www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zakaj je toliko nelegalnih OS - Problem z Visto !
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 1.99
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2008 9:10 pm    Naslov sporočila:  Re: Zakaj je toliko nelegalnih OS - Problem z Visto ! Odgovori s citatom

Batman je napisal/a:
pomlad je napisal/a:
Kupil sem prenosnik THOSHIBA z Visto home basic angleško. Da se ta ne da poslovenit še delno razumem, čeprav bi to bilo lahko rešeno z nekim doplačilom - pa seveda ni. Želim pa legalno Visto nadgraditi na Visto home premium in sem dobil ponudbo za ceno 99 eurov + DDV, lahko pa kupim novo slovensko Visto premium za ceno 88 eurov (že vključen DDV).

Po novem se da poslovenit vsako Visto. Postopek sicer ni legalen, ma j***t ga. Tu je link:http://www.mydigitallife.info/2008/03/06/vista-sp1-multilingual-user-interface-mui-language-pack-install-tool-for-business-home-premium-and-basic-edition/

Rad verjamem da se da,men pač ne uspe bog pomagaj. Home basic vista - lahko po slovensko kdo pojasni potek zadeve, za kar bi mu bil zelo hvaležen.
Še vprašanje glede preklopa med okni v home je to v ploskovno v ultimate pa poševno v tridimenzionalni obliki. Se da to v home urediti,da se vidijo vsa posamezna okna pač poševno ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh, po pravici povedano, sem zadnjič tudi sam probaval z Visto home premium, pa mi ni uspelo. Ko program razstavi .exe datoteko v .cab, bi se morala avtomatsko pognati inštalacija slo-mui, pa se ne. Bo še kolega probal in če mu uspe poročam.
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moja verzija SLO Viste. Kupil sem namreč PC s Špansko Visto. Kakorkoli, zadeva je legalna in kupljena. Nakar sem poklical na M$ Slovenija, in ko sem jim pač razložil, da želim vsaj angleško vezijo language packa, so mi povedali, da to ni možno brez nadgradnje iz Vista Home na Višjo verzijo. No, povedal sem jim, da jaz že imam Visto (licenco) kupljeno, da želim samo spremembo jezika (malo sem se naredil butalca) so mi še enkrat obrazložili, no ko sem jim tretjič povedal, da že imam Visto je na drugi strani bilo kar nekaj smeha. Na koncu sem jim povedal, da glede na to, da nočejo razumeti mojega problema moram na Torrent in sneti vsaj Angleško verzijo. Niso rekli, da ne smem, ker sem jim obrazložil, da jaz kljub vsemu imam kupljeno licenco. Na koncu sem pognal torrent snel angleško verzijo AKTIVIRAL z številkami španske licence in voila....normalno delam upgrade in vse ostalo.
LP
Boco
Nazaj na vrh
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Aktiv.: 1.99
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem vidim prav v "M$ Slovenija" ki ne prispeva ničesar k zvišanju legalnosti sofwera,do problema se obnaša povsem zvišeno. Je pa seveda vprašanje ali se v Microsoftu sploh ve,kako malo so v sloveniji upoštevane želje uporabnikov produktov te firme. Te želje so male,preproste kot na primer: poslovenjenje kakšne viste home basic,tudi kakšna nadgradnja home basic na višji nivo (obstaja,je pa dražja od originala te stopnje, kar pomeni stran vržen denar za kupljeno visto home basic). Prav bi bilo,da bi o tem kdo poročal tudi na Microsoft,ki bi prav gotovo ukrepal.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot se jaz na to zastopim rabiš za 3D pogled Aero. Torej če ima Home basic Aero to dela. WIN + TAB Stisneš.
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da še jaz razložim simpatičen problem. Včeraj sem dobil 2 PC-ja Core2 DUO, 4GB rama, ....
Na enem nameščena Vista in čeprav sem rabil računalnik za druge stvari sem se odločil visto preizkusiti.
Najprej uvodni zaslon, "kako vam je ime?" Poklikam do konca in pridem na namizje. Poženem IE in me vpraša, da želi namestiti neke dodatke. Sem kliknil "Želim pozneje", vendar se kljub temu odpre nov zavihek v IE. Takoj sem kliknil na "X" da zaprem zavihek in IE postane siv. IE se ne odziva, kakšno presenečenje. Vista z 4GB rama ni zmožna zapreti enega jezička v svojem najbolj podprtem brskalniku.
OK. Počakam cca 30 sekund in IE se zbudi. Vpišem www.google.com in IE spet čaka in postane siv.
Sledil je pritisk na gumb "1 0" zadaj na napajalniku, vstavitev Ubuntu CD-ja in sedaj računalnik dela tako kot je treba! Laughing

Vista.... Mislim da bo preteklo še kar nekaj Save preden bo na mojem računalniku.
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Visto sem preizkušal bolj iz zabave. Razen tega, da je malo bolj šparala z baterijo na prenosniku in bila pri tem obupno počasna nima ničeasr več od XPjev. Razen tistega zoprnega, kako se mu že reče, omejevanje pravic uporabnikov (beri administratorjev).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Razen tistega zoprnega, kako se mu že reče, omejevanje pravic uporabnikov (beri administratorjev).

Zoprnega za tiste, ki ne poznajo ozadja tistega omejevanja pravic. Če si pravi administrator, si brez problemov to nastaviš po svojih željah. Ko pri meni želi nek program delat admin stvari (ponavadi programi tega ne počnejo), me vpraša.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
branka07
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Sep 2008 14:21
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dragi moji, visto takšno kakršno kupte takšno imate zej če kupte špansko mate špansko in to je to. Men se Vista ultimate za 179€ ne zdi tako pretirano draga in pri ultimate imate na izbiro vse jezike.

Kar se pa tiče home basica pa aero 3d ne dela dela na premium, small business, in ultimate.

In še nekaj XP gredo 2009 iz malo prodaje do leta 2014 bo omogočena podpora potem bo pa treba kmal prešaltat na kej drugega. Aja še v omembo ta novi Windovsi ki bodo delujejo na vistihnih gonilnikih. Fascinantno mi je še to da se v merkurju dobi namizne računalnike z 512mb rama, brez prednaloženega OS, kar je bistveno premalo in glede na to da gredo xp ji iz prodaje.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2008 9:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

branka07 je napisal/a:
Fascinantno mi je še to da se v merkurju dobi namizne računalnike z 512mb rama, brez prednaloženega OS, kar je bistveno premalo...

Xubuntu se na 512MB rama počuti zelo dobro!
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2008 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kot je meni znano so XP-ji ŽE šli ven iz prodaje. Prodajajo se samo še v malih PC-jih, prednaloženi.
Drugače je pa takole: do 2014 bo podpora XP-jem...leta 2010 ali tam nekje naj bi pa prišel ven novi OS (pa tudi če 2012) - torej - visto bomo enostavno preskočili in ta čas močno upali da bo novi sistem vsaj malce bolj stabilen kot Vista.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2008 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj naložil sp1 za visto. Je pa malo bolj odziven ratal. Sem bil primoran dati visto gor, drugače bi šli xp-ji. No, ampak se počasi navajam Rolling Eyes
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2008 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj samo upaj da taki ostanejo...jaz sem do sedaj imel take izkušnje da takoj po namestitvi še kar delajo, ampak po mesecu, dveh pa se začnejo plaziti kot polž... Sad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
branka07
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Sep 2008 14:21
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2008 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nope 2009 gredo iz maloprodaje, informacija s prve roke, večina jih pa res ne prodaja več (so zgodovina), dobiš jih tam kjer prodajajo kompe z 512 MB RAM-a sicer pa [slovenščina je zame španska vas] nad ta novimi windowsi, ki jih vsi tako pričakujete se mi zdi full fascinantno, da jih že [slovenščina je zame španska vas] hvalijo. In tudi, ko jih je Microsoft dal izbrani skupini v poskus poskusno različico, so jih hvalili nato so bili pa začudeni, ker so jim povedal da delujejo na vistinih gonilnikih.

Ne bom pravla, da [slovenščina je zame španska vas] pristašica Viste imam v uporabi XP-je in verjetno ima za marsikoga računalničarja preveč dodelan sistem, kar tudi upočasnuje samo delovanje računalnika.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2008 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem če niso ti XP-ji ta "nova verzija", po kateri mora biti PC naveč 1.6G, največ 1G RAM, 120G HDD....tam nekje...take sem jaz dobil na AcerAspireOne - stanejo pa menda 20 USD, mogoče jih pa je kupiti samo prednaložene, box ali OEM pa ne več.
Kakorkoli že, vsaj jaz se NE navdušujem nad novimi winsi, kvečjemu se bojim, kaj bo (glede na izkušnje z visto) in močno upam da se je MS na polomu z visto kaj naučil in ne bo naredil enake napake še enkrat.
Da sistem deluje na vistinih gonilnikih samo po sebi ni nič narobe. Z moje strani je največji problem viste nedelovanje sistema samega, kot so zrušitve, error messages in počasno plazenje po mesecu, dveh uporabe. Ni nujno da so krivi gonilniki, lahko je recimo jedro sistema v ku**u...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni