www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spajkalna postaja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz gledam ceno. 369,00 Evrčkov. Je to dobra cena ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 11:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz n.pr. bi imel modular line:
stands DD + CL9885 + ročka T245 + ...
in ko začnem seštevati, nenadoma moj i-Con sploh ne zgleda več tako slabo.
Ali pa je samo kislo grozdje Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14
Aktiv.: 3.18

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iščem spajkalno postajo, za kero se dobi votle konice. Sedaj imam neko kitajsko in funkcionira, vendar mi vseeno vzamejo ti high pitch smd-ji precej časa. Po napisanem večina vas priporoča ERSA. Je ta pico ok za hobi in pol profesionalno rabo?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70626.42

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.34

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2014 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imamo še staro AM6800 rework postajo ter novo DD 2 kanalno in je res super zadeva. Cena res ni ravno naravnana za hobi ampak že postaja sama po sebi ni primarno narejena za hobi. Bi si pa osebno tudi za doma najraje vzel eno od JBC-a.

V kratkem pa upam še na DDVT, primarno zaradi pnevmatskega odsesovanja, ki vsaj upam da bo deloval še bolje kot električno na AM6800 (pa ne da je to slabo).

Pa tudi kar se vzdrževanje tiče vidiš da je zadeva dobro premišljena in narejena, vsaj AM6800, par vijakov pa si že pri pumpi za odsesavanje, očistiš sestaviš nazaj in že delaš dalje.

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2014 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.90
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2014 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Meni so rekli, da če imam kakšno željo za posebno konico, naj kar sporočim, jo bodo naredili Very Happy

Dobra politika. Ti jim zrišeš nov tip konice,..... oni ti pa razvoj plačajo s tem, da ti jo zaračunajo,.....

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2014 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2014 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor vem jim to celo piše nekje na strani, če rabiš kakšno posebno špico jim pišeš in zrihtajo. Zaenkrat sicer ni bilo potrebe po kakšnih custom zadevah Smile
darkoan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Avg 2005 18:19
Aktiv.: 0.49
Kraj: Okolica SG

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2014 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je še kak drug uvoznik za JBC pri nas v SLO oz kje se lahko dobi CD-2BD spajkalno postajo?

Da ne bo kdo slučajno zaradi tega delal reklame mi lahko pošlje kar na ZS. Whistle
Zanimam se za konico podobno GULL WING (Weller) oz MINI SPOON (JBC) in me zanima katera bi bila primrena za SMD ali C245064 ali C245067 ali C245931 C245938 ali C245965 Question
Nazaj na vrh
Cloudy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Jul 2014 20:33
Aktiv.: 1.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker mi weller, katerega uporabljam že malo kašlja, razmišlam, da bi vzel erso pico pa me zanima, koliko časa drži konica, pri recimo da je prižgan 2-3 ure dnevno.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti kaj pomaga, pri moji iCon (konice so iste) je še prva konica, pa zadnje 3 leta zagotovo v povprečju dela 3 ure na dan, prej več! Se pozna, ker se postavlja v standby (na 150 stopinj), ko pa ga vzameš v roke se takoj zagreje nazaj na delovno temperaturo.

LP, g

TilenS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko drži konica ni primarno odvisno samo od časa uporabe. Če pustim našo postajo vklopljeno 10 let in med tem časom z njo nič ne delam bo zelo verjetno tudi po 10 letih konica takšna kot je bila prvi dan vklopa, hibernacija (izklop gretja konice) naredi svoje. Tako da je čas zelo relativen.

Odvisno kaj se dela in koliko se dela. Spajkam dosti od THT do SMD pa bi zelo težko rekel koliko časa mi zdrži neka konica ker je zelo odvisno od tega kaj delam in koliko delam. Konice so pač potrošni materijal.

Cloudy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Jul 2014 20:33
Aktiv.: 1.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2014 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, hvala.
Nazaj na vrh
ac/dc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44
Aktiv.: 1.02
Kraj: Lj-okolica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2014 12:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi moja iCon 1 ima prvo konico, po treh letih, je kot nova.
Podobno kot "mucek" jo uporabljam dnevno, par ur, vsak dan.
Za SMD zelo malo, vecinoma gre za PTP, torej nic kaj nezno (v primerjavi z SMD).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni