|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2016 7:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Sporoči če vredu deluje, ko ga boš preizkusil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ecobra Član

Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16 Prispevkov: 318 Aktiv.: 2.38 Kraj: Radeče
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cestar65 Neznanec

Pridružen-a: Sre 13 Jan 2016 9:09 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.05 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2016 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Kabel in CD sta prišla ,samo ,da je CD poškodovan. Je tu kakšna rešitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2016 12:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Sporočilo prodajalcu, pa ti bo skoraj sigurno dal link za dolpoteg. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2016 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
cestar65 je napisal/a: |
Kabel in CD sta prišla ,samo ,da je CD poškodovan. Je tu kakšna rešitev. |
Katera verzija?
edit: sem videl da je višja verzija kot jo imam jaz. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sre Jan 27, 2016 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima kateri OBD vmesnik naj vzamem v mojem primeru od teh poceni Kitajcev. Imel bi samo za pogledat napake in eventuelno jih brisal. Imam pa citroen saxo 2002
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cestar65 Neznanec

Pridružen-a: Sre 13 Jan 2016 9:09 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.05 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sre Jan 27, 2016 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Program naložil, ter preizkusil na avtu. Avto.test,preizkusil števce,radio,itd. Me zanima če je mogoče nastavit pravilno porabo v potovalnem računalniku. Nekaj sem slišal ,da se nastavi v % ,če se da kje iskat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ecobra Član

|
Objavljeno: Čet Jan 28, 2016 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda se lahko, ampak za to potrebuješ tovarniška navodila, na katerem naslovu se nastavlja.
Poizkusi tukaj najti navodila za željeno znamko avta: http://workshop-manuals.com/
Ali pa na goglu najti workshop manuals željenega modela avta.
Za prenastavljanje trenutne porabe moraš v navodilih iskati "Gauges, instruments".
Sam sem za našel za svoj avto vsa navodila od motorja, karoserije, do vse vgrajene opreme . Vse je lepo napisano kako se kaj popravi, dostopa do krmilnih modulov in bere napake s komentarji in možnimi vzroki za napako. Skratka kompletna navodila za avtomehanika od proizvajalca. Veliko branja in iskanja, če ne poznaš določenega modela. Najlažje in najhitreje pa je da stopiš do pooblaščenega serviserja, da ti spremeni natavitev porabe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danilok Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2011 21:47 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.07 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 11, 2016 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam originalni vmesnik, kupljen na diagnosetool.de , brez kakrsnih koli težav ze več kot 7 let. Stane sicer nekaj čez 300€, vendar se splača |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
danilok je napisal/a: |
Imam originalni vmesnik, kupljen na diagnosetool.de , brez kakrsnih koli težav ze več kot 7 let. Stane sicer nekaj čez 300€, vendar se splača |
Ja, se izplača, če servisiraš avte, za nas, ki pa enkrat na leto priključimo na diagnostiko pa je kitajski ponaredek čisto zadostna izbira (pač izklopiš internet in antivirus). Ravno pred dnevi sem sinhroniziral daljince z novo konfort elektroniko v avtu. Torej sem amortiziral tistih 20€.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2016 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi ga trenutno potreboval, da bi z njim pogledal 4 avte iz VAG grupe:
- Transporter T5 - Webasto
- Caddy 2K - visok stand-by tok v mirovanju
- Caddy 2K - občasno prižiga lučko za diagnostiko motorja
- Seat Altea - občasno prižiganje lučke za servovolan.
Nekako dvomim da bi mu s kitajcem prišel do živega?
Mogoče bi se mi originalen vmesnik v tem primeru celo izplačal? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2016 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja kitajc je ponaredek tega http://www.ross-tech.com/vag-com/
Zdaj pač poglej, če original omogoča kar bi ti potreboval. Kitajci so naredili svoj hardware oz. vmesnik, software za pc je pa rostechov. Jaz mislim, da je za VAG rostech top [slovenščina je zame španska vas]. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ecobra Član

|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2016 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z rosstech-ovim SW-jem na kitajčku (VAG113) pridem do živega na vseh modulih (ECU, HVAC, Instruments,...........) v VAG skupini do letnika 2010. S kakšnim novejšim kitajčkom bi pa prišel še mlajšim naproti. S svojim sem delal disgnostiko tudi na GM vozilih ampak samo na ECU-jih v obd načinu (standard zahteve), ker do ostalih modulov rosstech ne podpira protokolov. [slovenščina je zame švedska vas] tile kitajčki so čist enakovredni profesinalnim in za hobi uporabnika kar prezahtevni (veliko samo učenja, če se nisi tega nekje učil). Za kakega avtomehanika pač mora biti legalna oprema.
Ne popravlja se avto z brisanjem napake, diagnostika ti jo samo pomaga odkriti in vedno ne pove točno kaj je narobe. Na koncu pač je treba zavihati rokave in umazati prste tudi pod nohti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni