|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.60
|
Objavljeno: Ned Sep 22, 2013 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
oz. začneš uporabljat chroma, ki ti že sam sinhronizira, pa safari enako, prav tako IE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Sep 22, 2013 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sprašujem, ker FF ima že vgrajeno sinhronizacijo z drugimi računi, kjer uporabljaš FF. Lahko sinhroniziraš zaznamke, gesla, celo zgodovino, zavihke in nastavitve. Uporabljam že dlje časa in deluje brezhibno. (Windows in Linux) _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Sep 22, 2013 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še preden je FF omogočal sinhronizacijo, sem uporabljal dodatek Xmarks. Shranjuje zaznamke in zavihke. Na voljo je za FF, IE, Chrome in Safari, plačljiv pa tudi za mobilne platforme. Ko uporabljaš tuj ali službeni brskalnik, pa do shranjenega lahko dostopaš tudi preko spletne strani.
Če pa že RES NUJNO MORA biti Dropbox, poskusi takole (drugi zadetek, ki ti ga ponudi Google). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Sep 23, 2013 6:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Sprašujem, ker FF ima že vgrajeno sinhronizacijo z drugimi računi, kjer uporabljaš FF |
a to pomeni, da ima Mozilla Firefox na internetu nek svoj server, podobno kot Dropbox in Google Drive, posebej namenjen za uporabnike Firefoxa ?
Npr. v službi shranim določene "Bookmarks" in kliknem "tools - options - sync - pair a device" ter ti zaznamki gredo na server. Doma potem isto in dobim "službene" zaznamke na domači PC ? _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
(okt. '13)
ugotavljam, da Dropbox ni primeren za posredovanje celih map/albumov datotek, npr. slik.
Se je zgodilo nekajkrat, da sem komu poslal slike, naložene v mapo na Dropboxu in me obvesti, da ne more odpreti. Zgleda, da Dropbox spremeni naslov (http://... ) vsakokrat, ko dodaš ali izbrišeš sliko iz mape. In če nekomu pošlješ http://... in potem dodaš še kakšno sliko, naslova ne more odpreti, ker http://... ni več isti.
Ali pa jaz delam kaj narobe ? Ker na mojalbum . com lahko po mili volji dodajaš ali brišeš slike, pa je naslov vedno isti. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno delaš nekaj narobe. V mojem primeru stari link vedno odpre isto mapo in pokaže vedno znova aktualno vsebino. Seveda če kakorkoli telovadiš z osnovno mapo, na katero kaže link (preimenuješ, premikaš,...), link res več ne deluje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Pet Okt 25, 2013 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
zgleda, da bo res to - preimenovanje mape spremeni http naslov, dodajanje in brisanje datotek pa ne.
Je pa zanimivo, da če popraviš nazaj na originalni naslov, je tudi http spet isti, torej vsi tisti "zbljzndrsoz2dszf6y4" znaki v naslovu niso tako naključni kot zgledajo. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RMazi Neznanec

Pridružen-a: Ned 27 Okt 2013 11:12 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Okt 27, 2013 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
Citiram: |
Sprašujem, ker FF ima že vgrajeno sinhronizacijo z drugimi računi, kjer uporabljaš FF |
a to pomeni, da ima Mozilla Firefox na internetu nek svoj server, podobno kot Dropbox in Google Drive, posebej namenjen za uporabnike Firefoxa ?
Npr. v službi shranim določene "Bookmarks" in kliknem "tools - options - sync - pair a device" ter ti zaznamki gredo na server. Doma potem isto in dobim "službene" zaznamke na domači PC ? |
Ja, tako deluje in gre preko FF serverja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 7:52 am Naslov sporočila: |
|
|
(nov. '13)
ali se v nastavitvah za Dropbox da kje nastaviti da NE prepiše/povozi datotek z istim imenom ?
Sam Dropbox sicer ponuja možnost "prikaži zgodovino datoteke" ali nekaj podobnega, kjer lahko obnoviš prejšnjo verzijo, a to ni to kar jaz iščem.
Na naslovu ime spletne strani sicer so neka navodila, a teh nastavitev v Dropbox ne najdem. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.07 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če delaš znotraj Windowsa (mape DB), potem te sam OS vpraša ali bi želel prepisati ali samo dodati kopijo.
Znotraj brskalnika ti samo prepiše brez vprašanj. Sam niti nisem našel nekih nastavitev, ki bi omogočale drugačno funkcionalnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: Pon Nov 25, 2013 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni deluje oboje brez problema.
Je pa res da je včasih povezava zelo počasna in potrebuješ kar nekaj časa za dostop do podatkov (pač odvisno od razmer).
Drugače pa super zadevca (eno ali drugo). _________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
terezijslo Član

Pridružen-a: Sre 08 Jan 2014 13:57 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.12
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dropbox je fenomenalna zadeva, sam imaš pa omejen free prostor. če rabiš več, je treba pač doplačat. Ko posreduješ naprej, pač skopiraš celoten url, ali pa pošlješ direkt mail iz dropboxa naprej. [slovenščina je zame španska vas] ni treba kopirat nobenga linga, samo naslovnik dobi na mail, da naj klikne za dostop datotek. Vsa umetnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
terezijslo je napisal/a: |
Dropbox je fenomenalna zadeva, sam imaš pa omejen free prostor. če rabiš več, je treba pač doplačat. Ko posreduješ naprej, pač skopiraš celoten url, ali pa pošlješ direkt mail iz dropboxa naprej. [slovenščina je zame španska vas] ni treba kopirat nobenga linga, samo naslovnik dobi na mail, da naj klikne za dostop datotek. Vsa umetnost. |
No pri Google Drive je zadeva podobna s tem, da vpišeš e-mail od željene osebe ali več ter določiš ali lahko ureja dokument ali samo prenese oz. pogleda.
Nato dobi oseba na napisan email obvestilo z povezavo kje to najde in končano.
Simpl ko pasulj  _________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiByte Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01 Prispevkov: 312 Aktiv.: 1.79 Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.
|
Objavljeno: Sre Jan 08, 2014 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam SkyDrive od Microdofta skupaj z Win 8.1, ne rabiš nič vse se lepo samodejno sinhronizira na splet  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
terezijslo je napisal/a: |
Tudi jaz sem navdušen nad Dropboxom. Le včeraj so mi šli lasje pokonci.
Bilo je takole:
Hotel sem narediti varnostno kopijo vsega, kar imam na Dropboxu. Z windows explorerjem sem z 'Drag and drop' startal kopiranje na disk. Potem pa se mi je zdelo, da sem spustil kopiranje na napačno mesto in sem kopiranje prekinil. In groza: dropbox je bil naenkrat prazen! In ravnotako tudi Dropboxmapa, ki jo imamo na C disku. Pol leta dela je bilo v njem!
No pa sem imel rešilno bilko: Dropbox imam tudi na prenosniku, ki ni bil v tem trenutku vključen. Zadevo sem reševal tako:
Izkopil se wifirouter, da se pri staru prenosnika ne bi začela sihronizacija dropboxa na prenosniku.
Startal sem prenosnik, kopiral vsebino dropboxmape na disk in še na usb ključek.
Potem mi je odleglo in sem rešeno vsebino naložil nazaj na dropbox.
Kar mi odpira dve vprašanji:
Kako startati prenosnik tako, da se ne bi sam povezal na wifi brez moje privolitve
Kako dropboxu povedati, da se ne bi avtomatsko začel sinhronizirati, ko startam računalnik.
Verjetno se oboje da, a moj način je bolj primitiven, a je deloval. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni