www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izdelava ohišja, maske, napisov, okvirčkov za displeje...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2006 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dimenzij ne vem na pamet. Okvirček naj bi bil čim tanjši, vendar ne toliko, da se prehitro zlomi. Robovi bi naj segali nekaj milimetrov čez rob ohišja, da zakrijejo slabo odžagano luknjo v ohišju. Dobro je, da je globina majhna, tako da je LCD čim bližje stranici.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2006 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razmišljati je treba tudi o pritrditvi... Jaz sem tu naredil na straneh dva zatiča (na sliki sta malo prevelika), stisne pa ju pleksi vstavljen iz spodnje strani. Ste vi mislili okvirčke lepit na ohišje?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2006 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Okvirčki za displaye: www.conrad.si
Iskanje po besedi: okvir, največ jih je na 14. strani
cene med 500 in 900 sit

Jur

Tile conradovi niso kaj prida. Imam jih doma. So namenjeni za tiste panel voltmetere.Nimajo stekla. so tudi dokaj grobo izdelani.

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2006 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepljenje okvirčkov je po mojem dobro. Z termičnim lepilom ali pa lepilni trak na notranji strani ohišja. Na tak način se lahko okvirček sname brez da bi se poškodovala barva na ohišju.

@Overscore: Pri uporabi zatičev mora biti luknja prave dimenzije. Sem mislil, da so okvirčki ravno zato, da pokrijejo vegaste luknje Very Happy.

@silvo: pod Conrad okvirčke sem lepil prozorno folijo od prosojnic. Conradovi voltmetrovski okvirčki so drugačne dimenzije kot LCDjevski. Vsi pa so za moj okus predebeli.

Jur
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2006 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Jur: No ja... samo približno moraš zadeti širino. Zatič bi se itak pomaknil navzven, ko bi notri porinil pleksi. Sicer pa je tudi lepljenje ok. Kaj pa pleksi? V dosedanjih predlogih ga ni nihče upošteval.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2006 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oversc0re je napisal/a:
Silvo, na tvoji sliki nekaj ne štima. Na tlorisu so je dolžina 68/64, kar pomeni, da ne ostane nič prostora za tisti del, ki bi se ugreznil v čelno ploščo. Sicer sem začel stvar risat v autocadu, vendar moram nekam letet, tako da bom končal, ko najdem čas.

Lp, M@ic

Tole je mišljeno kot steklo ne kot okvirček. Tisto temno ponazarja posnet rob. Lahko pa bi bilo tudi pobarvano.

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav razumem, je na Silvotovi sliki narisan pokrov, ne okvirček. To je dobra rešitev, ker je pokrije display in je zelo trdna. Tudi za izdelavo je lažja, ker nima luknje. Ker mora biti pokrov prozoren, pomeni to, da se bo skoz videla slabo odrezana luknja. Rešitev bi bila, če bi bil notranji vogal (tisti, ki se dotika ohišja) pobarvan. Po možnosti v barvi ohišja. Se pa ne spomnim, kako barve primejo na pleksi. Zdi se mi, da nitro barva pleksi topi?

Jur
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70647.27

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za stkelo kot predlagal Silvo bi raje akrilno steklo.Je boljši kot pleksi steklo.Vsaj jaz mislim.Takšne izdeluje v podjetju http://www.akripol.si/
Lp

Nazadnje urejal/a andrejj Sre Jun 21, 2006 8:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Če prav razumem, je na Silvotovi sliki narisan pokrov, ne okvirček. To je dobra rešitev, ker je pokrije display in je zelo trdna. Tudi za izdelavo je lažja, ker nima luknje. Ker mora biti pokrov prozoren, pomeni to, da se bo skoz videla slabo odrezana luknja. Rešitev bi bila, če bi bil notranji vogal (tisti, ki se dotika ohišja) pobarvan. Po možnosti v barvi ohišja. Se pa ne spomnim, kako barve primejo na pleksi. Zdi se mi, da nitro barva pleksi topi?

Jur

Tako je gre za pokrovček. Tisti posneti rob bi bilo treba pobarvat. Mislim, da bi postal tudi mat, če se bi obrusil z vodobrusnim papirjem. Seveda se bi to dalo brez problema izrezati iz pleksi stekla na CNC stroju.

jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 22, 2006 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem bi bilo potrebno pobarvati del okvirčka, ki je na priloženi sliki označen z rdečo. Na ta način bi se zakrila grdo narejena luknja. Pri pobarvanem poševno odrezanem robu bi se še vedno videl grd rob, pa še barva bi se lahko spraskala.

Jur

farb.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.56 KB
 Pogledana:  4088 krat

farb.jpg

Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 22, 2006 12:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Seveda bi bilo zanimivo.
Potrebno bi bilo določiti dimenzije (vrstice * znaki) in barvo plastike. Ker ima vsak svoje potrebe in potrebuje po en ali dva okvirčka, se bojim, da bo stvar propadla.
Jur

Kot pa je jur pravilno sklepal, nismo zbrali dovolj volje, da bi stvar speljali do konca.

Na to temo pa sem se spomnil, ker imam ta teden za naredit luknji za 2*16 in 2*20 LCD.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 22, 2006 4:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš dajal na čelno ploščo folijo, lahko z njo zakriješ neravno luknjo. Jaz sem najprej čez luknjo nalepil kos A4 mape, zatem sem na čelno ploščo nalepil na foto papir natisnjeno čelno ploščo, vse skupaj sem prelepil z prozorno folijo za zvezke. Rezultat je kar vzpodbuden.
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 07, 2007 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en za krivljenje pločevine
http://www.zellix.de/biegegr.htm
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni