www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows 8.1--mirovanje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 01, 2015 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi rekel da ne pretiravaj z "nadgradnjo", ker boš zelo hitro finančno na tem, da bo ceneje menjava celotnega sistema. Zadeva je pač stara, procesor zmore samo toliko in tukaj ni kaj dosti za naredit...
Če si lahko zastonj sposodiš kartico, poskusi. Kupoval je pa jaz ne bi takoj...je preveč tvegano.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Popay
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Jan 2010 11:51
Aktiv.: 0.52
Kraj: Piškovc

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 02, 2015 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delam na tem, da bi si posodil kartico za preizkus šele potem bi jo kupil.
Hvala za nasvete.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni danes sem dobil grafično kartico RADEON X800XT 256 Mb, zanima me, kako je z drajverji, jih PC najde sam ali jih moram prej poiskati na netu in jih prenestina camp? Kakšen je postopek pri menjavi kartice?
Prosim za pomoč
Lp
Nazaj na vrh
RobiStrom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2015 22:00
Aktiv.: 1.75
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugasni, zamenjaj (pazi da "haklca ne odlomiš, ko boš ven vlekel), prižgi. Win 8 najde/ima že kar ustrezne gonilnike. Če želiš pa še kake dodatne nastavitve, pa naložiš gonilnike od proizvajalca kartice.
RobiStrom
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 9:43 pm    Naslov sporočila: icon_complicity  Odgovori s citatom

Pa še to: če delovanje še vedno ne bo zadovojivo in je proračun bolj "švoh". Poskusi z rabljenim računalnikom. Sam kupim zase in za kakega kolega v trgovini BBT v Trzinu. Že tisti za 120€ prekaša tvojo starinco Wink .
Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RobiStrom je napisal/a:
Ugasni, zamenjaj (pazi da "haklca ne odlomiš, ko boš ven vlekel), prižgi. Win 8 najde/ima že kar ustrezne gonilnike. Če želiš pa še kake dodatne nastavitve, pa naložiš gonilnike od proizvajalca kartice.

To sem že naredil.,monitor se ne prižge,sliši se samo piski ir campa,tako da ga ne morem nič nastavljati.
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.85
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2015 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popay je napisal/a:
Pozdravljeni danes sem dobil grafično kartico RADEON X800XT 256 Mb, zanima me, kako je z drajverji, jih PC najde sam ali jih moram prej poiskati na netu in jih prenestina camp? Kakšen je postopek pri menjavi kartice?
Prosim za pomoč
Lp

A to imaš še vedno Asus dinozavra K8U-X z 1,5GB rama, Win8.1-32bit in bi rad namesto AGP Radeona 9600 SE vstavil X800XT ?
Vedi, da ima slednji več kot še 1x večjo porabo zato pazi kakšen napajalnik bo vse skupaj futral.
Poraba same grafike je od 100W (v mirovanju) in naprej do 180W.
http://techreport.com/review/6672/ati-radeon-x800-graphics-processors/27
Drugače deinštaliraj obstoječi gonilnik, ko ima komp še staro kartico, gotovo bo zahteval restart ampak namesto restarta narediš zaustavitev, zamenjaš kartici in pustiš, da win8.1 najdejo, inštalirajo in po potrebi restartajo sistem z novimi gonilniki.
Jaz ne bi preveč vlagal v tako mašino, ker bistvene razlike ne boš dosegel, še največ efekta bi bilo, če bi imel namesto klasičnega diska nek SSD disk, kar pa je na tej plati, ki ima samo sata-150, premalo izkoristka. Ali pač.

p.s.
Med mojim pisanjem je priletel tvoj post. Lahko, da boš moral menjati tudi napajalnik z močnejšim.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2015 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DusanK je napisal/a:
...še največ efekta bi bilo, če bi imel namesto klasičnega diska nek SSD disk, kar pa je na tej plati, ki ima samo sata-150, premalo izkoristka. Ali pač.
.

Dušan, največja pridobitev pri vgradnji SSD-ja ni hitrost prenosa ampak dostopni čas, ki je 1000x manjši kot pri klasičnih diskih. Samo zato so PC-ji toliko hitrejši z njim - tisti parkrat hitrejši prenos se pozna pri prenašanju večjih datotek, pri delovanju winsov, ki imajo samo majhne pa skoraj nič. Zato bi se od vsega še najbolj splačalo vgraditi ravno SSD.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DusanK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2015 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj to sem v bistvu povedal, le zaključek stavka sem napisal malce čudno; mislil sem predvsem, da ssd ne bi bil do konca izkoriščen.
Poznalo bi se pa ohoho, precej več kot menjava grafike na tej konfiguraciji.
V bistvu to ve vsak, ki je hdd zamenjal s ssd-jem. Wink

Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2015 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koj pomeni prekinjajoči pisk ko prižgem mašino?
Pobrišem stare gonilnike za kartico zamenjam in če se ne zgodi ni kaj kse bo zgodilo, ko dam nazj staro kartico--bo našel sam gonilnike?
Hvala vam za pomoč.
Lp
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2015 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Asus beep post kode. Povej kakšen vzorec slišiš.
Daj nazaj tastaro grafiko, da vidiš, če z njo vse dela ali pa povej bolj natančno kaj delaš.

Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2015 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sliši se pisk(2-3 sekunde) prekine in ponovno piska.
stara grafika vse deluje normaslno razen da je počasna.
Opis dela: ko zamenjam grafiko prižgem in se takoj pojavi piskanje in monitor je črn, priklopil sem tudi VGa [slovenščina je zame španska vas] in tudi piska stem da na ekranu utripa zdeč popačen napis da je nekaj narobe.
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2015 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

3 stvari:
1.Preveri, če ima grafika X800xt na koncu na robu dodaten molex konektor za napajanje. Če ga ima jo moraš dodatno priklopit z enim od molex napajalnih kablov iz napajalnika, podobno kot si priklopil disk ali cd/dvd-rom.
2. Grafika ni dovolj dobro v AGP slotu
3. Grafika je zanič

Popay
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 23, 2015 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res ima molex za napjanje,sem priklopil i ne piska več, na DVI izhodu ne dela, na
Izhodu VGA pa dela samo je slika zelo slabo (več slik iz pik) po celem zaslonu.vidno iz slike
Hvala.
lp

20151024_211435.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  885.86 KB
 Pogledana:  1 krat

20151024_211435.jpg

20151024_210521.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.18 MB
 Pogledana:  0 krat

20151024_210521.jpg

Nazaj na vrh
RobiStrom
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 25, 2015 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni deluje kot pokvarjena grafika. Sicer včasih pomaga "pečenje grafike" (10 min na 180°C) - mi je uspelo že na treh primerih.
Je pa tudi res, kar so ti ostali svetovali - SSd disk! Ko poskusiš ne greš več nazaj. Kupiš kakega z manjšo kapaciteto za sistemski disk. Za arhiv pa magnetna klasika.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni