|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Mar 26, 2004 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trafic,za MUTE sem poiskal na pin in en pin je pokazalo na instrumentu, ko sem preko telefona(imam faks) klical na moj mobi.Ker se ta mobi dolgo casa vibrirat,ako sem lahko iskal na pin.Ko pa sem drug mobi dal klic na moj mobi,ta vibrira 2x in sem pogledal na insrument.Pa nic ne kaze.Ne vem zakaj,oba mobi imam izkljucen zvok,saj nic ne rabiva.
Za sondo pa sem ze napravil,treba se sestaviti ojavalec in ce bo vse napravljen in ce bo ok.Ga bom sporocil.
Za antencko pa bom se tudi poskusil.
LP Andrej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pet Mar 26, 2004 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot "nadomestek" za germanijeve diode (AAxxx) ki so znane po tem da imajo padca zgolj okrog 0,2V (silicijeve 0,7V) se uporabljajo schottky diode. Preizkusite z diodo BAT46 ali podobno, ne pa z 4148 diodo.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Pet Mar 26, 2004 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje se mora to nastavit v meniju od mobitela .Ponavadi so posebne nastavitve in ga je treba nastavit tako ,kot ,da je v avtu. Malo poglej v meni in poizkusi kaj nastavit in še enkrat pomeri tisti pin.
_________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.37 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 26, 2004 10:09 pm Naslov sporočila: optični signal |
|
|
LP!
Ericsson se ne nastavlja v meniju.Da bi izhod mute bil aktiven je potrebno pin "accssory control" vezati na minus (obstajata dva pina eden je za slušalke drugi pa za avto inštalacijo) .Nisem prepričan da ta izhod deluje tudi za sprtejem SMS-ov.
Najbolj preprosto bi bilo z procesorjem ki bi preverjal ali je prišel nivi SMS.Za ericssona je to možno z AT ukazi,nokia pa ne pozna AT ukazov in bi bilo malo težje.
Vlado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Mar 30, 2004 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi ga napravil ,kot je predlagal Kralj ojacevalec.Senzor imam ze napravljen.V eni reviji sem opazil nacrt,ki deluje,ce se ploskas.In se prizge luc.Ker pa se ne tako dobro poznam na dolocene stvarii in bi prosill,da kdo pregleda.Ce ima kdo kaksen nacrt,ali pa popraviti.Shemo sem dal na priponko in upam,da bo slo.Ker to prvic ne tako dolgo delam na racunalniku.Hvala.
Lp Andrej
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
821.95 KB |
Pogledana: |
29 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.37 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 31, 2004 7:41 pm Naslov sporočila: optični signal |
|
|
Andrej!
Pred dnevi sem bil v IC elektronik-i in v Wellemanovem katalogu sem videl zanimivo rešitev.
Namreč če na telefonu izklopiš zaklepanje tipkovnice in postaviš osvetlitev na auto,ob zvonjenju ali sprejemu SMS-a se prižge osvetliitev displeja.Z foto uporom lahko detektiraš vklop osvetlitve in prižgeš optični signal.
Vlado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sre Mar 31, 2004 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vlado!
Hvala za nasvet,bom poskusil in bom videl,kako bo deloval.Jutri grem v Lj in bom sel kupit material.Za zdaj enkrat se nisem pripravil,ker mi manjka material.
Lp Andrej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
G-Lab Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.75 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pon Apr 12, 2004 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem se malo igral s tem detektorjem za zvonjenje mobitela. Dodal sem operacijski ojačevalec in en komparator, tako da stvar deluje, če je mobitel v radiju okoli 50cm od sprejemnika. Trenutno je še vse na protobordu. Tako da če koga zanima naj sporoči, in se bom potrudil objaviti shemo tukaj na forumu. Namesto diode AA117 sem uporabil diodo AA143 iz nekega radijskega sprejemnika.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2004 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Malo sem pregledal forum in sem opazil,ki je napisal G-Lab.Prosil bii,da bi poslal lahko samo skico.Tako da bom probal.Hvala.da si se potrudil.Jaz sem ze sestavil sondo za vuibracijo in se ojacevalec za mikrofon.Za zvok,ki bi sel v svetlobno,pa se nisem.To mikrofon sem dal v sondo in dal na mobi,pa ni dobro deloval.Potem sem dal miikrofon v majhno skatllo in polozil mobi in je deloval.Za ojacevalec sem uporabilLM368.Samo,ne znam,kako naj predelam zvok v svetlobo.Ali bii bil flip flop,ali schmittov...?Zato imam prosnjo,da bi poslal kaksno skico.Hvala za vnaprej.
Lep pozdrav Andrej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
G-Lab Član

|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2004 2:57 am Naslov sporočila: |
|
|
To kar imam sedaj na protobordu postavljeno imam sicer že narisano, bom pa še zamenjal signalno LED diodo z relejem. No danes mi to še ni še ni uspelo. Mislim da mi nagaja komparator na izhodu je napetost maksimalno 0.1V kar je premalo za vklop tranzistorja. Ni mi pa jasno zakaj Ledica veselo utripa (če jo priklopom na izhod komparatorja).
Bom jutri probal dokončati zadevo z relejem.
Glede flip flop,ali schmittov ti pa pa kdo drug povedal. Teh pa ne poznam kaj dosti.
Zvok v svetlobo: Kot sem na hitro pogledal tisto sliko nekaj postov višje, imaš notri tudi vgrajen rele. Rele uporabiš za stikalo (tako kot stikalo za luč v stanovanju), ki ga vklaplja in izklaplja "mikrofon" preko ojačevalca.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2004 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Shemo ojacevalca sem dal na priponko,ki sem jaz prej sestavil na preiz.plosci in se zraven prikljucil namesto zvocnik del na led diode.Hotel sem dati rele,pa nisem mogel.Je premajhna napetost.Druga shema je pa naprava za pomoc gluhim,ki imajo dojencke.Ta zazna jok,iz mikrofona gre na rele in se prizge luc.Ta shema pa sem jaz narisal,ko sem odprl napravo.Koliko je dolgo casa je lezal v predalu,ne spomnim.Mogoce vec kot 30 let.Zato je ze zastarela ta tranzistor GT1(Toshiba).Za ekvivalenti pa ne vem.Pa se mikrofon najbrz ni kondenzatorski.Zato imam prosnjo ,da bi elemente na novo vrednost .to je tranzistor iin drugo.Jaz ne znam prevec tako dobro.Samo ni treba narisati tiskano vrzje,tega pa znam in se drugo.
LP
|
667.88 KB |
24 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2004 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa se eno
|
726.74 KB |
18 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2004 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se nekaj sem pozabil,prvi zgornjia shema naprava vklop luci na plosk roke.To sem probal namesto plosk vibrirati,ta ne gre.Deluje samo na plosk,to sem opazil na osciloskop.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
G-Lab Član

|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2004 1:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Sliko sem kar v slikarju predelal. Probaj kar sem popravil tisti del, kjer sem dodal 2K upor in tisti kondenzator zaporedno, mislim da bi lahko kompletno odstranil.
Načrt z tistimi antenami moram še malo popraviti. Našel sem napako, vendar jo moram še odpraviti.
LP
|
228.3 KB |
15 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Sob Maj 01, 2004 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Za opt. signal pa je res tezava,sem vse poskusil in pa ni slo dobro.Imam pa en nacrt in bom probal,samo da bom imel cas.Ker imam itoliko dela zunaj okoli hise.
Lp Andrej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni