www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako omejiti divjanje na cesti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat sem (za drugacne namene) povpraseval po ceni najosnovnejsega semaforja (zelena in rdeca luc - tak za pesce). Cena je bila 200+ tisocakov. Od takrat so se cene na splosno dvignile za ~100% Sad Ze res, da je cena za zivljenje se visja, a kateri junak bo sponzoriral tako oderuske cene dobaviteljev Confused
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa dobro, če ni denarja se omislite postavit nekaj kar ni !

Dva mulca na vsako stran ceste, pa delata naj se, da vlečeta vrv!

Verjemite, da je efikasno !

Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD mi je dal eno idejo, kaj pa če bi nad cesto obesil nekakšne palice, ki bi jih obvil z nečim mehkim, da ne bi poškodovalo avta, te palice pa bi obesil v višini strehe. Tako moral vsak upočasniti, da se ne bi zaletel v palice, če pa se ne bi pa bi si lahko oškodoval avto. Mislim na nekaj podobnega, kot je pri nekaterih mostovih, ki imajo obešene palice, ki opozarjajo na višino mosta.

Ne vem pa, če je postavitev tega legalna.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi imel jaz takšne probleme s hitrostjo pred svojo hišo bi izdelal imitacijo takšne škatle

Vanjo bi vgradil par rdečih LEDic ki bi stalno gorele (ravno toliko da je opazno) in PIR senzor dometa 18 ali več metrov (dobijo se za nekaj tisoč sit). Vsakič ko bi mimo pripeljal avto bi se za trenutek prižgalo še nekaj dodatnih rdečih ledic - fleš efekt. Psiho efekt na nogo za gas bi bil 99,99% zagotovljen. Laughing

Če bi zadeva stala na moji zemlji vsaj 2m od roba ceste se lahko kdorkoli sklicuje na kakršenkoli zakon pa mi ne bi mogel nič ... na svoji zemlji lahko postavim tudi takšne stvari. Cool
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi dal namesto rdečih visokosvetilne bele LED diode, tako bi bil učinek še boljši Twisted Evil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, moje dvorišče in cesto loči samo pločnik, zato bom verjetno v prihodnje začel s "strašilnim" projektom, dodal še ohišje kamere, pod nadstrešnico na dvorišču pa ohišje kamere, ki bo usmerjena v ta projekt, da bo zgledalo, kot da je vse skupaj pod video nadzorom. Ker ljudje vedo s čim vse se ukvarjam, bodo seveda prepričani o možnosti, da je vse skupaj resnično.

Razmišljal sem celo, da bi v sodelovanju z občino dal v cesto vgraditi induktivne zanke, da bi meril hitrost, promet in še marsikaj. Projekt bi izpeljal na lastne stroške v raziskovalne namene. Le žaganje ceste, montažo zank in zalivanje špranj bi prepustil profesionalcem, stroške pa prepustil občini. Sicer pa bi bil to še najmanjši strošek, že dovoljenje za žaganje ceste bi bilo dovolj, zanka je malo denarja, žaganje se naredi z ustreznim strojem, ki ga ni problem dobiti, zalivanje pa s smolo. Na ograjo ob dvorišču pa bi montiral display ki bi izpisoval hitrost. Kasneje bi lahko dodal še kamero ki bi kršitelje zabeležila.... možnosti je veliko.
Uporaba fotocelic je lahko problematična, saj bi žarek prekinilo tudi vozilo, ki vozi v nasprotno smer, v večini primerov pa bi bila uporabna. Fotocelico na eni strani ceste, odbojno steklo na drugi strani. Problem bi bil samo ta, kje napeljati kabel od zank ali fotocelic do kontrolne enote. Za začetek bi bil lahko kar po tleh.
Kot sem že omenil, bi bil projekt v raziskovalne namene, tako da strošek ki bi nastal lahko pripišemo kar raziskovanju, ki pa tako ali tako nikoli ni zastonj, še hobi ni zastonj, mar ne?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.46
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bomo šli v projekt merilca hitrosti, pa kako bliskavico bom dal zraven ali pa ohišje kamere... seveda kasirat ne bomo mogli, razmišljam pa o možnosti, da bi vgradil kak star digitalen fotoaparat, ki bi slikal divjake. Slike bi objavil na internetu. Cca 50% tranzita je ljudi iz bližnje tovarne. Ko bi že mel kak tedenski arhiv na internetu, bi vsem zaposlenim poslal link do strani. Mislim, da bi se potem malo bolj disciplinirali, ker bi se hoteli ogniti komentarjem v stilu "glej ga Jožeta, ta butl vedno nori"....

Drugače pa tista kanta, pa ledice not... dobra ideja!
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadnje dve ideje so sicer dobre ampak bi opozoril na dve stvari.

Snemanje na javnem kraju ima določene omejitve ... da kakšnega pripenjanja takšnih slik na javne forume niti ne omenjam.

Drugo pa so močne bliskavice pri katerih se lahko kdo sklicuje da ga je zaslepila-prestrašila in je zato zavil levo ...
Zato sem jaz predlagal samo rdeče LEDice z dvema intezitetama - kot radar pod Golovcem. Wink
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, glede bliskavk se strinjam, ne vidim pa zadržkov, da nebi jaz oz. moja avtomatika iz sosedovega plota (seveda z njegovi privoljenjem) slikala del mojega dvorišča in ceste. Če pa kdo krši zakon, pa ga medtem ujame moja kamera.... No, na žalost je naš pravni sistem narejen tako, da če bi npr. snemal vlomilca, ki vlamlja sosedu v hišo ali avto, bi na koncu še jaz bil kriv za kršenje zasebnosti, varstva osebnih podatkov in kdove čega še...., medtem ko imaš v ameriki legalno pravico, da vlomilca ustreliš, če ti vlamlja v hišo (t.i. backdoor law)

No, ko oz. če bo sistem narejen, sporočim url, kjer boste lahko gledali promet, hehe
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti bo sosed pismeno privolil snemati del njegovega dvorišča in boš ob cesti postavil opozorilno tablo kakršne je pred meseci postavil DARS na skoraj vseh uvozih na avtoceste res ne bo problemov ... samo kako in po čigavem odobrenju boš ob cesto postavil obvestilno tablo o video nadzoru - to v bistvu spada že pod prometne znake = obvestila voznikom? Wink
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, glede dovoljenja soseda ni problem, to je na vasi, in vsi se razumemo med sabo... in vsem je v interesu, da zmanjšamo hitrosti. Tud na eno tablo lahko napišemo pozor - radar in kamera Smile, če bo le zaleglo
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
No, glede dovoljenja soseda ni problem, to je na vasi, in vsi se razumemo med sabo... in vsem je v interesu, da zmanjšamo hitrosti. Tud na eno tablo lahko napišemo pozor - radar in kamera Smile, če bo le zaleglo

In sredi vasi bodo ljudje padali na to?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tabla z opozorilom bi stala pod prometnim znakom, ki meri hitrost, bila pa bi le zato, da se nebi pol kdo zgovarjal, da je bil nelegalno sneman ali slikan.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se to dogaja tudi ponoči postavite tja čisto ob cesto silhueto srne z nečim odsevnim namesto glave. Preverjeno deluje!
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 16, 2006 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

problem je 6.30 - 7.00 in 14:45 - 15:15
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni