www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Fakulteta za elektrotehniko
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej, ta praksa je nek bullshit. UNI ima ravno toliko praktičnega dela. Samo, da pride kasneje. Ni kar tako študij tako dolg. Pač ima še dodatno poglobljeno teorijo o določenih stvareh. Kaj vam toliko pomeni ta praksa na faksu, ko pa že tako in tako več naredite oz. se ukvarjate z elektroniko doma kot pa boste kadarkoli na faksu. Ali pa visite tukaj na tem forumu res zaradi lepšega in nakladate tja v en dan s čim vse se ukvarjate?

Odločitev je vaša, samo... malo sem sit te besede: praksa, praksa, praksa...

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 12:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Faks NE da nobene prakse!Prakso sem pridobil sam,ali v kakšni firmi,ali doma. Pa si lahko VSŠ ali UNI,res pa je da je VSŠ bolj nagjen na laboratorijske vaje,kar je v redu,UNI nekoliko manj,ampak je bolj pogobljen v teorijo. Bolonjski bo naredil samo to,da bo zmanjšal laboratorijske,ter natrpal urnike,in vse skupaj pohitril->samo moje mišlenje.

Na koncu boš pa isto z diplomo,ali UNI ali VSŠ. V Sloveniji žal na istem nivoju.

P.S: Sem pa 2. letnik VSŠ:elektronika.

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sortaj je napisal/a:
povejte še kaj o bolonjskem programu. Pray

iz bolonije so edino špageti dobri!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

offtopic

Eh... milanski so boljši Smile

:ontopic: <- zakaj pa tega ni?

xay
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2008 9:24
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo, da se vsako leto pred vpisom na fakultete pojavijo podobne teme, v stilu kaj je boljše, UNI ali VSŠ, kje je več teorije, kje je več prakse, itd. Moje mnenje: če te elektrotehnika zanima, ni važno kaj greš, UNI ali VSŠ. Bolonjskega sistema pa ne poznam, da bi lahko kaj govoril o tem. Glede prakse je pa tako, da če želiš kaj praktično znati (uporabnega), se moraš sam doma naučiti, neglede ali si na UNI ali VSŠ. Pri tem pa ti pomaga zananje iz faksa, tako praksa, kot teorija. Glede profesorjev se mi zdi, so čisto korektni - z nobenim nisem imel kakršnihkoli težav. Asistente pa lahko samo pohvalim, tako zaradi znanja, kot tudi odnosa do študentov - že v prvem letniku smo pili pivo z asistenti v kornerju sbeer Very Happy

LP, Blaž
Nazaj na vrh
JohnD
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 20:47
Aktiv.: 0.51
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
UNI ima ravno toliko praktičnega dela.

Od kdaj ima pa UNI praktično izobraževanje?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mobil11
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Apr 2008 23:20
Aktiv.: 0.52
Kraj: Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Poglej, ta praksa je nek bullshit. UNI ima ravno toliko praktičnega dela. Samo, da pride kasneje. Ni kar tako študij tako dolg. Pač ima še dodatno poglobljeno teorijo o določenih stvareh. Kaj vam toliko pomeni ta praksa na faksu, ko pa že tako in tako več naredite oz. se ukvarjate z elektroniko doma kot pa boste kadarkoli na faksu. Ali pa visite tukaj na tem forumu res zaradi lepšega in nakladate tja v en dan s čim vse se ukvarjate?

Odločitev je vaša, samo... malo sem sit te besede: praksa, praksa, praksa...

Confused Sej traja UNI in VSŠ tri leta. Potem magister še dve in doktorat še tri leta.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

JohnD je napisal/a:
Citiram:
UNI ima ravno toliko praktičnega dela.

Od kdaj ima pa UNI praktično izobraževanje?

Žal forum nima tagov za sakrazem. Mislil sem pa na laboratorijske vaje in podobno.

Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mobil11 je napisal/a:

Confused Sej traja UNI in VSŠ tri leta. Potem magister še dve in doktorat še tri leta.

S temi programi je pa tudi ena sama zmešnjava. Kakšen magisterij? Stroke ali znanosti? Kaj se sploh izvaja sedaj?

JohnD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Žal forum nima tagov za sakrazem. Mislil sem pa na laboratorijske vaje in podobno.

Nisem hotel izpadet sarkastičen, saj jaz pojmujem praktično izobraževanje na VSŠ kot obvezno praktično usposabljanje v GOSPODARSTVU in ne laboratorijske vaje (naj bi prikazovale praktično stališče teorije).
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:

S temi programi je pa tudi ena sama zmešnjava. Kakšen magisterij? Stroke ali znanosti? Kaj se sploh izvaja sedaj?

Ni zmešnjava. Zmešnjavo delajo tisti, ki ne poslušajo in površno berejo...

Program magister znanosti ne obstaja več. Sedaj se izvaja program za naziv magister stroke, trajal pa bo dve leti po končanem UNI programu.
Program za doktor znanosti po novem traja tri leta. Kakšni so pogoji za vpis pa ne vem več.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj Umnik, spet neki bluziš. Iz prejšnega sporočila ni možno razbrati nič. Glede izvajanja pa na strani FE piše drugače oz. ne piše kateri program se izvaja oz. ne izvaja. Dopuščam možnost, da sem zgrešil pravo povezavo, ker se mi mudi. Pa prosim, če kdo najde, da jo tukaj prilima.

JohnD, to praktično usposabljanje je pa tako: večina študentov si bo našla neko brezvezno delo, samo da nekaj opravijo. Sem imel priložnost spoznat par takih kalibrov in se je za njih bolj slabo končalo, ker so mislili, da jo bodo odnesli brez dela (mogoče so imeli smolo, ker so naleteli name). Iz tega stališča VŠŠ ni prav nič v prednosti.

Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 5:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Daj Umnik, spet neki bluziš. Iz prejšnega sporočila ni možno razbrati nič.

Moje bluzenje se ni nanašalo na tvoj pomislek o zmešnjavi, ampak na prejšnje odgovore.

Vse dokaj podrobno piše tukaj, vendar ne v osrednji strani, ampak v PDFjih ob strani.
Nazaj na vrh
JohnD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch: Ti dam čisto prav kar se tiče tega praktičnega izobraževanja ampak stvar je odvisna od posameznika, ker nekateri mislijo, da bodo spali tam drugi se gremo pa tja učit... Prav tako mislim jaz, ki me to čaka čez kakšne štiri mesece...

Se že veselim, da bom imel tudi take šefe kot tebe (bomo vsaj kej odnesel) Laughing
Nazaj na vrh
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch, zdaj imaš pa malo večjo rit!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni