|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.56 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Jul 14, 2011 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za predlog, sicer deluje dobro. Samo sem pač zaradi Poscopa frekvenčno omejen. In ko priključim tuljavico s 16 ovoji, da bi dobil mH/ovoj je njena induktivnost majhna. Posledično frekvenca preseže zmožnost mojega osciloskopa. Dodal sem sicer že po dva kondenzatorja, ampak ker jih ne kupujem na zalogo jih nimam več in se je tako stvar začasno spet ustavila.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Pet Jul 15, 2011 7:05 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
, ampak ker jih ne kupujem na zalogo |
V takih primerih je pa odlično, če shraniš TIV z elementi od pokvarjenih televizij, radijev,... Tako da imaš nekaj "pri roki"
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.56 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Jul 15, 2011 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem našel na plošči enega videorekorderja kolikor toliko ustrezne kondenzatorje. Si pa nikoli nisem mislil, da obstajajo tudi takih čudnih oblik in barv. Prisiljen sem bil povečati ovoje na feritni tuljavici. In, ker je šlo navijanje hitro sem jih povečal na 200. In rezultat je 68,25mH na 200 ovojev.
Tuljavica je iz računalniškega napajalnika. Je vrednost vsaj približno realna?
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni