|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Udeležba na akciji? |
Ja, seveda, pomagam pri organizaciji |
|
12% |
[ 16 ] |
Ja, seveda, ni mi vseeno za naravo (in ostalim bom pokazal, kaj so nasmetili, prasci) |
|
25% |
[ 33 ] |
Ja, ker gredo kolegi in bo kul |
|
7% |
[ 10 ] |
Ne vem še (bluzim) |
|
13% |
[ 18 ] |
Ne, ne da se mi (rajši bom brskal po netu in pil kokakolo) |
|
6% |
[ 9 ] |
Ne grem, ni šans, niso moje smeti |
|
12% |
[ 16 ] |
Nimam časa, ker imam poroko, pogreb ali celodnevni šiht v soboto |
|
22% |
[ 29 ] |
|
Skupaj glasov : 131 |
|
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2010 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Skupaj bomo lažje zadihali. |
Dokler bomo imeli nedelujoč in nefunkcionalen javni prevoz (ki je bil 25 let nazaj dokaj v redu) in zato na tone smodečih se traktorjev (kripe z diesel mašinami) na cestah, tale čistilna akcija ne bo nič olajšala tvojega dihanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2010 1:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fizično verjetno res ne dosti, psihično pa ja. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 2:23 am Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix je napisal/a: |
Če najdeš ovojnico z naslovom človeka, še ni nujno da jo je sam tja vrgel. Dokler človeka ne dobiš zalotiš pri odlaganju, ne moreš dokazati da je on nekaj tja odvrgel. |
Aha, ...in ko dobiš celoten avtomobil v grapi se tudi ne da dokazat lastnina, vsem številkam karoserije navkljub. Dokler bo tako, ne bo Slovenija nič bolj čista kot je, pa si lahko vzamete tudi cel teden, ne le en dan za čiščenje. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 3:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne strinjam se z takšnim razmišljanjem. To je vse tipa: zakaj bi revnim pomagali in lačnim dali jest, dokler eni grabijo vsepovrek in si lastijo milijone.
S takšnimi akcijami se dviguje zavest populacije. Daleč od tega, da bo to rešilo problem onesnažavanja in metanja odpadkov v naravo. Nekje je treba začet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.08
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 8:15 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
BluPhenix je napisal/a: |
Če najdeš ovojnico z naslovom človeka, še ni nujno da jo je sam tja vrgel. Dokler človeka ne dobiš zalotiš pri odlaganju, ne moreš dokazati da je on nekaj tja odvrgel. |
Aha, ...in ko dobiš celoten avtomobil v grapi se tudi ne da dokazat lastnina, vsem številkam karoserije navkljub. Dokler bo tako, ne bo Slovenija nič bolj čista kot je, pa si lahko vzamete tudi cel teden, ne le en dan za čiščenje. |
Šest mesecev po odjavi vozila, se izbrišejo vse evidence. Preverjeno.
Telefonske pogovore je pa treba hraniti do onemoglosti  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vladek Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 14:11 Prispevkov: 111 Aktiv.: 0.47 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne razumem ta pesimizem. Nič se ne bo spremenilo, ni moje itd.
Seveda se bo spremenilo, postajamo občutlivejši, vzgajamo zanamce, da bodo manj pujsasti, kot smo sami ipd. Stvari se ne spremenijo, če se sami ne spremenimo.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Moram povedati, da jaz podpiram take akcije, vendar sem pač podal svoje mnenje, ki je podobno mnenju še nekaterih in ga nikomur ne vsiljujem. Imamo dovolj smetnjakov, imamo dovolj uradnih deponij, imamo vsaka družina po vsaj 2 avtomobila, ampak nam je škoda goriva do raznih dinosov, surovin...ni pa škoda goriva do bližnje gmajnice do barja do prvega drevesa in tresk. Saj isto lahko osveščamo otroke ko peljemo poln avto tudi 50-60 km daleč na deponijo, obenem imamo izlet, spijemo kavico....
Jaz bom v znak podpore v soboto (že 4. letos) zakuril žar in spil kako pivce.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vladek je napisal/a: |
Ne razumem ta pesimizem. Nič se ne bo spremenilo, ni moje itd.
|
Da, nič se n bo spremenilo! Pujski bodo/so že zagrabili priložnost in odvrgli nove smeti v gozdove, češ, saj bo v soboto že pospravljeno.
Začeti je treba že pri tem, da odlaganja smeti v naravo sploh ne bi bilo, torej z večjimi kaznimi, predvsem pa z večjim nadzorom.
Vidim ljudi, ki pokadijo čik na klopci v kakšnem parku, in ga frcnejo na tla, koš za smeti stoji pa tik ob klopci!?!?!?!
Kak mesec nazaj je bilo mislim da v oddaji Preverjeno: jame polne odpadkov. Da bo ja skrito pred očmi.
Citiram: |
se pravi tisti, ki ste PROTI akciji, menite, da je vseeno bolje da smeti ostanejo na divjih odlagališčih, ker to ni vaš problem ? |
Če bi bilo kaj pameti v ljudeh, teh odlagališč sploh ne bi bilo!
Da me ne bo kdo napačno razumel, sem za akcijo, vendar vseeno mislim da je to Sizifovo delo, začeti je potrebno pri nadzoru in izvrševanju kazni.
LP _________________ Cessna 152: "Flight Level Three Thousand, Seven Hundred"
Controller: "Roger, contact Houston Space Center" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidim, da jih se vedno veliko ki mislijo "ah, saj ce poberem par smeti v soboto ne bom naredil nic, saj je to sizifovo delo"
Zelo podobno razmisljajo tudi onesnazevalci " ah, saj tudi ce odvrzem to plastenko ne bo konec sveta "
Tudi meni se ne zdi prav da cistimo za temi onesnazevalci, ampak konec koncu delamo zase.
Jaz se z veseljem udelezim akcije in ocistim svojo okolico. In ce bi vsak poskrbel za svojo okolico bi bila slovenija cista.
Nekdo je omenil, da bo svoje otroke peljal na akcijo. Zelo pohvalno  _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal se moram tudi jaz strinjati, da se s takimi akcijami popolnoma nič ne bo spremenilo. Ozaveščanje ljudi---žal ne. Do srca bo stopilo samo tistim, ki itak ne mečejo v naravo, tisti, ki pa mečejo, si bodo itak mislili "naj kar pospravljajo, idioti jedni" ali podobno. Njih se to NE tiče. Enako kot divjaki na cestah - za njih pravil ni, to je za začetnike. Njim se NIČ ne more zgoditi, saj oni ZNAJO vozit...poznam kar nekaj takih, za par moram žal reči da SEM JIH poznal...treba je vedeti da tisti, ki mečejo v naravo so prepričani da par papirčkov ne bo prav nič bolj onesnažilo že tako osvinjano slovenijo. Enako kot kadilci - pravijo da "tisti bogi mali čik pač ne more kaj dosti zasvinjati".
Da to ni moja stvar---hja, po eni strani res NI moja. Za to so točno določeni ljudje PLAČANI, da pobirajo smeti. Za to so točno določeni ljudje PLAČANI, da bi uvedli strogo kaznovalno politiko. Sem včeraj peljal nekaj stare elektronike na naš bivši odpad (izkazalo se je , da je to sreči mogoče), je rekel kar tjale na kup vrži. Na kup, tja kjer so vsi odpadki. Kaj pa sortiranje ? Ah, saj niso njegove smeti...njemu se pač j***. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Čet Apr 15, 2010 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Akcije se bom udeležil, čeprav za mano v naravi ne ostane niti ogorek od cigareta.
Vseeno se mi pa poraja vprašanje, zakaj je izginila večina smetnjakov v Postojni, Ljubljani in nsaploh v kar nekaj mestih. V Postojni si lahko vsakih 100m vrgel smeti v koš, kam pa zdaj? V ljubljani je na nekaterih koncih še slabša, kontejnerji so zaklenjeni?!? Ostalih košev pa nikjer naokoli. Še koši za pasje iztrebke so izginili z večine zelenic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Apr 16, 2010 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
elektronik je napisal/a: |
Akcije se bom udeležil, čeprav za mano v naravi ne ostane niti ogorek od cigareta. |
Samo v razmislek onik, ki tako pravijo. Vsi smo bili nekoč maldi in ne dvomim, da takrat nisko vrgli kake pločevinke skozi okno, itd.
Udeležitev te alkcije pomeni "poravnavo" za nazaj  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Pet Apr 16, 2010 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
V tem primeru imam že vse poravnano Se že od leta 1998 udeležujem čistilnih akcij. Takrat so bile v manjših obsegih, v organizaciji raznih društev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mznida Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Prlekija (JN86BN)
|
Objavljeno: Pet Apr 16, 2010 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Benjamin je napisal/a: |
Da me ne bo kdo napačno razumel, sem za akcijo, vendar vseeno mislim da je to Sizifovo delo, začeti je potrebno pri nadzoru in izvrševanju kazni.
|
Slovenci imamo največji problem, ko se spravimo k stvarem z napačne strani.
Vedno samo kazni pa nadzor. Na koncu pa nikomur ne paše, ko je veliko policije na cestah pa še kje.
Začeti je potrebno pri vzgoji. Mladino oz. otroke je treba naučiti pravega ravnanja; jim dati dober vzgled. To pa se začne pri nas, z nami in sedaj. Nadzor in kazni so kasneje za nepoboljšljivce.
Takšna akcija je lepa prilika za vzgojo mlajših generacij. Če jo le izkoristimo. _________________ 73 de S56RIR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni