|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Ali boš šel na sejem Electronica |
Da |
|
51% |
[ 44 ] |
Ne vem še |
|
11% |
[ 10 ] |
Ne |
|
37% |
[ 32 ] |
|
Skupaj glasov : 86 |
|
Avtor |
Sporočilo |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2008 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
No kot je že bolha 95 dejal, ravnokar s sejma, videti je bilo veliko, največ zanimanja je bilo pri gogo plesalkah in pa pri ipod dekletih. Mislim da so predstavljale to, čeprav jih je bila večina bolj zagretih za njih kot pa za tisto kar so predstavljale.
V glavnem videt se je dalo ogromno, od ledic pa displejev te že kar oči bolijo... pa kitajci nas boo povozili.
Komaj sem se privlekel do doma, robe kar nekaj, zadnje 2 ure sem pobiranje kulijev izpustil
26 kulijev
19vrečk
8 koledarjev
6 trakov
razni blokci
adapterji usb
sd kartice z vmesnikom na usb
lopata za drsanje po snegu
čokolade
piščalka
svetleči obesek
merilo
meter z libelo
podloge za miške
bla bla bla.......
mnogo tega
 _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2008 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa reed rele?  _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2008 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vajdo je napisal/a: |
No kot je že bolha 95 dejal, ravnokar s sejma, videti je bilo veliko, največ zanimanja je bilo pri gogo plesalkah in pa pri ipod dekletih. Mislim da so predstavljale to, čeprav jih je bila večina bolj zagretih za njih kot pa za tisto kar so predstavljale.
V glavnem videt se je dalo ogromno, od ledic pa displejev te že kar oči bolijo... pa kitajci nas boo povozili.
Komaj sem se privlekel do doma, robe kar nekaj, zadnje 2 ure sem pobiranje kulijev izpustil
26 kulijev
19vrečk
8 koledarjev
6 trakov
razni blokci
adapterji usb
sd kartice z vmesnikom na usb
lopata za drsanje po snegu
čokolade
piščalka
svetleči obesek
merilo
meter z libelo
podloge za miške
bla bla bla.......
mnogo tega
|
Kdaj se jutri bolšjak odpre?  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2008 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
O jaz prav tako sem dobil polno reklam, koledarjev!
Kar sem pa dobil in sem nato izredno ponosen da sem dobil Farnelov ta veliki katalog in Conradov katalog s trdimi platnicami pa še obesek ki sem ga podaril dragi.... _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2008 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
Kdaj se jutri bolšjak odpre?  |
Kaj si se ti z mojo menil. Je prav enako vprašala
Če bi pa še kataloge pobiral, pa reklamni materjal auuu. Potem bi morali še kakšno samokolnico dati kot sample.
dkone je napisal/a: |
Kaj pa reed rele?  |
Če misliš tisto levo od motora so dve ledice v ohišju, in pa z elementi na površini. Je pa bil hec ko je čajna človek odrezal sample iz par meterskega traku, se je malo bliskalo, saj je bilo vse pod napetostjo. Sicer ni bilo visokovoltno napajanje, ampak je zanimivo kako se je tega brezskrbno lotil s škarjami in obe žici naenkrat mi pa samo  _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.39 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2008 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vajdo je napisal/a: |
od ledic pa displejev te že kar oči bolijo... pa kitajci nas boo povozili.
|
Ja meni se še danes bliska. Kitajci so pa res umetniki. Vse poslikajo in zapišejo, tako da če namerava kdo kaj kupiti, kar je videl na sejmu naj še malo počaka pa bo lahko pol ceneje s Kitajske naročil  _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2008 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
drVrh je napisal/a: |
Kar sem pa dobil in sem nato izredno ponosen da sem dobil Farnelov ta veliki katalog in Conradov katalog s trdimi platnicami pa še obesek ki sem ga podaril dragi.... |
Tudi mene so srbeli prsti za farnellov katalog, ampak se mi je zdel obupno pretežak da bi ga po sejmu nosil.
Sem pa od Coilcrafta dobil povečevalno steklo za smdje. jeee  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xay Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2008 9:24 Prispevkov: 41 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2008 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, vidim da je večina nabirala samo reklamni material, jaz sem imel pa za cilj dobiti čim več elektro stuffa Tako sem dobil 150 modrih 3mm ledic, 120 schotkkey diod, en solarni modulćek 10 x 7 cm, potem pr Coilcraftu sem zdilov, da so mi poslal komplet 120 SMD tuljavic (sicer stane 80 evrov ), pa še en kontak sem dobil za sample kondenzatorja 140F . Tako da sem kot študent z malo gorenjske krvi kar zadovoljen, kaj sem dobil za 18 evrov
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2008 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
xay je napisal/a: |
Hja, vidim da je večina nabirala samo reklamni material, jaz sem imel pa za cilj dobiti čim več elektro stuffa Tako sem dobil 150 modrih 3mm ledic, 120 schotkkey diod, en solarni modulćek 10 x 7 cm, potem pr Coilcraftu sem zdilov, da so mi poslal komplet 120 SMD tuljavic (sicer stane 80 evrov ), pa še en kontak sem dobil za sample kondenzatorja 140F . Tako da sem kot študent z malo gorenjske krvi kar zadovoljen, kaj sem dobil za 18 evrov
LP |
respect, meni je vsega skupaj uspelo nabrati par škatlic, nekaj konektorjev in tisti (križni + ravni) izvijač + en kup krame,
in en kup uporabnih informacij, npr. tisto podjetje ki je delilo vizitko kot vezje v obliki oznake za stran v knjigi(eurocircuits) ti s poštnino vred naredi ceneje ploščice kot bilo kje v Sloveniji |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2008 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jap. Cene tiskanin so kar pošteno nizke.
Eni vste pa res nagrabili Vidim, da me je bilo brez razloga nekoliko sram... Ena teta me je malo grdo gledala in celo rekla nekaj pikrih, ko sem ob 18h bil tako izmuen, da sem segel po nekem sendviu na štantu
Aja... Tiste rumene penaste batine sem pa načrtno iskal, pa jih nisem našel. Neoto pa mi je pravočasno podal koordinate, kjer so talali rc5 infra rdeče daljince z ascii tipkovnico.
Velik in zanimiv sejem. Škoda, da ni časa, da bi se z vsemi malo pogovoril. Ker najbolj zanimivo je tam, kjer jim zate ni vseeno. _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
zcetrt je napisal/a: |
..., kjer so talali rc5 infra rdeče daljince z ascii tipkovnico.
Velik in zanimiv sejem. Škoda, da ni časa, da bi se z vsemi malo pogovoril. Ker najbolj zanimivo je tam, kjer jim zate ni vseeno. |
A lahko sliko teh daljincev pripneš(mogoče tudi eno od notranjosti)
In ja, za ta sejem si normalno ogledat je 2dni minimum. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
zcetrt je napisal/a: |
..., kjer so talali rc5 infra rdeče daljince z ascii tipkovnico.
Velik in zanimiv sejem. Škoda, da ni časa, da bi se z vsemi malo pogovoril. Ker najbolj zanimivo je tam, kjer jim zate ni vseeno. |
A lahko sliko teh daljincev pripneš(mogoče tudi eno od notranjosti)
In ja, za ta sejem si normalno ogledat je 2dni minimum. |
Daljinec je prav lepo skupaj stisnjen. Nobenih vijakov ni za videt, tako da na zcetrtovem mestu ga jaz ne bi šel razstavljat. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Letos (žal ?) nisem šel na sejem. Glede na odzive (tukaj in okoli) sem opazil, da se velika večina šla na klasični izlet po svinčnike in kataloge. Še vedno nisem slišal oz. videl nič pametnega. Razmišljanje silice je edini "pravi", pa še to je v neki drugi temi. Mogoče je problem v tem, da je za resne debate in vprašanja potrebno imeti obleko, vizitko in konkretna vprašanja.
(razmišljanje je namerno uporabljena beseda)
Omenjate neke vzorce itd. Ali so to kakšne zanimive stvari, mogoče nove rešitve na nekem področju, ... Dajte to fotografirat in komentirat. |
Glitch je napisal/a: |
Sedaj pa tistega, ki je naredil premaknitev prosim, da moj post premakne nazaj, ker se je nanašal na sejemsko tematiko, saj pričakujem tudi odgovor. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fotografiranje ni bilo dovoljeno.
Osebno sem šel res na izlet. Kjer so razstavljalci pokazali kaj zanimanja (in sem ga hkrati tudi jaz), se je zvedelo nekaj stvari. A ko sem na nekaj mestih prišel do detajlov, niso imeli pojma in so dajali le še kontaktne podatke za naprej.
Da pa bi zapažal kakšne hude rešitve na določenih področjih, pa sem še prezelen. In imel sem premalo časa, tako da sem iskal atrakcije, pri štantih, kjer so imeli zame interesantne stvari, pa sem si vzel kak katalog in ga potem pogledal. Čeprav si te stvari ponavadi ogledam preko interneta.
Ogromno je bilo stvari namenjene avtomobilski industriji, v halah s pasivnimi elementi niti nisem vedel, kaj bi delal, polno je bilo LCD-jev, ki os vedno bolši in raznoliki, multitouchscreenov... _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
od takih res zanimivih novosti se mi je zdel program podjetja www.euros-embedded.com ki omogoča uporabo istega programa na različnih platformah, podporo za skoraj vse mikrokontrolerje na tržišču in odličen debugger.
in driver za LE Diode na 230V 820mA velikosti cca. 10x10mm
in letos je bilo prvič opaziti malo bolj resno ponudbo ZigBee-jev kar kaže na to, da se standard kar lepo prijemlje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni