot aceton ...
Drugače pa sem ravnokar zaključil s predelavo in že printam ...
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bora Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.73 Kraj: Maribor (Hotinja vas)
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2015 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem malo kasneje preklopil iz PLA na ABS in moram reči , da včasih kar pogrešam tiskanje PLA-ja- ker mi ga je zmanjkalo.
ABS ni tako občutno boljši kot ste ga pohvalile nekateri.
Vsekakor je potrebno upoštevati zahtevnost tiska in pogoje uporabe.
Ampak za povprečno uporabo v neekstremnih pogojih kjer je vrsta plastike nepomembna sem osebno bolj zadovoljen s PLA.
To je samo moje skromno mnenje. _________________ Lep pozdrav, Borut |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni