|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 12:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Kroko je napisal/a: |
Mi lahko kdo pove iz prve roke - ali ima 8.1 start menu enak kot sedmica? |
Iz prve roke nima ali pa jaz ne najdem te funkcije. Sicer pa en brezplačen programček in zadeva je rešena. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni. Razlika je da lahko nastaviš da gre ob zagonu direktno na namizje. Sicer je ta metro malo spremenjen, tako da lahko nastaviš da se ob pritisku tipke win ali ikone start prikažejo vsi program po abesedi, podobno kot v start meniju xpjev, ko si kliknil na vsi programi, samo da je tukaj čez cel ekran. Ko se enkrat navadiš je bolje kot prejšnji sistem, saj je na večji površini, poleg tega itak uporabiš iskanje, pa je. Gre v ta metro, pritisneš npr. Au pa se prikaže autocad, ali cn in imaš cnc usb kontroler.
Pa namizje lahko razdeliš na dva dela recimo...
Pzufic--> sem imel ta program nekaj časa gor, pa sem ga dol vrgel ker sem ugotovil da je novi sistem boljši od starega. Sicer po želji, ampak dejstvo pa je da je treba nekaj časa da se človek navadi na neko stvar, ne samo pet minut, potem pa serješ po forumu kot tisti zgoraj, v bistvu pa ga sploh ne poznaš. Jaz osmico uporabljam od začetka na treh PCjih in je ni variante ga grem nazaj na sedem.
Enako se je zgodilo s trackballom- po treh mesecih uporabe sem ga hotel vreči v smeti, danes pa ne zamenjam za nobeno še tako drago miško. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Sredi aprila bo menda še en večji popravek. Mogoče ga pa le dobi - start menu.
Se slučajno dobi tudi kakšna preobleka za običajna okna? Oglata okna mi delujejo, kot da je naložen win3.11.... Sem W8 dobil s prenosnikom. Delovni računalnik še vedno poganja W7. Ne čutim potrebe po menjavi. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Osmice nisem nikoli uporabljal kaj dosti in sem zadnjič imel kar velike težave, ko sem prijatelju nastavljal novi laptop z 8.1. Sicer ima start menu, ampak je vse drugače kot v sedmici. Sem moral pogooglat, da sem sploh lahko zaprl internet explorer. Nekako se jim ni posrečila kombinacija zaslona na dotik in tipkovnice. Da zapreš program tako, da ga z miško potegneš navzdol je enostavno preveč zamudno. Drugo je, če imaš zaslon na dotik, tam je to prednost.
Upam, da bo naslednja verzija ločena za touch in za navadne delovne postaje. Saj ne rečem, nekatere stvari ima boljše rešene kot sedmica, vendar so pri nekaterih čisto mimo vsekali.
Se pa zagotovo lahko privadiš sistema, človek je zelo prilagodljiv, če tudi na slabše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz samo upam, da bo devetka "normalna". Osmice sem se enkrat dotaknil in za tem 3 ure roke pral. _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.99 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kroko je napisal/a: |
Ne morem se sprijazniti z dejstvom, da sem moral uporabiti Google, da sem se naučil računalnik ugasniti ali zapreti IE. OS ki me ima za bedaka? Ne hvala....Imam tudi monitor predelan na touch screen. Na začetku je zabavno |
Consumer MS-OS-ji so napravljeni za nevedneže in korporacije NE želijo, da bi bili potrošniki pametni in imeli znanje/se naučili, ampak je za njih zaželjeno, da je potrošnik "bedak" in prostovolni suženj, ki ga lahko lupijo in mu perejo možgane, da je čedalje bolj neumen in se samo zabava ter ne misli ... Zarota! ... Ti in jaz pač ne nasedava, večina pa ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Coil Član

Pridružen-a: Pon 30 Jul 2012 19:10 Prispevkov: 41 Aktiv.: 0.26 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moj glas gre Windows 7. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
. Da zapreš program tako, da ga z miško potegneš navzdol je enostavno preveč zamudno. |
Še triinpedesetič: popolnoma enako ga zapreš s klikom na križec. Samo namizje odpreš in si na "sedmici" ter delaš natanko enako kot na sedmici.
Se pa strinjam da so za=bali izklop v prvi osmici. Sreči so v 8.1 to popravili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programi, ki so pisani za Win8 nimajo križca
Najlažje je alt+F4, dokler še deluje. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem imam jaz privide...na mojih pcjih imajo do sedaj še prav vsi programi križce...
Edini programi, ki so napisani prav samo za osmico so trgovina, neka čudna verzija explorerja, pošta, koledar in podobna navlaka, ki je neuporabna inse zaganja iz metro vmesnika. Ostali " normalni" programi imajo pa vsi križec. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
No včeraj sem za test in ker sem v živo videl, da naj bi tale 8.1 delovala ok le to tudi naložil.
Posledice, so take, da računalnik tuli že ob brskanju po spletu, temperature so jasno tudi nekaj °C višje kot pri Windows 7. Na Windows 7 normalno delujoči programi povzročijo, to da tudi Ctrl+al+delete ne prime več. Zaključek, jutri adijo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sob Mar 29, 2014 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Mar 30, 2014 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Uh, to moram pa preverit...iger pa na winsih nisem igral že dooolgo..ne vgrajenih ne naloženih.
Čeprav je javna uprava več ali manj še na XPjih..sreči! ( zaradi igrice mislim)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Ned Mar 30, 2014 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Potem imam jaz privide...na mojih pcjih imajo do sedaj še prav vsi programi križce...
Edini programi, ki so napisani prav samo za osmico so trgovina, neka čudna verzija explorerja, pošta, koledar in podobna navlaka, ki je neuporabna inse zaganja iz metro vmesnika. Ostali " normalni" programi imajo pa vsi križec. |
Ja, no, saj pa nisem kaj drugega napisal... IE in media player na 8.1 nista imela x-a. Kaj druga sploh nisem odpiral. Ostali ne-microsofovi programi so normalni.
V glavnem, 8 in 8,1 bom preskočil, namreč ne vidim nobene prednosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni