www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault MEGANE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
djtech
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47
Aktiv.: 0.48
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni spet !
Jaz sem zdaj najdo to škatlico in videl kak je vse skup to narejeno, notri je vezje ki je narejeno iz treh plasti, ki so ena na drugo kar naleplene in so tanke kot list Very Happy, zanimivo je da ko probam dat luči dolge kratke rele deluje, probam centralno rele tudi deluje, tako da pomoje tu nebi smelo bit težav, ali kaj pravite vi ? Sumim da ni signala naprej od releja da bi te luči vklopo. Aja pa še to zakaj imam na varovalkah maso ? štiri varovalke, na tablici kaže da so za luči, ima maso ko sem jih meril in ne plus ? Confused
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rele se ti vklopi ja. Izmeri, če ti tudi sklene kontakt oz. če ti daje signal na izhodu, kjer je priklopljena žica za žarnice ali nadaljne releje.
djtech
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tega pa nisem sprobal ne... Samo to normalno da na štirih varovalkah masa ?
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem avtoelektričar in ne bi vedel, če imajo novi avti kje negativno napetost za krmiljenje....mogoče pa si imel narobe kable od instrumenta gor Wink
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj pri vsakem avtu bo merilni instrument pokazal maso na cca. 1/3 varovalk. Nekatere varovalke imajo plus šele ob vklopu porabnika, druge pa ob kontaktu.

In za tiste, ki gor nimajo plusa, instrument pokaže maso, kar je logično ker je tam masa tudi v resnici preko porabnika - npr. žarnice ...

In tudi zaradi tega sem na prvi strani te teme omenil eno 20W žarnico ... samo nekateri še vedno raje z glavo Brick wall

Laughing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smile jaz pa sem mislil, da -13.8V.

Kako pa zgleda tista 3-slojna plošča? Maš kakšno sliko?

djtech
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bom slikal, samo moram si enkrat spet čas vzet pa vse razmontirat pa popravit že to Smile

Nazadnje urejal/a djtech Sob Maj 19, 2007 1:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 11:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

djtech je napisal/a:
bom slikal, samo treba enkrat s5 čas vzet pa vse razmontirat pa popravit že to Smile

Citiram:
jaz sem zdaj najdo to škatlico in videl kak je vse skup to narejeno

djtech, tole ni IRC. Poskušaj komunicirat tako, da bo razumljivo vsem.

djtech
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2007 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se opravičujem za nerazumljivo pisanje Confused
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni