|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Jul 24, 2006 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Podobno kot Highlag vendar brez Windows Defenderja uporabljam tudi jaz. Brez virusov oz. karkoli podobnega že par let.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 24, 2006 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem za zamudo
Windows XP
Bit Defender: firewall, antivirus, anti-spyware
PG: občasno proti vohunčkom
Diskeeper: defragmentacija
Tune XP: za prve nastavitve, ki se jih da nastavit tudi "ročno"
System mechanic: občasno brisanje/iskanje nepotrebnega po registru.
Ostalo ročno brisanje-nastavljanje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
didaktik Član

Pridružen-a: Ned 13 Avg 2006 5:21 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.08
|
Objavljeno: Ned Avg 13, 2006 3:27 pm Naslov sporočila: jaz bi pa takole naštel |
|
|
Že leta se štimam z enim in istim programom in moram povedat, da je njegovo delovanje odlično!
priporočam da si ga snamete ali kupite!za moje pojme je trenutno verzija 2005 najbolj dostopna, predvidevam(sem sprobal) pa je 2006 že bolj izpopolnjena verzija programa!
program se imenuje ADVANCED UNINSTALLER PRO 2005-in omogoča vse našteto čiščenje , najbolj mi je pa všeč njegova sila oz. moč odtranjevanja datotek ali fajlov, ki jih ne morem zbrisat na običajen način.
Vprogramu uporabim drag & drop v njegov koš, kar mu narekuje brezpogojno odstranitev.
Integriran im quick cleaner, ki opravi v minuti vse obkljukano---se pravi zbriše začasne fajle in vse kar mu določim---zadeva je vredna preizkušnje--sistem čistim vsak dan po opravljenem delu, zato mi mlinček deluje brezhibno.
Ima tudi windows temporary files, kjer očisti vse začasne fajle, ki jih winsi puščajo.
PRILAGAM SLIKO, DA BO BOLJ JASNO-----ODLIČNA ZADEVA---
v kombinaciji z NOD32 antivirusnim, zonealarmom požarnim in tem programom, ki sem ga zgoraj opisal sem zelo zadovoljen in mi sistem dela cele dneve 24 ur brezhibno !
Opis: |
upam da se vsaj približno vidi |
|
Velikost datoteke: |
75.09 KB |
Pogledana: |
76 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fuko Neznanec

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 19:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Tor Avg 29, 2006 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, je velik programov za čiščenje raznih smeti....ampak ročno je še vedno ročno...
Torej:
-C:\Documents and Settings\UPORABNIK\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5
-C:\Documents and Settings\UPORABNIK\Local Settings\Temporary Internet Files
-C:\Documents and Settings\UPORABNIK\Local Settings\Temp
-C:\Documents and Settings\UPORABNIK\Local Settings\History
-C:\Documents and Settings\UPORABNIK\Cookies
-C:\Documents and Settings\UPORABNIK\Recent
-C:\WINDOWS\Prefetch
...pa še kakšna mapa bi se našla, potem so pa [slovenščina je zame španska vas] tudi razna orodja za stiskanje, defregmentiranje....
aja, pa na koncu je treba še koš izpraznit...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maistr Neznanec

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 9:59 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Sep 15, 2006 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
perfect disc 8.0
+
cleanup
=
vse kar rabiš
LP, nejc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FaLLeN_AnGeL Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Sep 2006 17:12 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi pa sam neki uprašala .Učeri mi je pokazal da mam prepoln disk in mi je računalnik sam predlagu da ga sčisti in se mi dozdeva, da sem ponesreč pustila obkljukan 'stisni stare datoteke' pa me zanima če se da to kako popravt? Ker zdej mi ene pet map z mp3ji sploh noče odpret. Mi je pa tud čudno kako mam lahko poln disk ker res nimam nč posebnega gor in sem zbrisala vse nepotrebne stvari pa je še zmeri polno . Če ma kdo kakšno idejo se mu že vnaprej zahvaljujem
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 5:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Program ADVANCED UNINSTALLER PRO sem uporabljal tudi jaz. Moram ga pohvaliti, saj ti nudi vsa orodja ki jih potrebuješ.
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fallen Angel:
Kot je že nekje nekdo omenil si spraznila tudi koš?
Drugače WindowsXP privzeto na C particiji naredijo izmenjalno datoteko in hranijo podatke za obnovitev (restore) sistema. Vse te datoteke so precej dobro skrite ter precej velike - tudi nekaj GB. Če imaš več particij je privzeto vključena obnovitev tudi za vsako posamezno particijo. Tako tudi na ostalih particijah te datoteke lahko zahtevajo kar veliko prostora.
Sam občasno poiščem tudi datoteke z končnico dmp, ki so zapis vsebine pomnilnika, v času sesutja oken. To sicer ni pogosto, vendar so lahko datoteke precej velike in jih lahko brez škode pobrišemo.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi napisala malo bolj po slovensko bi verjetno dobila več odgovorov. Poskusi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
NUFAN je napisal/a: |
Če bi napisala malo bolj po slovensko bi verjetno dobila več odgovorov. Poskusi  |
Aha Ob ze prej omenjenem veliko prostora zasedejo tudi (potencialne) de-instalacijske lokacije, ponavadi v direktoriju od Windowsov ($ v zacetku imena). Ce ti slovenscina povzroca tako hude tezave, ti bodo (slovenska) navodila za sprostitev prostora najbrz povzrocala se vecje ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Sep 20, 2006 12:08 am Naslov sporočila: |
|
|
FaLLeN_AnGeL, sem na jezik opozoril na ZS.
Sicer pa naj povem, da se PC-ja na daljavo načeloma ne da urejat, razen seveda z kakim VNC sistemom.
Priporočam ti torej lokalnega računalničarja, ki ti bo to verjetno rade volje poštimal.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Sep 20, 2006 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekje na začetku je opisano, kako se ročno čisti disk. Ko je počiščeno vse iz seznama, je disk trasha prazen. Če preskočiš samo en korak, lahko na disku ostanejo gigabyti trasha.
Če je disk poln kljub temeljitemu čiščenju, bo potrebno brisati nepotrebne stvari: glasba, filmi, slike,... Če vse te stvari res nujno potrebuješ na disku, potem je potrebno zamenjati ali dodati disk. Ni druge izbire. Če nočeš dokupiti novega diska, potem pomeni, da podatkov zares ne potrebuješ in jih lahko zbrišeš.
"obkljukan 'stisni stare datoteke' " ne more povzročiti "zdej mi ene pet map z mp3ji sploh noče odpret". Če je disk v slabem stanju (brez rednega vzdrževanja), se lahko zgodi kaj takega. Ampak stiskanje ni krivo. Lahko bi se zgodilo ob kakšnem drugem trenutku.
Možno je tudi, da player noče igrati stisnjenih datotek.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jest Neznanec

Pridružen-a: Tor 03 Avg 2004 15:32 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02 Kraj: lj
|
Objavljeno: Sre Sep 27, 2006 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav,
ne ukvarjaj se z vsakim programčkom in košem posebej. Gre preveč časa za premalo učinka. Mogoče je boljša rešitev Ghost ali kaj podobnega.
1. Najprej narediš bootable CD (BartPe..), na katerem je tudi Ghost in skripte zanj. Ta CD boš potreboval v koraku 3.
2. Nato postaviš referenčno postajo (OS, driverji, aplikacije, patchi...).
3. To postajo potem zaženeš z Ghost CDja in kot source definiraš particijo iz koraka 2, kot destination (ghost slika) je lahko druga particija ali CDR.
Seveda mora biti referenca čista, malware free in event viewer brez warningov.
Zadeva bi morala delovati takole: zvečer (ali takrat, ko se ti zdi primerno) v PC daš CD iz koraka 1, ki ima Ghost in vse potrebne skripte. Greš spat. Boot zažene skripte za Ghost in Ghost povozi postajo z sliko iz koraka 3. Zjutraj imaš svežo, ravnokar postavljeno postajo.
Vendar, caveat emptor:
- ghost image je potrebno osveževati. 1x mesečno je zadosti pogosto, pa vseeno zuna biti precej utrujajoče. Predsem bodi pozoren na izdelavo ghost imagea. Tega nikoli ne izdeluj iz živih diskov, vedno najprej postajo povozi, nato dodaj programe, ki jih želiš dodati na image in šele nato spet naredi referenčni CD. Te CDje imej dobro organizirane in opisane. Stare, razen zadnjega preverjeno dobrega meči stran (Last Known Good Configuration metoda).
- pazi kje se nahajajo user datoteke. Lahko jih namreč povoziš. USB ključ je dobra rešitev.
To je predlog na hitro.
lp, Aleš
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4225 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Sep 27, 2006 11:50 am Naslov sporočila: re: |
|
|
Eden izmed najnevarnejših fajlov ki ga je treba pod roko malo držat so fajli od JAVE ( zdaj govorim na pamet ker tu nimam instalirane jave) . Datoteki sta skriti in jih je treba v:
Moj računalnik\Orodja\Možnosti mape\Pogled\Skrite datoteka ali mape
narediti vidne , pa po želji še vse ostale
Ker se ponavadi java instalira na C:\ Program Files\Sun\
C:\Documents and Settings\UPORABNIK\Application Data\\Sun\....
C:\Documents and Settings\UPORABNIK\Local Settings\...
v glavnem pod prvo se v neko mapo jar naložijo kompresirane javine datoteke in se tam tudi razpnejo ( od virusev , števcev, appeltov za chat , ipd )
V teh dveh skritih datotekah je ponavadi skrito v 90% skoraj vse sranje ki kakorkoli nagaja računalniku.
še nekaj glede obnovitve sistema:
če hočeš sistem obnovit moraš imeti nadzor nad vsemi diski sicer je obnovitev neuspešna ( sistemskimi) ?
imam več particij in ena izmed njih je instalacijska ( vanjo spravljam najnovejše verzije novih programov , update , ki se vedno menjavajo ipd ) Enkrat pa sem obnovil disk pa mi je obnovitev izbrisala najnovejše posodobitve . Ko se izključil nadzor nad tisto particijo pa je bila obnovitev neuspešna to mi ni najbolj jasno .
Sicer Ghost je še vedno zakon
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Sep 28, 2006 2:34 pm Naslov sporočila: Orodja, orodja in še orodja za |
|
|
čiščenje, tweakanje XP-jev, tega se človek počasi naveliča, kanede
Te stvari pa jaz počnem popolnoma drugače, od vsega čiščenja, katerega počnem, je edino brisanje datotek v C:\Documents and Settings\%USER%\Local Settings\Temp pa še ta mapa je na C:\Temp.
Za vse ostalo mi služi Nortonov Ghost(ali podoben program), tako, da ni nikakršnih Restore pointov in ne vem kakšnih vse popravkov, kateri naj bi bili popravki, za katere se nemalokrat izkaže, da to niso , kar je že kar pravilo pri velikem Microsoftu.
Pri prvi instalaciji si je potrebno vzeti malo več časa za vse potrebne nastavitve, to je, izključitev nepotrebnih Service-ov, nastavitve ustrezne velikosti gruč(clustrov) na disku, izmenjevalne datoteke(pagefilea), predpomnilnika(cache), nastavitve izgleda (osebno imam ugasnjene vse olepševalne dodatke), nastavitve grafične kartice (kolikokrat, le, ste potrebovali 32bitno resolucijo?), instalacija potrebnih (SAMO!) popravkov za konkretni stroj, deinstalacija IE, OutlookExpresa in Messengerja, instalacija NGhosta in ostalih vsakdanje uporabnih programov, sledi BKP sistemske particije na skrito particijo(10GB je čez glavo dovolj) in.......to je to.
Večina prenosnih računalnikov ima dandanašnji narejeno tako in tisti Obnovitveni CD je kot moj NGhost CD.
Pri vsej zadevi je potrebno obnavljati edino Antivirusni program, kar pa večina tega programja to počne samo ali pa na zahtevo. Osebno uporabljam Sophosa, ki to počne sam (nisem opazil nikakršne razlie v hitrosti delovanja stroja) in to je tudi edini nezaželjen vendar potreben servis, ki mi teče.
Držim se tudi zlatega pravila, ČARONALNIK. KATERI JE NAMENJEN RESNEMU DELU NIKAKOR NI NAMENJEN IGRAČKANJU in NEPOTREBNEMU SURFANJU in še pri slednjem uporabljajte Mozzilo in znebili se boste nepotrebnih opravil in sivih las.
HU tale slovenščina (pravila foruma) in angleška tipkovnica mi je pa dala vetra.
Aha, pozabil(...teta Roza, kaj čmo ), aplikacije, katere uporabljate občasno, pa poganjajte iz USB vtiča, (vtičnika... ali po naše sticka), za katere ni potrebna instalacja in posledično ni packanja po sistemskih datotekah. Dobi se pa skoraj vse od sistemskih pripomočkov do grafičnega urejanja.........
Lp, Jaka
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni