www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sejem electronica 2008
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Ali boš šel na sejem Electronica
Da
51%
 51%  [ 44 ]
Ne vem še
11%
 11%  [ 10 ]
Ne
37%
 37%  [ 32 ]
Skupaj glasov : 86

Avtor Sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No kot je že bolha 95 dejal, ravnokar s sejma, videti je bilo veliko, največ zanimanja je bilo pri gogo plesalkah in pa pri ipod dekletih. Mislim da so predstavljale to, čeprav jih je bila večina bolj zagretih za njih kot pa za tisto kar so predstavljale.
V glavnem videt se je dalo ogromno, od ledic pa displejev te že kar oči bolijo... pa kitajci nas boo povozili.

Komaj sem se privlekel do doma, robe kar nekaj, zadnje 2 ure sem pobiranje kulijev izpustil Twisted Evil Twisted Evil

26 kulijev
19vrečk
8 koledarjev
6 trakov
razni blokci
adapterji usb
sd kartice z vmesnikom na usb
lopata za drsanje po snegu
čokolade
piščalka
svetleči obesek
merilo
meter z libelo
podloge za miške
bla bla bla.......

mnogo tega

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa reed rele? Very Happy
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo je napisal/a:
No kot je že bolha 95 dejal, ravnokar s sejma, videti je bilo veliko, največ zanimanja je bilo pri gogo plesalkah in pa pri ipod dekletih. Mislim da so predstavljale to, čeprav jih je bila večina bolj zagretih za njih kot pa za tisto kar so predstavljale.
V glavnem videt se je dalo ogromno, od ledic pa displejev te že kar oči bolijo... pa kitajci nas boo povozili.

Komaj sem se privlekel do doma, robe kar nekaj, zadnje 2 ure sem pobiranje kulijev izpustil Twisted Evil Twisted Evil

26 kulijev
19vrečk
8 koledarjev
6 trakov
razni blokci
adapterji usb
sd kartice z vmesnikom na usb
lopata za drsanje po snegu
čokolade
piščalka
svetleči obesek
merilo
meter z libelo
podloge za miške
bla bla bla.......

mnogo tega

Kdaj se jutri bolšjak odpre? Laughing

drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O jaz prav tako sem dobil polno reklam, koledarjev!

Kar sem pa dobil in sem nato izredno ponosen da sem dobil Farnelov ta veliki katalog in Conradov katalog s trdimi platnicami pa še obesek ki sem ga podaril dragi....

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:

Kdaj se jutri bolšjak odpre? Laughing

Kaj si se ti z mojo menil. Je prav enako vprašala Laughing Laughing

Če bi pa še kataloge pobiral, pa reklamni materjal auuu. Potem bi morali še kakšno samokolnico dati kot sample.

dkone je napisal/a:
Kaj pa reed rele? Very Happy

Če misliš tisto levo od motora so dve ledice v ohišju, in pa z elementi na površini. Je pa bil hec ko je čajna človek odrezal sample iz par meterskega traku, se je malo bliskalo, saj je bilo vse pod napetostjo. Sicer ni bilo visokovoltno napajanje, ampak je zanimivo kako se je tega brezskrbno lotil s škarjami in obe žici naenkrat mi pa samo Laughing Laughing

bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.39
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo je napisal/a:
od ledic pa displejev te že kar oči bolijo... pa kitajci nas boo povozili.

Ja meni se še danes bliska. Kitajci so pa res umetniki. Vse poslikajo in zapišejo, tako da če namerava kdo kaj kupiti, kar je videl na sejmu naj še malo počaka pa bo lahko pol ceneje s Kitajske naročil Laughing

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 12:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

drVrh je napisal/a:

Kar sem pa dobil in sem nato izredno ponosen da sem dobil Farnelov ta veliki katalog in Conradov katalog s trdimi platnicami pa še obesek ki sem ga podaril dragi....

Tudi mene so srbeli prsti za farnellov katalog, ampak se mi je zdel obupno pretežak da bi ga po sejmu nosil.

Sem pa od Coilcrafta dobil povečevalno steklo za smdje. jeee Very Happy Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
xay
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2008 9:24
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, vidim da je večina nabirala samo reklamni material, jaz sem imel pa za cilj dobiti čim več elektro stuffa Smile Tako sem dobil 150 modrih 3mm ledic, 120 schotkkey diod, en solarni modulćek 10 x 7 cm, potem pr Coilcraftu sem zdilov, da so mi poslal komplet 120 SMD tuljavic (sicer stane 80 evrov Very Happy ), pa še en kontak sem dobil za sample kondenzatorja 140F Shocked . Tako da sem kot študent z malo gorenjske krvi kar zadovoljen, kaj sem dobil za 18 evrov Razz

LP
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xay je napisal/a:
Hja, vidim da je večina nabirala samo reklamni material, jaz sem imel pa za cilj dobiti čim več elektro stuffa Smile Tako sem dobil 150 modrih 3mm ledic, 120 schotkkey diod, en solarni modulćek 10 x 7 cm, potem pr Coilcraftu sem zdilov, da so mi poslal komplet 120 SMD tuljavic (sicer stane 80 evrov Very Happy ), pa še en kontak sem dobil za sample kondenzatorja 140F Shocked . Tako da sem kot študent z malo gorenjske krvi kar zadovoljen, kaj sem dobil za 18 evrov Razz

LP

respect, meni je vsega skupaj uspelo nabrati par škatlic, nekaj konektorjev in tisti (križni + ravni) izvijač + en kup krame,
in en kup uporabnih informacij, npr. tisto podjetje ki je delilo vizitko kot vezje v obliki oznake za stran v knjigi(eurocircuits) ti s poštnino vred naredi ceneje ploščice kot bilo kje v Sloveniji
Nazaj na vrh
zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jap. Cene tiskanin so kar pošteno nizke.

Eni vste pa res nagrabili Smile Vidim, da me je bilo brez razloga nekoliko sram... Ena teta me je malo grdo gledala in celo rekla nekaj pikrih, ko sem ob 18h bil tako izmuen, da sem segel po nekem sendviu na štantu Smile

Aja... Tiste rumene penaste batine sem pa načrtno iskal, pa jih nisem našel. Neoto pa mi je pravočasno podal koordinate, kjer so talali rc5 infra rdeče daljince z ascii tipkovnico.

Velik in zanimiv sejem. Škoda, da ni časa, da bi se z vsemi malo pogovoril. Ker najbolj zanimivo je tam, kjer jim zate ni vseeno.

Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zcetrt je napisal/a:

..., kjer so talali rc5 infra rdeče daljince z ascii tipkovnico.

Velik in zanimiv sejem. Škoda, da ni časa, da bi se z vsemi malo pogovoril. Ker najbolj zanimivo je tam, kjer jim zate ni vseeno.

A lahko sliko teh daljincev pripneš(mogoče tudi eno od notranjosti)

In ja, za ta sejem si normalno ogledat je 2dni minimum.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
zcetrt je napisal/a:

..., kjer so talali rc5 infra rdeče daljince z ascii tipkovnico.

A lahko sliko teh daljincev pripneš(mogoče tudi eno od notranjosti)

In ja, za ta sejem si normalno ogledat je 2dni minimum.

Daljinec je prav lepo skupaj stisnjen. Nobenih vijakov ni za videt, tako da na zcetrtovem mestu ga jaz ne bi šel razstavljat.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Letos (žal ?) nisem šel na sejem. Glede na odzive (tukaj in okoli) sem opazil, da se velika večina šla na klasični izlet po svinčnike in kataloge. Še vedno nisem slišal oz. videl nič pametnega. Razmišljanje silice je edini "pravi", pa še to je v neki drugi temi. Mogoče je problem v tem, da je za resne debate in vprašanja potrebno imeti obleko, vizitko in konkretna vprašanja.

(razmišljanje je namerno uporabljena beseda)

Omenjate neke vzorce itd. Ali so to kakšne zanimive stvari, mogoče nove rešitve na nekem področju, ... Dajte to fotografirat in komentirat.

Glitch je napisal/a:
Sedaj pa tistega, ki je naredil premaknitev prosim, da moj post premakne nazaj, ker se je nanašal na sejemsko tematiko, saj pričakujem tudi odgovor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zcetrt
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29
Aktiv.: 1.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fotografiranje ni bilo dovoljeno.

Osebno sem šel res na izlet. Kjer so razstavljalci pokazali kaj zanimanja (in sem ga hkrati tudi jaz), se je zvedelo nekaj stvari. A ko sem na nekaj mestih prišel do detajlov, niso imeli pojma in so dajali le še kontaktne podatke za naprej.

Da pa bi zapažal kakšne hude rešitve na določenih področjih, pa sem še prezelen. In imel sem premalo časa, tako da sem iskal atrakcije, pri štantih, kjer so imeli zame interesantne stvari, pa sem si vzel kak katalog in ga potem pogledal. Čeprav si te stvari ponavadi ogledam preko interneta.

Ogromno je bilo stvari namenjene avtomobilski industriji, v halah s pasivnimi elementi niti nisem vedel, kaj bi delal, polno je bilo LCD-jev, ki os vedno bolši in raznoliki, multitouchscreenov...

Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

od takih res zanimivih novosti se mi je zdel program podjetja www.euros-embedded.com ki omogoča uporabo istega programa na različnih platformah, podporo za skoraj vse mikrokontrolerje na tržišču in odličen debugger.

in driver za LE Diode na 230V 820mA velikosti cca. 10x10mm

in letos je bilo prvič opaziti malo bolj resno ponudbo ZigBee-jev kar kaže na to, da se standard kar lepo prijemlje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni