|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ZoranB Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 14:23 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.67 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Feb 10, 2017 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno ali pa na žalost imaš prav. Nisem še dobil v roke stroja ki je še v garanciji. Starejši cca 5 do 9 let pa so imeli vsi stroji razen najvišjih dveh razredov enako iz dveh delov vijačeno plastično kad neglede na kilažo opranega perila ali števila obratov centrifuge. Pri "naprednejših evropskih proizvajalcih" je bila takšna praksa uveljavljena že pre časom. Mogoče lahko pričakujemo da se bo cena rabljenih strojev (z inox kadmi) z leti zvišala, ker bodo le ti krepko preživeli kasnejše generacije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2730 Aktiv.: 13.23 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sob Feb 11, 2017 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Rabljeni stroji naj bi imeli višjo ceno? Glede na to, da so novi stroji pod 200 €, dvomim, da boš za svoj stroj, ki se ga da popravit dobil vec. To so sanje prodajalcev, ki bi za svoj 10 let star stroj radi skoraj toliko, kot je bil, ko je bil nov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1435 Aktiv.: 6.33 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Sob Feb 11, 2017 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gorenjevi serije WA62xxx imajo plastična korita in ko poči je strošek menjave z vštetim delom 160-180€.
Lp.
_________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ZoranB Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 14:23 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.67 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Feb 12, 2017 8:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole je bilo mišljeno da bodo rabljeni stroji z inox kadjo bolj cenjeni in se jih ne bo za vsako "malenkost" menjavalo z novimi.
Lahko pa opišem svoj primer, ko sem 15 let star pralni stroj Gorenje WA1541S zamenjal zato ker sem rabil večjega ter funkcijo zakasnitve vklopa. V tej dobi sem samo enkrat zamenjal ležaje. Največkrat se je uporabljalo najvišje število (1500) obratov centrifuge. po 15 letih pridnega delovanja sem mu privoščil oddih in ga poslal na morje , kjer hvaležno še naprej opravlja svoje delo v zmanjšanem obsegu. "Novi" pralni stroj Gorenje WA64163 pred dvemi leti kupljen preko bolhe (100€) takrat star 6-7 let je več kot dostojen naslednik prejšnega. Največ se uporablja največje število obratov centrifuge (1600) zaradi naknadnega sušenja v sušilcu. Od takrat dela BP v zahtevnih razmerah (5 članska familija s tremi froci).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domenz Neznanec

Pridružen-a: Pet 08 Dec 2017 19:58 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobiStrom Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2015 22:00 Prispevkov: 219 Aktiv.: 1.76 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 19, 2017 5:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj je že bilo na forumu: link . Na https://elektrotanya.com sem pa našel samo shemo v cirilici.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
107.71 KB |
Pogledana: |
26 krat |

|
_________________ LP Robi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domenz Neznanec

Pridružen-a: Pet 08 Dec 2017 19:58 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2018 9:40 pm Naslov sporočila: Re: Menjava ležajev pralnega stroja v slikah. |
|
|
TIBET je napisal/a: |
Včeraj sem menjal ležaje, naredil par slik in dodal komentarje k slikam. |
Hvala, je bilo v veliko pomoč!
Jermenico sem lepo snel s "pajsarjem".
Nisem dobil trikrakega "abcigerja" (z dvokrakim pa si nisem mogel pomagati) pa mi je prijatelj povedal, da gre čisto lepo tudi brez; vijak jermenice sem privil nazaj brez podložke, z eno roko držal nosilec (odvit - 6 vijakov) z drugo pa z malo macolo rahlo udarjal po osi (vijaku) in se je nosilec z ležaji lepo snel.
Med notranjim ležajem in semeringom je bil še tanek plastični distančnik, ki sem ga očistil in dal nazaj (narisan je tudi v priročniku v prejšnji moji objavi).
Zunanji ležaj (ob jermenici je enostavno potisniti noter, ker je plitvo.
Notranji ležaj (ob bobnu) je težje potisniti noter, ker je globje (zaradi semeringa).
Na poleno, malo debelejše kot 7 cm, sem narisal krog in ka toliko požagal, da sem dobil lep krog malo manjši od ležaja, a se je še vedno lepo naslonil na zunanji rob ležaja. Tako sem ga lahko lepo in varn onatolkel na svoje mesto.
Ko sem nazaj privil nosilec z novimi ležaji, se je boben nekje drgnil. Kar dobro sem se zafrkaval in celo obrnil nosilec v drug položaj, na koncu pa uspel boben spraviti v pravi položaj tako, da sem ga na notranji strani malo dvignil in "porukal".
|
124.35 KB |
3 krat |

|
2 - snemanje nosilca (slikano sicer že z novimi ležaji) |
|
94.42 KB |
2 krat |

|
3 - poleno s krogom malo manjšim od ležaja |
|
88.13 KB |
1 krat |

|
4 - porezano poleno za varno nabijanje ležaja |
|
73.76 KB |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.66 Kraj: NOVA GORICA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mitac Neznanec

Pridružen-a: Tor 08 Maj 2018 15:36 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2018 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo opisano
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SomeOne1989 Neznanec

Pridružen-a: Sob 22 Sep 2018 10:18 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Sep 22, 2018 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Zelo lepo opisan postopek. Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jarc Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20 Prispevkov: 273 Aktiv.: 1.47 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2018 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
kako teastirat takšen motor ?
motor je v menda bolj kot ne univerzalen, pravijo da je prisoten v nekaj znamkah, candy, hoover, baje celo gorenje.
imam samo oznako, ta trenutek ga ne morem slikati, ima pa 7 pinski priklop od tega dva rumena prideta na tahografski senzor
|
1.87 MB |
1 krat |

|
|
2.94 MB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jarc Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20 Prispevkov: 273 Aktiv.: 1.47 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2018 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
edit nowe slike
|
2.02 MB |
1 krat |

|
|
1.83 MB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Plesko23 Neznanec

Pridružen-a: Čet 14 Maj 2020 8:31 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2020 8:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Odlično
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.86 Kraj: Lipa Beltinci
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1013 Aktiv.: 4.30 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Maj 16, 2020 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem jih že menjal na par strojih. Jaz prežagam kad po "šivu" kjer je lepljena. Je pa problem za nekatere ker se ne dobi original semeringa ker ni predvidena menjava ležajev ampak zamenjava cele kadi.
Lp Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni