|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej, ta praksa je nek bullshit. UNI ima ravno toliko praktičnega dela. Samo, da pride kasneje. Ni kar tako študij tako dolg. Pač ima še dodatno poglobljeno teorijo o določenih stvareh. Kaj vam toliko pomeni ta praksa na faksu, ko pa že tako in tako več naredite oz. se ukvarjate z elektroniko doma kot pa boste kadarkoli na faksu. Ali pa visite tukaj na tem forumu res zaradi lepšega in nakladate tja v en dan s čim vse se ukvarjate?
Odločitev je vaša, samo... malo sem sit te besede: praksa, praksa, praksa... _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 12:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Faks NE da nobene prakse!Prakso sem pridobil sam,ali v kakšni firmi,ali doma. Pa si lahko VSŠ ali UNI,res pa je da je VSŠ bolj nagjen na laboratorijske vaje,kar je v redu,UNI nekoliko manj,ampak je bolj pogobljen v teorijo. Bolonjski bo naredil samo to,da bo zmanjšal laboratorijske,ter natrpal urnike,in vse skupaj pohitril->samo moje mišlenje.
Na koncu boš pa isto z diplomo,ali UNI ali VSŠ. V Sloveniji žal na istem nivoju.
P.S: Sem pa 2. letnik VSŠ:elektronika. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
sortaj je napisal/a: |
povejte še kaj o bolonjskem programu. |
iz bolonije so edino špageti dobri!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Eh... milanski so boljši
:ontopic: <- zakaj pa tega ni? _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xay Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2008 9:24 Prispevkov: 41 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, da se vsako leto pred vpisom na fakultete pojavijo podobne teme, v stilu kaj je boljše, UNI ali VSŠ, kje je več teorije, kje je več prakse, itd. Moje mnenje: če te elektrotehnika zanima, ni važno kaj greš, UNI ali VSŠ. Bolonjskega sistema pa ne poznam, da bi lahko kaj govoril o tem. Glede prakse je pa tako, da če želiš kaj praktično znati (uporabnega), se moraš sam doma naučiti, neglede ali si na UNI ali VSŠ. Pri tem pa ti pomaga zananje iz faksa, tako praksa, kot teorija. Glede profesorjev se mi zdi, so čisto korektni - z nobenim nisem imel kakršnihkoli težav. Asistente pa lahko samo pohvalim, tako zaradi znanja, kot tudi odnosa do študentov - že v prvem letniku smo pili pivo z asistenti v kornerju
LP, Blaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JohnD Član

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 20:47 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.51 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
UNI ima ravno toliko praktičnega dela. |
Od kdaj ima pa UNI praktično izobraževanje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobil11 Član

Pridružen-a: Sob 05 Apr 2008 23:20 Prispevkov: 108 Aktiv.: 0.52 Kraj: Bizeljsko
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Poglej, ta praksa je nek bullshit. UNI ima ravno toliko praktičnega dela. Samo, da pride kasneje. Ni kar tako študij tako dolg. Pač ima še dodatno poglobljeno teorijo o določenih stvareh. Kaj vam toliko pomeni ta praksa na faksu, ko pa že tako in tako več naredite oz. se ukvarjate z elektroniko doma kot pa boste kadarkoli na faksu. Ali pa visite tukaj na tem forumu res zaradi lepšega in nakladate tja v en dan s čim vse se ukvarjate?
Odločitev je vaša, samo... malo sem sit te besede: praksa, praksa, praksa... |
Sej traja UNI in VSŠ tri leta. Potem magister še dve in doktorat še tri leta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
JohnD je napisal/a: |
UNI ima ravno toliko praktičnega dela. |
Od kdaj ima pa UNI praktično izobraževanje? |
Žal forum nima tagov za sakrazem. Mislil sem pa na laboratorijske vaje in podobno. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
mobil11 je napisal/a: |
Sej traja UNI in VSŠ tri leta. Potem magister še dve in doktorat še tri leta. |
S temi programi je pa tudi ena sama zmešnjava. Kakšen magisterij? Stroke ali znanosti? Kaj se sploh izvaja sedaj? _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JohnD Član

|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal forum nima tagov za sakrazem. Mislil sem pa na laboratorijske vaje in podobno. |
Nisem hotel izpadet sarkastičen, saj jaz pojmujem praktično izobraževanje na VSŠ kot obvezno praktično usposabljanje v GOSPODARSTVU in ne laboratorijske vaje (naj bi prikazovale praktično stališče teorije). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
S temi programi je pa tudi ena sama zmešnjava. Kakšen magisterij? Stroke ali znanosti? Kaj se sploh izvaja sedaj? |
Ni zmešnjava. Zmešnjavo delajo tisti, ki ne poslušajo in površno berejo...
Program magister znanosti ne obstaja več. Sedaj se izvaja program za naziv magister stroke, trajal pa bo dve leti po končanem UNI programu.
Program za doktor znanosti po novem traja tri leta. Kakšni so pogoji za vpis pa ne vem več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj Umnik, spet neki bluziš. Iz prejšnega sporočila ni možno razbrati nič. Glede izvajanja pa na strani FE piše drugače oz. ne piše kateri program se izvaja oz. ne izvaja. Dopuščam možnost, da sem zgrešil pravo povezavo, ker se mi mudi. Pa prosim, če kdo najde, da jo tukaj prilima.
JohnD, to praktično usposabljanje je pa tako: večina študentov si bo našla neko brezvezno delo, samo da nekaj opravijo. Sem imel priložnost spoznat par takih kalibrov in se je za njih bolj slabo končalo, ker so mislili, da jo bodo odnesli brez dela (mogoče so imeli smolo, ker so naleteli name). Iz tega stališča VŠŠ ni prav nič v prednosti. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj Umnik, spet neki bluziš. Iz prejšnega sporočila ni možno razbrati nič. |
Moje bluzenje se ni nanašalo na tvoj pomislek o zmešnjavi, ampak na prejšnje odgovore.
Vse dokaj podrobno piše tukaj, vendar ne v osrednji strani, ampak v PDFjih ob strani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JohnD Član

|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch: Ti dam čisto prav kar se tiče tega praktičnega izobraževanja ampak stvar je odvisna od posameznika, ker nekateri mislijo, da bodo spali tam drugi se gremo pa tja učit... Prav tako mislim jaz, ki me to čaka čez kakšne štiri mesece...
Se že veselim, da bom imel tudi take šefe kot tebe (bomo vsaj kej odnesel)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch, zdaj imaš pa malo večjo rit! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni