|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2007 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vozim Scott Aspen mi pa vse bol diši cesta, razmišljam o specialki (čepra rad potujem s kolesom).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TH30 Član

Pridružen-a: Pet 13 Jul 2007 13:56 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: Nova Lipa
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2007 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
No jaz se s svojim kolesom ne morem ravno pohvaliti(Rog) sicer pa tako ali tako mislim kupiti nekaj pravega, -zanima pa me če tista bolj oprijeta kolesarska oprema kaj ščiti pred tem, da me ne bi prepihalo ko sem ves moker, ker sem bolj občutljiv na te stvari. . Pa kako se kaj gibljejo cene te opreme (čeleda me ne zanima ) predvsem bi rabil zgornji del.
_________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2007 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, da nisem edini z Raceface gonilkami, ki neprestano pokajo. Najpreg gorgrede pok-pok-tnk-pok in potem navzdol še rotorji cin-cin-cin. Se me vsaj divjad izogne
Po cestah se pa raje ne vozim. Samo čakaš kdaj te bo nekdo snel s stranskim ogledalom. Moram reči, da je vozniška kultura pri nas res na psu
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70630.49
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2007 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TH30 Član

Pridružen-a: Pet 13 Jul 2007 13:56 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: Nova Lipa
|
Objavljeno: Sob Avg 04, 2007 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ste pa res da se taki temperaturi odpravite kolesarit. Kaj pa leden zrak ali vam nič ne škodi, se ne prehladite?
_________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Avg 04, 2007 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam svoje kolo ko se temperature spustijo pod +10 pospravim. Nekako me takrat več ne vleče na kolo.....
Drugače pa imam poleg kratkih kolesarskih hlač in mikice, za hladnejše dni podkapo za čelado, ki fino pokrije uhlje, dolge termo hlače, windstoper vetrovko - ne drži vode, če je kriza pa oblečem pod kolesarsko majčko še eno švic-majčko in to mi zadošča za temperature ko še vozim kolo.
Drugače se pa v oblačila vsekakor splača investirat. Namenska se obnesejo odlično. Ni primerjave z običajnimi bombažnimi izdelki...
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Sob Avg 04, 2007 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za pozimi toplo priporočam še neoprenske galoše, podkapo za pod čelado s windstopper čelom ter windstoper ali neopren rokavice.
Potem vas ustavi samo še ekstremen mraz in prezebel nos kar nekateri najbolj zagrizeni odpravijo z kapo "za ropat banko" s katero pa se sam še nisem vozil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simeon Član

Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.53 Kraj: Šentjernej
|
Objavljeno: Sob Avg 04, 2007 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
TH30 je napisal/a: |
Ste pa res da se taki temperaturi odpravite kolesarit. Kaj pa leden zrak ali vam nič ne škodi, se ne prehladite? |
TH30 to je vse pod kontrolo! Jaz sem bil vedno prehlajen. Od kar kolesarim nimam več takih problemov še cvetni prah me ne moti več na katerega sem bil prej občutljiv! To vse krepi imunski sistem!
Pa še to čelado na glavo!!!!!!!! Nobena čelada ne stane toliko kot glava!
_________________ Sej bo bolš! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sob Avg 04, 2007 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sob Avg 04, 2007 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
piroman je napisal/a: |
Po cestah se pa raje ne vozim. Samo čakaš kdaj te bo nekdo snel s stranskim ogledalom. Moram reči, da je vozniška kultura pri nas res na psu  |
Marsikaj bi se dalo tukaj povedati tudi o vozniški kulturi kolesarjev.
(1) Poglejmo v Ljubljano, ki je v lepem delu opremljena s kolesarskimi stezami. Kolesarji pa velikokrat vzporedno po pločniku, ki je namenjen pešcem. Pri tem še pričakujejo, da se jim bodo pešci umikali.
(2) Večina kolesarjev sploh ne dojame, da na kolesu niso pešci, temveč udeleženci v prometu. Nekaterim se n.pr. samoumevno zdi, da bi jim moral na prehodu za pešce ustaviti.
(3) S kolesi ni dovoljena vožnja po gozdnih in planinskih poteh, pri tem pa v večino planin sploh ni več varno hoditi, da pri tem ne tvegaš, da te kakšna kamikaza ne sname pri divjanju navzdol.
(4) Še en praktičen primer: čez celoten Logatec je lepo pobarvana rdeča kolesarska steza. Velika večina kolesarjev, kljub tej lepo označeni in urejeni stezi, vozi po cestišču.
Pri takih kolesarjih tudi mene včasih prime želja, da mu s stranskim ogledalom pokažem, kje je kolesarska steza.
(5) Da ne omenjam pogoste vzporedne vožnje dveh ali celo treh kolesarjev.
Vsekakor se zavzemam za strpnost in red v prometu, kar seveda pomeni, da mora vsak udeleženec v prometu najprej pomesti pred lastnim pragom in šele nato kritizirati druge.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sob Avg 04, 2007 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sob Avg 04, 2007 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Pozabil si na relacijo (MTB) kolesarji - planinci. |
Moj komentar je bil bolj v smislu tistega, kar je napisal piroman. Moje razumevanje dela njegovega zapisa je bilo: "mi ubogi kolesarji ...".
Realnost pa je pač tipično slovenska, klasična brezobzirnost vseh (in ne samo enih) udeležencev v prometu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DMan Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Sob Avg 04, 2007 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tudi kolesarji lahko rečemo kakšno ostro na račun avtomobilistov in pešcev po gorskih poteh. Sicer ne maram posploševanja ampak:
MTB: čete pohodnikov postrojene preko cele širine gozdnih poti po možnosti s spuščenimi psi, ki nenadzorovano tavajo po cesti po vzoru svojih lastnikov.
Cesta: mislim da bi bilo uzakonjenje vožnje "v štric" dobro za varnost kolesarjev v prometu, saj se tako "prisili" voznike da zavrejo za kolesarji in prehitijo, ko je za to dovolj prostora in ne "v škarje", kar je pogost, praktično vsakodnevni razlog za adrenalinske šoke nas cestarjev. Traktorji vozijo počasneje kot mi cestarji pa je manj razburjanja okoli njih-ker so pač široki in nihče ne upa iz prve prehitevati traktor ko v nasprotni smeri pelje še eno vozilo. Tudi nekatere sosednje države imajo to uzakonjeno.
Ker sem tudi voznik avta imam izkušnje iz obeh strani in vem da je skrajno nadležno zavirati na hitrost s katero vozijo kolesarji, a tako delam zaradi lastnih izkušenj na kolesu.
Kar pa se tiče kolesarskih stez jih uporabljam vedno ko so izven mest. V mestih ne vem kako daleč bi prišel na tistem toboganu gor in dol s pločnika na cesto in nazaj. Seveda gradbinci ob vsakem takem prehodo gor/dol ne pozabijo izdelati 2-3cm rob granitnega pločnika, ki ne vpliva blagodejno na 9 barov napolnjene zračnice debeline 1cm. Tako da ostaneta 2 opciji:1. skakanje preko robov in 2. vožnja po cesti. Če peljem po kolesarski več kot 25km/h pa sem zopet v prekršku
Zato vozim po cesti!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2007 9:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Proteus, zaradi nekaterih kolesrjev, ki se vozijo po cesti, vštric, po napačni strani... še ne pomeni, da ne smem reči nobene čez naše voznike. Tudi kot voznik avta lahko rečem mariskatero sočno čez vozniško kulturo pri nas...
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2007 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Kultura nasploh: Nekulturne ljudi najdeš v približno enakem razmerju med avtomobilisti, kolesarji in pešci. Avtomobilisti vozijo in parkirajo po kolesarskih stezah in pločnikih, kolesarji vozijo po cesti, po pločnikih, po kolesarskih stezah, tudi v napačno smer. Pešci skačejo pred bicikle in avtomobile.
Vsakodnevni prihod v službo z kolesom v center Ljubljane je kar nevarna stvar. Še posebej pozimi.
Proti kuram na cesti in delno tudi proti avtomobilom pomaga fog horn (na priloženi sliki). Po slovensko: sirena za meglo. Uporablja se ga predvsem na ladjah v megli. Ob aktivaciji povzroči zvok, kot da bi srečal manjšo lokomotivo. Pešec (avtomobilist, ali nekulturen kolesar), ki ga je slišal bo dvakrat premislil, preden bo še enkrat šel nad kolo opremljeno z foghornom. Horni se dobijo večje in manjše dimenzije (moči).
Nekaj o kurah na cesti (osebe, v glavnem ženske, ki skačejo pred kolo) sem pisal na enem biciklističenem forumu (Kure na cesti).
Na pločniku in kolesarski stezi so najbolj nevarni:
- Biciklisti navešeni z vso mogočo biciklistično opremo, ki vozijo, kot da je vsa površina njihova.
- Glupe babe (=kure), ki med vožnjo na kolesu telefonirajo in vozijo po napačni strani ceste/steze. Te ne reagirajo na nič in te podrejo, če ne odskočiš. Večkrat preizkušeno.
- Avtomobilisti, ki parkirajo na pločniku/stezi in odprejo vrata ravno takrat, ko pripelješ mimo. Večkrat preizkušeno.
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
9.49 KB |
Pogledana: |
4917 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni