www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV omrežje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naslov teme je "Zabavna elektronika", ustreznejše bi pa bilo "Zabavni komentarji". Laughing Applause
Nekdo Boo hoo! , drugi pa Liar ...

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja, saj res nisem na tekočem...
Mislim pa, da bi Inventor lahko podal bolj zanesljiv komentar, saj je najbolj sveže naštudiran okrog pegov in mpegov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.13
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 3:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Sem že nazaj. Tudi v Varaždinu nisem našel, so mi pa našli mojstra, ki bo to vse zrihtal. Dobil sem tudi predračun, ki ga prilagam. Sploh ni drago, jaz pa se ne rabim gnjaviti.
Koda:

DVB-T Tuner Focus G5112 --------------------------- 234 Euro

CAB. SCART-SCART 5m OKLOPLJEN POZLAĆ ------ 65 Euro

Delo ---------------------------------------------------- 168 Euro

Potni stroški -------------------------------------------- 94 Euro

Moraš pa upoštevat tudi to da za sprejemnike MegaPEG potrebuješ še digitalno anteno, ki ostrih robov digitalnega signala ne popači in pretvori v sinusno obliko. Da ne omenjam digitalnih filtrov in ojačevalnikov. Si predstavljaš kako se šop enic in ničel gneti v slabo usmerjenim filtru... d'oh!

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja antena je iz okroglih cevi, tako da mislim da z njo ne bo problemov. Mojster ni nič omenil, sem mu povedal kakšna antena je na dvorišču.

Kakšne enice in ničle sedaj? Kje moram to nabaviti? Tudi o tem ni nič govoril.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšne enice in nule?
Pa povejmo po domače: logična digitalna stanja vrednosti 1 in vrednosti 0. Prehodi med obema stanjema pa je hiter in "oster".
Če boš potreboval tudi novo anteno, bo to najbrž že mojster vedel, še posebej če ima instrument za gledanje digitalnega ozvezdja.

sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prehod je torej hiter in oster. Antena z okroglimi cevmi torej ne bo dobra. Biti bi morale kvadratne.
Nazaj na vrh
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi dipol mora biti štirioglat, ne zaokrožen, ker pravokoten signal ne more po ovinkih. Na vsakem ovinku se signal pregiba, zato se na koncu prelomi. Posledica je zlomljena slika na ekranu.

LP
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dr.1m je napisal/a:
....Pa povejmo po domače: logična digitalna stanja vrednosti 1 in vrednosti 0. Prehodi med obema stanjema pa je hiter in "oster".........
Pa saj jaz več nočem gledati analogične televizije. Zato bom kupil tisti PEG, ki mi ga je mojster priporočil (oz. ga bo prinesel).

Samo me hočete nafarbati. Jaz pa imam pravega mojstra!!
Whistle

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:

Samo me hočete nafarbati. Jaz pa imam pravega mojstra!!
Whistle

Pa če je res pravi mojster ga poprosi naj ti pokaže digitalno ozvezdje s svojim instrumentom... pa poročaj če bodo zvezdice lepe ali bolj košate Wink

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za 560€ si kupi en fajn LCD z mpeg4 pretvornikom in boš še novo televizijo imel
drugače pa [url]shop.wlan-sat.com[/url] in si naroči pretvornik po pošti
Nazaj na vrh
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.17
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Laughing Ojej ojej...
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še vedno mi niste razložili za kakšne enice in ničle gre, kje jih nabaviti in če so potrebne.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
dr.1m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Še vedno mi niste razložili za kakšne enice in ničle gre, kje jih nabaviti in če so potrebne.

Pa te ni treba kupovat, saj jih je na milijarde po zraku in sproti izginjajo...
Pomembno je da v danem trenutku dobiš vse, sicer se za sliko na TV-ju lahko pod nosom obrišeš...

Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez, ti si pa danes res dobro razpoložen Very Happy, si si vjutro šteri špricar ruknul?
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kana pijem že dvajsti lejt!
So pa mi fantje lepo razložili že razloženo.

Drugi film, isti igralci!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni