|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Sob Dec 17, 2005 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce rabis 5x5x1 mm (obstaja vec vrst, jaz imam "SH grade", torej do 150 stopinj C; vecina ljudi kupuje navadne, torej brez oznake, do 80 stopinj C) ti lahko prodam moje ekstra po 65 SIT/kom, kolikor sem sam placal zanje (to je 30 US centov/kom + postnina). Nabavil sem si nekaj kompletov (12 kosov/komplet + rezerve), a ocitno ne bom vseh nikoli uporabil.
Ti, ki so prisli sedaj, so precej nestandardnih dimenzij (niso 5x5x1 mm), prisli so ~4 tolarske tisocake skupaj s postnino, reklamirati prodajalcev pa tukaj bojda ne smem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Čet Jan 12, 2006 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj imam shemo narisano, cakajo me se zadnji detajli zato imam spet par vprasanj, obakrat se nanasajo na shemo v Application Note-u, na katerega kaze link na dnu sporocila (shema je bolj proti koncu PDFja, Appendix B):
1: So 330R upori na izhodnih linijah mikrokontrolerja, ki gredo na driverje nekaj PICovsko specificnega ali je to v splosnem dobra ideja ? Vhodi driverja naj bi bili namrec TTL/CMOS kompatibilni (tako pravi njegov datasheet), zakaj bi potem potreboval tiste upore ?
2: Kaj pocne 10 uF kondenzator na shemi zraven 100 nF ob napajanju mosfet driverjev - razumem, da pomaga ob preklopu ampak a ni 10 uF nekam veliko za tiste tri zunanje mosfete + notranje izhodne v driverju ?
3: Se navezuje na prejsnje vprasanje: ker bom prvi test naredil za manjsi tok, bom uporabil darlingtone namesto mosfetov. Bi en sam 1 uF multilayer na driver zadoscal namesto locenega tantalovega in manjsega (100 nF) keramiznega ob napajanju ?
App. Note:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00857a.pdf
Za zacetek bom naredil z AT89C2051 za motor od HDja, toliko da dobim obcutek kako vse skupaj deluje, kako je z zaznavanjem BEMF, itd. (4A stalno max; pricakujem 1-2A porabe pri 8-12V). Koncna verzija bo s Philipsovim LPC925 in za 15+A, kar mora biti vec kot dovolj za previt motor iz CDja in podobne igracke, nad tem bo pa najbrz ze precejsen problem z gretjem vezja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni