|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tiste podložke sam izdelaj iz stene plastenke.
Najprej v vrtalni stroj vstavi dovolj miniaturen sveder ali križni oziroma torx nastavek in izvrtaj luknjo ustreznega premera. Nato okrog luknje toliko obrežeš, da nastane podložka.
Podložko natakni na os iz iste smeri iz katere si prej vrtal luknjo.
Sicer pa bi jaz take mini zadevice iskal v trgovinah za modelarje.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi z malimi podložkami smo si včasih pomagali . V glavnem, kar veliko se je čaralo, za takele sestavne dele.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robika Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Doma imam še nekaj avtoradio-kasetarjev. Enega sem odprl in poslikal dva od štirih obročkov. Premer osovine na pogonu traka je 1,95mm, na pogonu kolesca pa je tudi skoraj verjetno isti premer. Jaz se s temi kasetofoni ne mislim več kaj dosti ukvarjat in le zasedajo prostor na mizi. Če želiš oživljat stare kasetarje, ti jih odstopim. Imam pa 3 komade, ki so autoreverse, torej so notri po štirje obročki in enega v katerem je le en obroček. Mimo grede, teh obročkov se spomnim tudi ko sem popravljal videorekorderje.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
132.47 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
haki je napisal/a: |
Eh, saj ne rečem da nisem neroden....
Samo hvalabogu nisem edini.
In kako naj izmerim če sem že velikokrat napisal da nimam "muštra" ??
Zadevo kot opažam še najbolje opisuje in razume za kaj gre uporabnik Madmax.
"Ne. Dejansko stvar zgleda kot bi bila iz 0.5mm debelega teflona, luknja cca 1mm, zunanji premer dobre 3mm. Po domače, bela prosojna plastika. "
Saj ste super vsi s svojim trudom,ampak a res nima nihče ideje kje bi bilo to možno videti originalno in bi bila potem stvar takoj dosti lažja ? |
OK, vidim, da ti ne razumeš najbolje kaj in kako, ali pa nočeš videti rešitev. Meni je sedaj totalno jasno kaj želiš, pač se mi ne da iskati in prevajati po svetovnem spletu naziva za neko varovalno podložko pri kasetofonih. Se mi pa da iskati rešitev:
ena je, da se ti natisne iz PLA, ABS, nima veze - tukaj si ti odpovedal, kolešček, katerega to varovalo drži ima nek notranji premer, os na katerem je to nataknjeno ima svoj premer, potem bi že hudiča nataknili nekaj gor, da tebi nebi kolešček dol padal. ("šubler" ali pomično merilo je že ohohoho)
druga je, ne boš verjel, še bolj "ajnfoh" iz neke trše folije s prebijačem, ki ima tak in tak (ne vem!!) premer "naštancaš zadevo, jo prevrtaš, nabiješ na os in....mislim, da sledi "voila", dela (sem šel meriti premere v tehle kleščah, ni da ni od 1mm do 5mm, nekaj sigurno paše)
tretja, poiščeš, ni vrag, da ne obstaja kosovnica za katerikoli kasetofon in najdeš dotični del, potem iščeš dobavitelja (minimalno naročilo x00000 kosov) in plačaš, potem pa ima da je to to.
četrta, koliko plačaš za teh 20-30 kosov? (to je že rariteta) Zrihtam po katerikoli zgoraj omenjeni verziji (včeraj bi še zastonj natisnil)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bizgec65 je napisal/a: |
...
četrta, koliko plačaš za teh 20-30 kosov? (to je že rariteta) Zrihtam po katerikoli zgoraj omenjeni verziji (včeraj bi še zastonj natisnil) |
Se pridružujem! Pa samo mere bi moral podati, oz. pomično merilo v roke vzeti...
Temu bi se reklo tukaj v moji okolici: "Prošla baba s kolačima."
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haki Član

Pridružen-a: Ned 23 Sep 2012 12:58 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.58 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi če so dobronamerni bom nekatere poste pač spregledal.
Nismo vsi taki umetniki in strokovnjaki da bi se mi zdele vse zdele tako enostavne,
V bistvu pa je bilo moje vprašanje kje kupiti te varovalke kot original. Ker nekako nebi rad improviziral in potem že čez par ur ponovno razdiral.Ker tista vzmet zadaj ustvarja kar nekaj pritiska na to varovalko.
Simboličen mehanizem,sliko sem našel in tam sta ti dve varovalki označeni s številko 157M .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi če boš spregledal tale post, bo mogoče komu drugemu prav prišel.
Ta tvoj famozni del se imenuje WASHER in ga najdeš pod part no.: 122, "pride koštat" 2,16$/kos.
KLIK
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo pogledat, kaj vse se imenuje washer ....
Povsem enostavno je torej nabavit v pol desetinke mm pravega
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haki Član

|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 11:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja to bi pa znalo biti res ta pravo.
Sicer naziv je takšen,da ga nikoli ne moreš uganiti.
Cena tudi zelo čudna.
Škoda da še vedno ni čisto konkretnih mer. Ko bi imel vsaj enega novega, potem bi že dal forumašem kot mušter ki so ponudili možnost printanja teh varovalk.Nočem kar tako nekaj na blef.
Zgleda res enostavno, a mora biti prave debeline,pravi fi....elastičnost...
Če še kdo najde kakšno informacijo dobrodošel.
Vsem do sedaj sodelujočim pa lepa hvala.
Imam pa s tem istim radiokasetofon še eno težavo. Pa ne vem ali je bolj pravilno da odprem novo temo ali vprašanje zastavim kar tukaj. ???
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haki Član

|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Zanimivo pogledat, kaj vse se imenuje washer ....
Povsem enostavno je torej nabavit v pol desetinke mm pravega  |
Ja iz teh slik lahko najprej nabaviš pralni stroj ..haha
V brskalniku pa pod imenom washer ,lock ring dobiš večino pod shimano....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
.....Škoda da še vedno ni čisto konkretnih mer. Ko bi imel vsaj enega novega, potem bi že dal forumašem kot mušter ki so ponudili možnost printanja teh varovalk.Nočem kar tako nekaj na blef.
Vsem do sedaj sodelujočim pa lepa hvala.....
lp |
Le zakaj sem točno takle odgovor pričakoval
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haki Član

|
Objavljeno: Čet Maj 01, 2014 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Bizgec65 je napisal/a: |
.....Škoda da še vedno ni čisto konkretnih mer. Ko bi imel vsaj enega novega, potem bi že dal forumašem kot mušter ki so ponudili možnost printanja teh varovalk.Nočem kar tako nekaj na blef.
Vsem do sedaj sodelujočim pa lepa hvala.....
lp |
Le zakaj sem točno takle odgovor pričakoval  |
In zakaj je sedaj moj odgovor tako čuden ?
In kaj naj po tvojem storim da bo po pravilu službe ?
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

|
Objavljeno: Čet Maj 01, 2014 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Le redko se spuščam v debato o tem kaj je prav in kaj ni, kajti za to ima vsak svoja merila. Sem pa v svojem zadnjem odgovoru pač izrazil svoje mnenje.
Tvoj odgovor ni čuden, saj kot sem napisal sem ga pričakoval, torej tudi ni izven pravil. Tvoj naćin je zame čuden.
Če gledava tvoj prvi prispevek v tej temi, rabim "ono za ono", sedaj je že tretja stran prispevkov in vsaj zame tudi nekaj konkretnih rešitev. Tebi kot takemu se ni zdelo vredo vzeti pomičnega merila in pomeriti (tudi če ti pol kasetarja manjka) osi, koleščka katerega varovalka drži, da bi pa pričakoval od tebe, da napišeš modele kasetarjev, bi bila pa verjetno že žalitav z moje strani.
Torej sem se podal v lov za neznanim elementom in žrtvoval nekaj svojega časa. Ker sem "ene" tri kasetarje že videl podrte, sem predvideval, da ti iskani elementi ne morejo biti tako hudo različni med seboj (sam poznam samo 3 vrste pritrditve tega dela na os), sem ti podal rešitev na pladnju, ampak to ni dobro, ker bi ti rad točno tako varovalko po točno takih merah za točno KATERI ŽE? model.
Pa ne vzemi to kot kritiko, le včasih je treba dati kaj od sebe, pa lažje dobiš nekaj od drugih. Pa še to: v prvem prispevku praviš da je informacija zlata vredna, res je, vendar za 2 in še nekaj $ po kosu, bi jih sam "naštancal" iz trše folije kot sem ti predlagal, ker verjamem, da bi zadeva bila več kot odlična.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 01, 2014 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Svoj čas je imel DELKO v BTC veliko zalogo jermenčkov in drugih rezervnih delov za video, mislim, da tudi za kasetofone.
Če ne, pa najti kakšno starino in jo razdreti, kar ti je tudi že ponujeno. Obstajajo sejmi za takšne najdbe.
Preglej kakšnega "Walkman-a".
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.81 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Čet Maj 01, 2014 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
In zakaj je sedaj moj odgovor tako čuden ?
In kaj naj po tvojem storim da bo po pravilu službe ?
|
Naredi kot so ti že svetovali: izmeri notranji in zunanji premer, izvrtaj luknjo, izsekaj iz 0.5 mm debele stene plastenke, presekaj( ker so originali presekani) in voila!
In naj te ne skrbi vzmet ker se varovalka vrti skupaj s koleščkom.
p.s V tem času debate bi Amerikanci že postavili 2 stolpnici
_________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni