www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Preizkuševalci napetosti...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ana2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2011 13:24
Aktiv.: 0.40

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pr men je tlivka fuč. Zagotovo.
A bi bilo v redu če kupim tlivko z uporom?
S kakšnima lastnostma ?

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ana2: tlivka z uporom te bo prišla toliko kot nov preizkuševalec, če jo boš že kje dobil(a).
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, najbolje je kupiti nov preizkuševalec.
Če pa hočeš obdržati staro ohišje, pa prestavi tlivko in upor v starega, od novega ti pa ostane še izvijač. Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 15, 2012 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Unior je v teh letih prenovil preizkuševalce. Z njimi sem zelo zadovoljen, saj so zelo trdi, kompaktni in imajo dober oprijem.

541UN005.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  46.23 KB
 Pogledana:  0 krat

541UN005.jpg

boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 8:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elpollo je napisal/a:
Unior je v teh letih prenovil preizkuševalce. Z njimi sem zelo zadovoljen, saj so zelo trdi, kompaktni in imajo dober oprijem.

Nitrota ne prenašajo najbolje (sem ga ponesreči malce polil, potem sem ga pa še obrisal z krpo Brick wall ) površina postane mastna, trajalo je celo večnost, da si ga lahko brez skrbi v roko vzel. sedaj je malce bolj mat Smile. Stane pa slabe 4€.
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.87
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni slab, le konica izvijača se mi zdi premehka za zategovanje normalnih sponk in drugih vijakov - vtičnice in podobno.
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebaveh je napisal/a:
Ni slab, le konica izvijača se mi zdi premehka za zategovanje normalnih sponk in drugih vijakov - vtičnice in podobno.

Jaz pa sem ravno nad trdnostjo konice navdušen. Ostali so se mi veliko prej zvili, okrhnili in izolacija takoj nad konico je takoj poknila. Pri tem pa je neuničljiva, no, z nitrom še nisem poskusil Very Happy

vasjaka
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Mar 2008 18:25
Aktiv.: 0.29
Kraj: Bovec

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni se je konica kar hitro zvila.

Nisem ravno navdušen nad materijalom. Sad
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oplastovi so boljši od rdečih Uniorjevih kar se tiče konice. Imajo pa Uniorjevi dobro izolacijo.

Zadnje čase pa uporabljam Cimco -> vsaj mislim, da je ta proizvajalec. Preizkuševalec je tak prozoren in dokaj rebrast. Konica malo debelejša in močna.

Na sploh pa sem mnenja, da bi te konice lahko bile trše. Bi dal 10€ za preizkuševalec, če bi res bil kvaliteten v konici. Nisem še našel...

boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pri mojem sem z trdnostjo in trdoto konice zadovoljen, čeprav zgleda tanka. Sem parkat že bil pripravljen da bo popustila, ampak ni. Se jepa z moje uluščil krom Rolling Eyes glede na prebrano, je očitno res težko narediti dober "faznprifer"....
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja, nenazadnje gre za preizkuševalec napetosti, ne pa multipraktik... Čeprav uporablja se predvsem kot slednje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
No ja, nenazadnje gre za preizkuševalec napetosti, ne pa multipraktik... Čeprav uporablja se predvsem kot slednje.

Se strinjam. Je pa res, da ni izvijača, ki bi se tako prilegal v vsemogoče vijake. Mr. Green

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni