|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 1:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Lepo sem napisal, da ruski (beri tudi korejski...itd.) socializem ni primerljiv s tistim, ki je bil pri nas. V Munchen ni bilo treba letat, ker je že takrat Conrad vse preko katalogov dobavil in je bil tak "let" samo opravičilo za obisk za October fest. |
Eh.. ti si še premlad za to ! Conrada niti bilo še ni ! Takrat je bil RIM elektronik in JA RES so pošiljali tudi po pošti. Če si le plačal.
Plačal pa si lahko le preko banke, če si devize seveda imel. Plačilo je izgledalo pa tako, da je denar čakal "nekje" kak mesec in pol potem pa je šele šel dalje. Obratno je bil hec s carino. Pošta iz tujine je tako končala v carinskem skladišču v ljubljani, kjer si moral dobiti špediterja.. Če nisi imel sreče je carina ugotovila, da tega pač ne moreš uvoziti. Če si srečo imel si mastno plačal carinske dajatve.
Če ti temu rečeš kupovanje po pošti, potem kar imej, jaz sem s kupovanjem elektronskih komponent mnogo bolj zadovoljen danes.
Pa še nekaj je..
Včasih je bilo tako, da si bili vsi nekaj bogatejši kot so danes reveži, to drži ! Drži pa tudi to, da so imeli vsi popolnoma enako. Če so kaj delali ali pa ne. In tu tiči velika napaka. Pa še nekaj... Če si preveč pametno delal.. si bil že nevaren.
Sam sem v teh časih bil obrtnik. Res so nas davili. Ne boste verjeli vsak izdan račun sem moral nositi poštemplat na občino šele potem sem ga lahko poslal firmi. In firme so obrtnikom plačevale, če in, ko so jih ponovno potrebovale. Ampak davek si pa moral plačat državi in to v 8-ih dneh od potrditve fakture. Pri ugotavljanju stroškov so mi pometali ven vse potne naloge, ki niso imeli "pripete" izdane fakture. Ampak vsak posel tudi ne uspe. Praviloma smo velikokrat tekali za poslom a le malokrat je bilo uspešno. In tako taki stroški niso bili upoštevani.
Za uvoz svojega prvega računalnika sem porabil 12 delovnih dni, da sem stvari prebil preko carine. V "zaščito" lastne industrije (ki jo mimogrede ni bilo) se računalniki niso smeli uvažati. Moral sem stvar razstaviti na dele in uvoziti del po del. Vsi so vedeli, da bom potem to sestavil in dobil spet celoto - računalnik. Ampak !!! Sprenevedanje je bilo del obreda kako zaterti človeka, ki je preveč razmišljal s svojo glavo.
Naštel sem samo gospodarsko tehnične stvari. V politiko se namerno nisem spuščal. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Poleg RIM elektronika je bila v Trstu Radio Kalika pa Radio Trieste, kjer si kaj uporabnega dobil. Hehe, če danes gledaš na tiste čase se sam sebi zdiš bebec če pomisliš kake procedure si moral dati skozi, da si lahko kaj tehničnega kupil v tujini
(pri nas namreč ni bilo nič).Ko si pa prišel na carino so te obravnavali kot da si protidržavni element , ker kupuješ v tujini neke čudne stvari .
Za uvoz CB postaje si moral opraviti take administrativne postopke ,kot da bi danes uvažal radioaktivni material.
Najbolj me pogreje, ko slišim pametovanje kakih mladcev , ki so bili takrat v vrtcu ali pa še to ne in nabijajo kako idilični so bili tisti cajti.
Ko se spomnim kako so naši ljudje kot cigani vlačili kavo,banane , prašek, margarino, kavbojke in kake kolone so bile na mejah ......... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jocojur Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 18:14 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.18 Kraj: Tamo negdje daleko
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
A zate smo pa vsi, ki mislimo po svoje-drugače kot ti, premladi. če bi že rad vedel koliko sem star, ti lahko povem, da mi je Vlado Kreslin LP plošče (pa singlce tudi) v podhodu Maximarketa prodajal.
Tud preko RIM-a smo kupovali (sem že pozabil), še zdaj imam kataloge nekje v firmi, kar se tiče privatnikov ste takrat kljub vsemu bolje živel (večina) kot danes, ker ste imeli kljub vsemu zagarantirana plačila, lupili ste nas pa tako kot danes, samo s to razliko, da ste nekoč res devize za merđote švercal, danes pač tega ni treba. Je pa danes plačilna nedisciplina tolikšna, da ogromno obrtnikov zaradi tega propade, globalizacijska konkurenca ravno tako dela svoje, kar je direktna posledica kapitalizma-zaradi extra profitov- beri pogoltnosti se proizvodnja seli v z delovno silo cenejše države, kjer ni ne zaščite zdravja delavcev ne okolja, samo izkoriščanje tako materialnih dobrin kot okolja. Domača industrija pa je ravno zaradi te cenene proizvodnje, ki ni ne tehnološko ne ekološko superiorna glede na slovensko propadla in še propada, torej zaradi selitve kapitala, kar je dejansko pogoltnost brez meja. Od VW danes Nemčija nima nič, ker imajo skoraj vso proizvodnjo zunaj, bogatijo se le družine Piech in Porche.
Najnovejši primer je TVT Maribor, ker ga je lastnik Siemens zaprl, ker seli svojoproizvodno v Romunijo, da še tam pobira nekaj let smetano, v Sloveniji pa bo spet 2000 dobrih delavcev na cesti. To so rezultati kapitalizma.
Da ne govorimo o delovnem času, ki traja kakor se lastniku dvigne k...c, in o neizplačanih ter minimalnih plačah, ki terajo ljudi na rob revščine, lastniki pa medtem drgnejo svoje riti po maldivskem pesku in jamrajo, kako jim je težko, ob tem, da so zastonj prišli s certifikacijo in malverzacijami do družbenega premoženja.
Vsa čast obrtnikom, ki so s svojim znanjem in delom prišli do svojega kapitala, samo taki ljudje ponavadi to cenijo in tudi svoje zaposlene tretirajo na ravni človeka in ne stroja, drugo pa je turbo kapitalizem, ki se odvija v naših krajih.
Kar se pa tiče političnih zadev, kaj pa je politika kot boj za oblast-položaj in na koncu za kapital. Vsi, ki so se nekoč tako borili proti socializmu, in so uspeli sedaj priti na oblast zajemajo ravno iz tega socializma z veliko žlico, saj so si sprivatizirali celo državo in lepo še zmeraj, oziroma še bolj živijo v socializmu, medtem ko se "navadna raja" peha za kos kruha in podpirajo njihov kapitalizem.
Politika je dejansko v službi kapitala, saj jo le ta poganja-financira, od kod pa misliš, da imajo ljudje denar za CELOLETNO predsedniško kampanjo, od Boga mogoče? Dvomim.....
Ne vse gledat skozi materialne dobrine. Ko sem kupil prvi HI-FI sem bil blažen, vesel, da sem sploh uspel zbrati gnar in devize itd. danes vozimo tehniko z vozički iz supermarketov in nismo zato nič bolj srečni, ravno nasprotno, če čez dan ali dva se stvari naveličamo in bi nekaj novega, saj je vse ugodno, vse v akciji, perejo nam možgane z reklamami...in trpajo naše težko prislužene peneze v svoje vreče brez dna.
Poleg vsega pa še RKC postaja čedalje bolj glasna, gozdove smo že podarili Vatikanu, sedaj se krepijo finančno preko finančnih podjetij, ki jih ustanavljajo s kapitalom iz gozdov (najboljši slovenski les konča v Avstrijskih delavnicah), s pomočjo tega kapitala pa podširajo politične stranke ion tako v tej obljubljeni deželi dejansko že sedaj vlada Vatikan in ne slovenska oblast, ta je le poslušen pes gospodarjev iz RKC.
In še enkrat podarjam, ni bilo vse v prejšnjem sistemu idealno, a je večina ljudi živela človeku dostojno življenje, socialno pravično in manj stresno, danes pa že otroci v vrtcu morajo tekmovati zato, da bodo MORDA nekoč le dobili kako slabo plačano službo (dobre so itak pri nas rezervirane za tiste z zvezami in poznanstvi. Mali človek je nezaščiten v vseh pogledih, pravne zaščite si zaradi prevelikih stroškov ne more privoščiti in tako vse bolj ostaja na marginah, medtem si kapitalisti lahko privoščijo kar koli, saj jim denar v naši skorumpirani državi odpira še zadnja železna vrata.
Toliko o kapitalizmu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
No ja, če vozimo tehniko z vozički iz supermarketov, potem nam mogoče le ne gre tako slabo, ali pač?
Moje mnenje je, da je v Slovenji največ 5% revežev, vsi ostali pa imajo polno rit vsega in sami več ne vedo, kaj bi si kupili!
V socializmu pa smo bili vsi reveži, razen tistih par % na položajih... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Tisti, ki smo na tu na forumu verjetno nismo z dna družbe in nam gre lepo. Če imamo denar za elektroniko (in internet), pomeni da nismo lačni. Hudič je v tem (omenjeno včeraj v Trenjih), ko nekdo trdo dela celo življenje, pa ima manj pokojnine, kot cigo ki nič ne dela in dobiva podporo. Ali pa to, da nekdo odkupi Merkur, ali pa župan, ki zapre mesto za promet, da lahko parkira svoj avto na sredi ceste pred magistratom (da ne omenjam varnostnika za 24 ur na dan, pa da rešilec na nujni vožnji ni mogel mimo)...
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Ma kaki reveži.
Tisti ,ki se mu ljubi delati pa če tudi nima izobrazbe si bo našel delo in bo dostojno živel.
Tisti,ki zaradi zdravja ne morejo vsi dobijo podporo države .Še več nekateri so tako pokvarjeni , da izkoriščajo pomoč čeprav jim nič ni ležijo doma in še šimfajo državo.Kar nekaj takih primerov poznam.
Pri vsem naprezanju ne vem za en primer , da bi zdrav človek ,ki hoče delati tolkel revščino.Ne poznam enega primera. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
surla je napisal/a: |
Ma kaki reveži.
Tisti ,ki se mu ljubi delati pa če tudi nima izobrazbe si bo našel delo in bo dostojno živel. |
Seveda. Ko stopim iz hiše, pa vedno po vijolicah zadiši. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jocojur Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 18:14 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.18 Kraj: Tamo negdje daleko
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Ma kaki reveži.
Tisti ,ki se mu ljubi delati pa če tudi nima izobrazbe si bo našel delo in bo dostojno živel.
Tisti,ki zaradi zdravja ne morejo vsi dobijo podporo države .Še več nekateri so tako pokvarjeni , da izkoriščajo pomoč čeprav jim nič ni ležijo doma in še šimfajo državo.Kar nekaj takih primerov poznam.
Pri vsem naprezanju ne vem za en primer , da bi zdrav človek ,ki hoče delati tolkel revščino.Ne poznam enega primera. |
POL se pa spusti na Zemljo, a na Marsu živiš, al kje? Al pa vsaj kak cajtng preber pa poročila poslušaj, ne morem verjet, da je folk lahko tako primitivn, sicer pa je to itak odraz trenutno vladajoče politike in splošne anemičnosti folka po sistemu: važno, da je moja rit na toplem, ostale pa ko j..e. Vidiš to je napaka našega kapitalizma. Švedski model podpišem takoj, naš pa glede na to kak so ga z....l, je pa za totalen k...c. Ni lepo, da se izražam vulgarno, samo take stvari se ne zavijajo v celofan.
In res, povsod samo po vijolicah diši..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 1.99
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Osebno menim, da je bilo v prejšnjem sistem več časa za družino in sorodne zadeve. Takrat so bile službe večinoma se od šestih so dveh. Skoraj vsak si je lahko privoščil počitnice. Dela je bilo dovolj za vse, tudi lenuhi so imeli zaposlitev.
Danes je situacija malo drugačna. Dela se cel dan, s tem da se načeloma začne kasneje kot včasih, vendar za družinske obveznosti je slabše. Na razpolago imaš več vseh dobrin kot včasih, samo se mi dozdeva, da si precej omejen s časom, da bi jih užil. Zaposlitev ? Kapitalizem ne pusti milosti. Vsak hoče od delavca iztisniti 101% efekta, z minimalnimi stroški. Seveda se pa da s trudom in iznajdljivostjo prav lepo živeti (saj tako je v vsakem sistemu - prilagoditi se mu moraš).
Najbolj poguben rezultat današnjega sistema se mi zdi viden na družini. Kar poglejte današnjo mladino (da ne bo zamer, obstajajo izjeme). _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jocojur Član

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Tisti, ki smo na tu na forumu verjetno nismo z dna družbe in nam gre lepo. Če imamo denar za elektroniko (in internet), pomeni da nismo lačni. Hudič je v tem (omenjeno včeraj v Trenjih), ko nekdo trdo dela celo življenje, pa ima manj pokojnine, kot cigo ki nič ne dela in dobiva podporo. Ali pa to, da nekdo odkupi Merkur, ali pa župan, ki zapre mesto za promet, da lahko parkira svoj avto na sredi ceste pred magistratom (da ne omenjam varnostnika za 24 ur na dan, pa da rešilec na nujni vožnji ni mogel mimo)...
Jur |
Ja, elektriko bi naj imel sleherni državljan, tudi če je plačat ne more, to mora biti javna dobrina, in strinjam se, da mi, ki visimo po forumih res verjetno nismo čisto praznih riti, a to še ne pomeni, da jutri ne bomo, v tem je štos, da je treba vse skupaj na malce daljši rok gledat, recimo, vsi bomo upam prej ko slej v penzijonu in če bo šla sociala tako naprej kot zdaj, bomo tud mi prazne riti mel, ni vsak delničar in naložbenik in ne da se ne vem kaj prišparat za starost, ko je treba vsak dan položnice plačevat, pa otroke v "brezplačnih šolah" šolat ipd..
Pod drugi del tvojega posta pa samo podpis.
Poleg socialne države umira tudi pravna, kar na koncu vodi v splošni kaos, (primer ZDA in posledic divjanja orkanov v New Orleansu). Oblast se sploh ne zmeni za 100000 obubožanih prebivalcev in ne si mislit, da bo pri nas bolje. V USA lahko crkneš pred vrati bolnice, če nimaš zavarovanja te ne pogledajo, enako pa se dogaja pri nas, najprej potrditi kartico, da vidimo, če si zavarovan, pol bomo pa slepič rezal, če te ni do takrat že pobralo.
Pri nas smo še zmogli nekaj državne solidarnosti za Železnike, a to le po zaslugi tega, da so v igri letos predsedniške in drugo leto parlamentaren počitnice. Važno je, da imamo za Patrije in misije v Iraku in Afganistanu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
""POL se pa spusti na Zemljo, a na Marsu živiš, al kje?""
Daj povej konkretno kaj ti je dandanašnji tako hudega.
Konkretiziraj kaj se ti dogaja takega , da kljub temu da se ti da učiti in delati ne živiš tako kot bi rad.
Danes ima skoraj vsak avto (dobiš ga za 200€, voznega), mobitel imajo nekateri po dva,trgovine so polne kupcev , bifeji ravno tako (no pred njimi) ,avtobusi so prazni(kdo se bo še vozil z avtobusom?)ljudje imajo računalnike v vsakem domu in blal bla bla.
Kje je ta silna revščina?
Kdor hoče živeti tako kot v socializmu še vedno lahko.Samo tem stvarem naj se odpove.Nihče ga ne sili v tak način življenja.
Je pa res da te v službi ne bodo gledali ne glede na to ali delaš ali spiš to pa pozabi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jocojur Član

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Poleg RIM elektronika je bila v Trstu Radio Kalika pa Radio Trieste, kjer si kaj uporabnega dobil. Hehe, če danes gledaš na tiste čase se sam sebi zdiš bebec če pomisliš kake procedure si moral dati skozi, da si lahko kaj tehničnega kupil v tujini
(pri nas namreč ni bilo nič).Ko si pa prišel na carino so te obravnavali kot da si protidržavni element , ker kupuješ v tujini neke čudne stvari .
Za uvoz CB postaje si moral opraviti take administrativne postopke ,kot da bi danes uvažal radioaktivni material.
Najbolj me pogreje, ko slišim pametovanje kakih mladcev , ki so bili takrat v vrtcu ali pa še to ne in nabijajo kako idilični so bili tisti cajti.
Ko se spomnim kako so naši ljudje kot cigani vlačili kavo,banane , prašek, margarino, kavbojke in kake kolone so bile na mejah ......... |
Jaz sem vso robo lepo v Zagrebu v Posredniku nabavljal brez carine, brez gužve in brez problemov, dobil pa si vse od kave do Levisic in Rifletk in banan, pa še cenej kot v onostranstvu. Tisto tekanje po Trstu in Avstijskem zamejstvu je bil larifari, niti enkrat nisem šel na Ponte Rosso, pa sem vsega mel dovolj, nisem bil ne lačen ne gol. To, da je pri sosedu nekaj boljšega je pa itak stara stvar, reče pa se ji fovšija. Tako tekanje s polnimi vrečkami smo uprizarjali tudi v NOVI Sloveniji po Lentiju in Samoboru pa po buvljakih po Bosni, torej to ni posledica socializma ampak stiske ljudi, ki v tako opevanem kapitalizmu sicer vse lahko dobijo pri nas, aza to več nimajo denarja, ker ni služb, ker gre vse več za hrano, zdravstvo, šolstvo iz naših žepov, medtem pa kapital (beri država) financira stadione, igralnice, paradržavne institucije ipd.
Zgleda da ste vsi že pozabli, da smo tudi mi do vstopa v EU carino plačevali isto kot v Jugi, da smo robo preko katalogov naročal po pošti, ker pač tudi Interneta še v takem obsegu ni bilo (šele od nekako od 2000 smo lahko uporabniki spletnih dobrin po vsem svetu) in da še danes najprej moraš plačat robo, da jo dobiš, iz USA pa je še carino in hudičevo drago poštnino treba plačat, na koncu te pa še nategnejo in marsikdaj dobiš mačka v žaklju po nekajtedenskem čakanju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Quote: "...nekaj državne solidarnosti za Železnike..."
Ko že omenjamo Železnike... Račun za helikopterje, z katerimi so se prevažali razni ministri in predsedniki je vštet v kvoto denarja kot pomoč prizadetim.
Jur
|
 |
harum Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor levičarskih bedastoč, neresnic in neumnega posploševanja sem v tej temi prebral od jocojur-a, se sprašujem a ima smisel dovoljevati takšne teme, kjer lahko vsak bedak nekaznovano piše o k*rbi imenovani politika.
kar kri mi zavre ko berem take bedarije!
To je bil svojčas strokovni forum. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jocojur Član

|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2007 12:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
""POL se pa spusti na Zemljo, a na Marsu živiš, al kje?""
Daj povej konkretno kaj ti je dandanašnji tako hudega.
Konkretiziraj kaj se ti dogaja takega , da kljub temu da se ti da učiti in delati ne živiš tako kot bi rad.
Danes ima skoraj vsak avto (dobiš ga za 200€, voznega), mobitel imajo nekateri po dva,trgovine so polne kupcev , bifeji ravno tako (no pred njimi) ,avtobusi so prazni(kdo se bo še vozil z avtobusom?)ljudje imajo računalnike v vsakem domu in blal bla bla.
Kje je ta silna revščina?
Kdor hoče živeti tako kot v socializmu še vedno lahko.Samo tem stvarem naj se odpove.Nihče ga ne sili v tak način življenja.
Je pa res da te v službi ne bodo gledali ne glede na to ali delaš ali spiš to pa pozabi. |
Če se prav spomnim, smo vsi v soboto na TV gledali pri Hribarju, kako lepo v službi poslanka, ki dobiva cca 5000 € na mesec spi (ni dremala ampak spala)pred vso slovensko javnostjo in tudi ti ji to plačaš. Pa to žal ni osamljen primer, je pa res da manj škode naredi če spi, kot če "dela". Še več škode pa povzročijo tisti, ki delajo samo za svojo rit, pa jih ravno tako vsi plačujemo in to hudičevo dobro.
Ozri se malo okoli sebe, odpri oči in postani dovzeten še za kaj drugega kot za potrošniška zapravljanja. Delat je vsekakor treba v službi in doma, a žal ljudje delajo po cele dneve, pa na koncu marsikje ne dobijo plač, ali pa jim miloščino talajo, invalidski upokojenec ima (poznam osebno ) po skoraj 30 letih težkega in tudi po 12 urnega dela za mašino (fabriko so sprivatizirali in okradli, ter spravili v stečaj, potem ko so delavci MORALI certifikate v firmo vložit) 200 € pokojnine mesečno, in ko plača elektriko, komunalo in OBVEZNO RTV mu ostane samo še za kruh in mleko in takih primerov je in še bo vse več.
Danes, jutri bomo ob taki brezbrižnosti in samozadovoljnosti vsi lahko na istem.
Takrat, ko bomo bolani in nezmožni za izkoriščanje, nam ne bo noben kapitalist zdravja povrnil pa hrano in obleko kupil. Bo pa veselo v kaki Polineziji z našimi žulji prigarane peneze zapravljal.
Še enkrat ponavljam čast izjemam, ampak teh je čedalje manj, za turbo kapitaliste, kot se gremo igro zdaj, pa smo ljudje samo še potrošni materijal, kot čigumi, ko izgubi okus in elastičnost, ga izpljuneš in pohodiš.
Samo upamo lahko, da se nam to ne bo zgodilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni