|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.62 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Jaz se pa sprašujem zakaj je dober vgradni kotliček? |
Zato ker;
-postaviš školjko na ustrezno višino. Za dvometraše višje, ali pa po želji nižje.
-Školjka visi na zidu in je čiščenje pod njo enostavneje. (ni pete)
-talno ogrevanje postaviš enostavneje. (se ne zadeva odtočna cev )
-posledica vsega je ogreta rit.
V slučaju česarkoli ,pa lahko nadometni kotliček montiraš kadarkoli pozneje, brez kakršnihkoli težav.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ kobranka
Vgradni kotliček sem dal zato, ker imam dovolj čiščenja tal okoli in za školjko, saj bo školjka montirana konzolno na oblogi kotlička in ne na tleh.
A imaš ti gorenjske ali pa škotske gene? 10 € v 10 letih mi ne bo nobena težava investirati v vzdrževanje kotlička. Sicer pa za Geberitove vgradne kotličke dobiš čisto vsak kos posebej.
@ solomojster
Si me prehitel.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.94
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi pri nas se dogaja.
V starem delu hiše je ena soba (od treh) gotova, na prizidku je pa že rušt:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
414.07 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
|
676.67 KB |
4 krat |

|
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je pa to res, kar je napisal Slowfly- obnavljat staro hišo je taka [cenzurirano], da kdor ni probal, se mu ne sanja!
Škoda, da nisem fotografiral, kaka omarica je bila na steni v kleti- notri čista štala, žice vsepovprek, brikane talilne varovalke, ven sta viseli dve nuli!! in še nekaj kablov...
Si nisem upal lotit sam in sva z mojstrom porabila cel dan, da sva sanirala, pa je imel novo omarico že pripravljeno.
Po kleti na isti varovalki luči in vtičnice, v kurilnici enako, s tem, da so bili trije razdelilci štekani eden za drugim,....
Ma česar se lotimo, povsod je treba ogromno truda, da se spravi v red...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ DusanK
Sprememba je samo osdstranjena "polica" nad umivalnikom, zaradi drugačne montaže AB konzole. Umivalnik bo namreč montiran na 45 mm debelo armiranobetosko ploščo. Najprej sem mislil ploščo pritrditi s štirimi sidrnimi vijaki s spodnje strani v zob - poličko, nato pa sem si premislil, obžagal AB ploščo, v zid in oblogo kotlička zaštemal "šlic" v katerga je sedla plošča, bogato napolnil šlic z lepilom ter ploščo privil v zid še s tremi 220/6 mm samoreznimi jeklenimi vijaki za beton, kot jih uporabljajo pri montaži stavbnega pohištva. Na konzolo komot sedem, torej ni predvidena nobena ojačitev.
|
2.46 MB |
7 krat |

|
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur.
Nazadnje urejal/a Slowfly Čet Sep 01, 2016 9:07 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še primerjava sobe, prej oz. med delom in potem:
|
240.63 KB |
4 krat |

|
|
214.52 KB |
7 krat |

|
|
259.33 KB |
1 krat |

|
|
196.08 KB |
5 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
In nova omarica v kleti:
|
241.28 KB |
7 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Je pa to res, kar je napisal Slowfly- obnavljat staro hišo je taka [cenzurirano], da kdor ni probal, se mu ne sanja! |
Obnavljat staro hišo je je-ba, obnavljat staro stanovanje pa še večja. Pri obnovi hiše imaš vsaj običajno na razpolago dvorišče, kjer je prostor za material, začasna deponija, zunaj imaš mešalec.....
Pri obnovi stanovanja pa imaš na razpolago samo površino stanovanja. Kjer je parket, če ga ne menjaš, ne moreš delati skoraj nič. Vse ruševine in odpadke je treba spakirati v gradbene vreče, začasna deponija, da ne odvažaš vsake posebej je kar v stanovanju samem. Material si moraš dovažati sproti, kolikor ga porabiš v dveh treh dneh. Z delom ne smeš začeti pred 8 uro zjutraj, ob 20. je skrajni čas da nehaš, v soboto popoldne in nedeljo ter ob praznikih ne smeš delati nič kar povzroča hrup........V glavnem cel kup logističnih težav.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi je jasno, da je v stanovanju še večji problem.
So pa v hiši malo drugačni- danes smo, naprimer, nosili 300 kg peč iz kurilnice ven in po stopnicah. Sem za par cm manjši
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je pa verjetno nisi nosil sam?
Je že res da imam v bloku dvigalo. Ker sem menjal tudi okna in balkonska vrata, sem naročil takšna, da so ravno še šla v dvigalo, sicer po neki čudni diagonali, pa vendar ni bilo treba vsega (5 oken in 3 balkonskih vrat nosit v 10 nadstropje) Prvotna okna in vrata so bila namreč od tal do stropa, torej 245 cm visoka. Pod okni sem s siporeksom pozidal 90 cm parapet, nad okni in vrati nenosilno preklado 20 cm, vrata pa so visoka 225 cm. Staro stavbno pohištvo sem znosil ven po kosih.
|
2.15 MB |
10 krat |

|
|
2.56 MB |
1 krat |

|
|
2.21 MB |
8 krat |

|
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur.
Nazadnje urejal/a Slowfly Čet Sep 01, 2016 9:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
Je pa verjetno nisi nosil sam?
|
Do stopnic jaz na eni in dva na drugi strani, po stopnicah pa štirje....
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez, ne gre se za Set HDV - polnilni ventil, pri katerem se znotraj nahaja gumica v obliki črke U, ki preprečuje škropljenje med polnjenjem kotlička, ko je palčka v odprtem stanju. Palčka pride pripeta preko uzvoda od plovca. Samo ta del se je z leti zapacal z kamnom a kupiti moraš cel set čeprav je ostalo povsem funkcionalno. Ja saj sem razmišljal, da bi šel obnovit gumo z glicerinom pa s tem v praksi nimam izkušenj.
Se opravičujem, kar sem jaz imel možnost videti vgradnih kotličkov me najprvo spomne na pikamer pri popravilu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
Prvotna okna in vrata so bila namreč od tal do stropa, torej 245 cm visoka. Pod okni sem s siporeksom pozidal 90 cm parapet, nad okni in vrati nenosilno preklado 20 cm, vrata pa so visoka 225 cm. Staro stavbno pohištvo sem znosil ven po kosih. |
Jaz sem naredil ravno obratno.
|
202.74 KB |
5 krat |

|
|
238.85 KB |
66 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ kobranka
Kateri kotliček pa imaš? S kamnom zapacano gumico flikneš v solno kislino, v nekaj sekundah je kot nova. Potem jo lahko še namažeš tudi z glicerinom, če želiš.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2016 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja ro-bi, samo pri meni je bil radiator pred spodnjim delom okna, tam kjer je sedaj parapet, kar se mi je zdelo skrajno butasto. Svetlobe ni bilo zaradi radiatorja pred oknom nič več, toplotne izgube pa so bile neprimerno večje.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni