|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
ericsson T10 2x, prvega so mi ukradli
ericsson T65
Nokia N70
Nokia E75
Telefon uporabljam za osnovne funkcije, klicanje, kakšen sms, fotoaparat tu pa tam, na splet zelo redko, če je res nujno, da moram poiskati kako informacijo na poti.
Na E75 imam dodatno inštaliran garmin, to je sila priročno.
Starih telefonov pa nisem prodajal, ker jih izrabljam do konca - največkrat do konca življenjske dobe baterije, enega sem pa tudi izgubil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.51 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
nek alcatel, isti kot v halo nina iz stare simobilove reklame, sem zlomil anteno nekej cajta je bla folija zatlačena notr , potem sem imel motorolo m35 ( waserdiht) kateri je crknila baterija, potem sem pa imel do sedaj najboljši najkulejši najtrpežnejši oh in sploh telefon Nokia 3510i 5 let nakar mi je od enkrat baterija od tega da je držala en tedn pa še kkšn dan začela držati samo še 3 dni in začel je crkovati ekran, sem se s težkim srcem poslovil od nje in sem kupil sony ericsson w810i, isto zakon telefon baterija je držala kar dolgo bil je trpežen in ni crkoval, potem sem se odločil da si privoščim novega Samsung Galaxy Spica, ki mi je po enem letu in parih mescih padel na tla in razbil se je ekran, menjal sem digitizer ampak se stvar nekako ni več obnesla, nato sem spet začel uporabljati Sony Ericssona w810i za pol leta nakar je pricurljala štipendija in sem si za nagrado za pridno delo na faksu nabavil Sony Ericssona Live with Walkman isto zakon telefon z androidom ki deluje odlično nobenih težav ali kaj podobnega, skratka odličen telefon za relativno poceni denar. Če bi imel izbiro bi vzel spet en navaden telefon ampak zaradi občasne potrebe po pisarni GPSu in internetu ter mailu potrebujem nek pametni telefon
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
V tej rubriki "nostalgije" pa nimam kaj pokazati, nisem si še kupil prenosnega telefona, nikakor ne najdem kakšnega na elektronke, pa saj ga pravzaprav ne rabim.
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shad Član

Pridružen-a: Ned 23 Okt 2011 16:17 Prispevkov: 128 Aktiv.: 0.77 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Siemens C25 - revolucionarni telefon za tiste čase, prodal sem ga delujočega, edino antena se je snemala. Accu sem 1x zamenjal.
Siemens M75 - temu se je stalila plastika, ker sem ga pustil v vročem avtu. DEla še zdaj. Baterije nisem menjaval.
Nokia X3 - rad pada iz roke, tanki a težko ga je prijeti.
Nokia C2 - službeni tega nimam dolgo.
To je vse.
Pametnega telefona ne bom kupil, ker sem mnenja, da imajo inteligenco zidarske opeke.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strojko Član

Pridružen-a: Tor 19 Jul 2011 9:28 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.21 Kraj: obala
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2012 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Ericsson 1018a
Ericsson T10
Sony Ericsson T68i (ukraden )
Nokia 6230i
Nokia 6288
Nokia N95
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.31 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2012 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
SONY.................CM-DX 1000
ERICSSON..........GF768
ERICSSON..........T10
SIEMENS............S25
ERICSON...........T28
MOTOROLA........A925
MOTOROLA........A1000
XDA..................II
XDA..................IIi
HTC..................DIAMOND
HTC..................TATTOO
IDEOS...............X5
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2012 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sagem RC815 - dobil v dar od mame
Ericsson a1018
Nokia 3310
Nokia 3510
Motorola XXX
Motorola v360 na pante - podn od podna
Nokia 6124
Nokia e72
Najbolj sem bil zadovoljen z nokio3310 in nokio3510 delalo ko raketa, kljub padcom.
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
1) Ericsson A2628s "Raglja", kupljen spomladi 2001, brez orožnega lista , na sliki. Še imam tudi original polnilnik in navodila. Če pridem na piknik, prinesem.
2) Siemens - tip sem pozabil - "Jaz si ne zapomnim nič, imam spomin kot zlata ribica... komercialne oznake mobilnih telefonov..." (Zmelkow). Nepopravljivo izpustil dušo, končal pri znancu, ki je imel enakega, za rezervne dele.
3) Nokia 2600. Najbolj zadovoljen do sedaj. Seveda sem telefon uporabljal samo za telefoniranje in SMS. Ima slovenske menuje, čžšđć... Takrat nobenemu ne bi prišlo niti na misel da bi kupil telefon brez tega, to je bil predpogoj!
4) HTC Wildfire - "pametni telefon". Originalni akumulator je bil čisto zanič, neuporaben. Ker za akumulator ni garancije, sem kupil novi "falšonski" (ponaredek), z njim dela sedaj v redu. Ker je supermoderen, nima tipkovnice ampak samo zaslon na dotik. Bog ne daj da ga slučajno nerodno primem z roko ko je zaslon aktiven; ta tako podivja da ga 1/2 ure ne spravim v red! Razen angleščine in ruščine, ne pozna nobenega drugega jezika, da ne govorimo o čžšđć..., to so zanj švedske in španske vasi. Povejte mi potem, prosim, kaj vidijo v tem telefonu tako pametnega?
5) Naslednji bo tisti samo s 4 tipkami, za upokojence...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.61 MB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ima slovenski jezik, ampak na gingerbread-u. (če ne drugače pa na custom ROM-u).
Pameten je pa zato, ker si ga lahko v večini (skoraj v 90%) z optimiziraš kakor ti je všeč. Poleg tega pa na njemu delujejo naprimer: "pametne" navigacije, ki na telefonih ki bazirajo na javi, ne delujejo.
P.S
Glede tistega z roko in aktivnim zaslonom. Na android marketu (google play) je aplikacije ki sliši na ime advanced task killer in je samo en klik, ki zapre vse aplikacije, ki so se po nesreči odprle. Moram rečti da se meni to še ni zgodilo, pa uporabljam dve napravi na kapacitivni zaslon.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
A to tudi spada pod pametno, da ti zmrzne ravno, ko te nekdo pokliče ali pa ko moreš odkleniti zaslon? No resetiranje je še nekako sprejemljivo. To se namreč dogaja na sestrinem Galaksiju i5500.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za to je pa kriva slaba programska oprema (lahko tudi proizvajalčeva), sam android nima tu nič
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvo kar je bi moral narediti factory reset (izbris VSEGA - telefon bo tak, kot je bil ob nakupu). Po vsej verjetnosti nagaja eden izmed nameščenih programov. Če reset ne pomaga pa je naslednja opcija okvara hardware-a. Android težko da je kriv, posebej če je na začetku telefon delal BP.
Itak je reset prva stvar, ki bi ti jo naredili na servisu, če bi ga nesel tja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi se to pri originalnih ROMih ne dogaja, te težave malo dišijo po kakšnem slabo narejenem custom ROMu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Prvo kar je bi moral narediti factory reset (izbris VSEGA - telefon bo tak, kot je bil ob nakupu). |
Kako se izvede tak reset?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.63 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 1:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Uf, moja zbirka mobilnih telefonov je kar dolga. Ampak nisem edini.
1. Alcatel One Touch Easy dB-prva opeka z dolgo anteno. Lastil sem si ga zelo malo časa, saj sem ga kmalu po nakupu prodal sorodniku in kupil novega. Kasneje je ta sorodnik izvedel modifikacijo tega telefona, saj mu je skrajšal anteno. Stvar ni delala tako kot bi morala, tako da je aparat po dolgem času pristal v mojem muzejskem gradivu (nekje v eni škatlii)- nedelujoč
2. Alcatel ?? - mlajši brat zgoraj omenjenega telefona, ki ga je v Sloveniji prodajal S*Mobil. Imena se na žalost ne spomnim, čeprav mi je telefon ostal v lepem spominu. Manjši in lažji od prvega, sicer z zunanjo anteno, ki pa je bila krepko krajša od antene prvega telefona. Po dolgotrajni uporabi mu je vidno opešala baterija, zato sem ga zamenjal. Bil je recikliran v akciji staro za novo, zato ga nimam v hišni zbirki.
3. Sharp Gx20-še en od mojih legendarnih telefonov iz časov, ko so še znali delati dobre in predvsem dolgotrajne telefone. Za svoj čas je bil pri S*mobilu v vrhu ponudbe, kar se je poznalo tudi v moji denarnici. Za svoj čas odlična kamera ki se lahko kosa z mnogo mlajšimi kolegi. Telefon je še vedno pri meni v hišni zbirki in je delujoč, saj ga uporabljam kot rezervo. Edino baterija je že zelo slaba.
4. Nokia ?? - ko mi je zgoraj omenjeni Sharp začel pešati v zmogljivosti baterije, sem namesto tega preklopnika izbral eno klasiko iz nižjega srednjega razreda. Čez njo nimam pripomb v smislu delovanja, žal pa je svoj prezgodnji konec vzela v "delovni nesreči", ko mi jo je uspelo uničiti. Bila je strokovno uničena.
5. Motorola MotoRazr - katastrofalen telefon, ki je več časa preživel na servisu kot v uporabi. Stalno je imel težave s sprejemom signala, zato je tudi 3x bila na servisu. Po vsakem popravilu je bilo nekaj časa v redu, kasneje spet isti sindrom. Po poteku garancijske dobe sem obupal z njo in jo postavil v hišni muzej. Tam je menda še delno delujoča (popolno delujoča ni bila skoraj nikoli).
6. Nokia X2-00 -trenutni telefon, ki zadošča mojim potrebam. Gre lepo v žep brez orožnega lista, soliden dizajn in dovolj robustna izvedba zame. Predvsem pa zadošča potrebam telefoniranja in sms-anja ter občasni uporabi interneta v sili (ko ni nikjer ničesar drugega).
_________________ Neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni