|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.81 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2021 5:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa tudi zdravnikov, saj so v "prvih bojnih linijah", proti "nevidnemu" sovražniku. _________________ lp
baresi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.66 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2021 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menda je bilo lansko leto takšen čas nekako ravno toliko okuženih kot letos, s tem da lani ni bil nobenden cepljen Zanimivo je tole prostovolno obvezno ceplejenje. Zaenkrat sem še med "ta zdravimi" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2021 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram Frenkija:
Citiram: |
P.s.:Tale tema ni namenjena debati o C19, pač pa o sorazmernosti in primernosti navedenega "ukrepa", zato bodo offtopic prispevki leteli v smeti. |
Če se še teme ne znamo držati - kaj šele kaj drugega ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21 Prispevkov: 455 Aktiv.: 2.85
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi,da včasih res pretiravamo z osebnimi podatki. Žal ne vidim, kako bi sicer okazali, da je potrdilo res naše? Poleg tega, se z osebnim dokumentom samo izkažeš, da si res tisti, za katerega se predstavljaš, se pa to nikjer ne zabeleži.
Zanimivo, da se nihče ne upira predložitvi osebnih dokumentov pri najemu raznih kreditov (ne samo na bankah ampak tudi pri raznih prodajalcih avtomobilov, pohištva itd, ki pa celo osebni dokument prekopirajo).
Žal je med ljudmi pač tako, "če sem pošten jaz, ni rečeno, da si pošten tudi ti". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.30 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
@Proteus - moraš se naučiti razlikovati med važnimi in nevažnimi stvarmi.
Ni odlika, če si konflikten za vsako malenkost. Ciriraš velike ljudi, zraven pa mešaš malenkosti, kot so maska v trgovini - da bo mir. A ti bi se skregal? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.82 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 11:38 am Naslov sporočila: Re: Preverjanje osebnih dokumentov |
|
|
frenki je napisal/a: |
Psihopat je napisal/a: |
- pogoj PCT je izpolnjen, če se oseba izkaže z veljavnim osebnim dokumentom in razpolaga z enim od dokazil za prebolelost, cepljenje ali testiranje; |
Tule pa mislim, da so šli nekoliko predaleč. V zadnjih nekaj letih sem osebni dokument rabil parkrat ... ustavljen ob prometni kontroli, pa je policist preverjal vozniško dovoljenje, urejanje bančnega računa, ... Zdaj pa se pričakuje, da bom šel v trgovino s potnim listom??? WTF?
Zanimajo me vaša mnenja.
P.s.:Tale tema ni namenjena debati o C19, pač pa o sorazmernosti in primernosti navedenega "ukrepa", zato bodo offtopic prispevki leteli v smeti. |
Frenki, ne zganjati panike. Moj sosed (sicer stari partizan) pravi da partijska izkaznica tudi še vedno velja.
In da čudežno odpira vsa vrata. _________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.30 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni presenečenje, da se najbolj starejši pritožujejo zaradi takšnih ukrepov...
Mlajši so itak vajeni skoz osebne kazat za nakup alkohola, cigaret, vstopa v diskače, klube... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektrolit Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2021 21:06 Prispevkov: 190 Aktiv.: 3.58 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem odšel na kosilo v restavracijo.
Pred vhodom me je pričakalo cel kup obvestil... nisem pričakoval, da bodo res preverili dokumente - potrdilo in osebni dokument (sem stalna stranka, vedo da sem cepljen).
Sicer so kuhinjo že skoraj zapirali, ampak špagete z bolonjsko omako sem pa le dobil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
shmandi je napisal/a: |
Ni presenečenje, da se najbolj starejši pritožujejo zaradi takšnih ukrepov......... |
Od kje ti to, si jih preštel ali se ti samo zdi? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
elektrolit je napisal/a: |
...
Sicer so kuhinjo že skoraj zapirali, ampak špagete z bolonjsko omako sem pa le dobil. |
Kaj bi se zgodilo, če bi naročil dunajski zrezek, bi moral še enkrat pokazati osebno? _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektrolit Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2021 21:06 Prispevkov: 190 Aktiv.: 3.58 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, mogoče še potni list... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21 Prispevkov: 455 Aktiv.: 2.85
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
shmandi je napisal/a: |
Ni presenečenje, da se najbolj starejši pritožujejo zaradi takšnih ukrepov...
Mlajši so itak vajeni skoz osebne kazat za nakup alkohola, cigaret, vstopa v diskače, klube... |
Tole pa ne bo ravno držalo. Tisti, ki smo bili polnoletni še v prejšnjem tisočletju, smo doživeli še marsikaj hujšega, kot kazanje osebnih dokumentov, tako da nam to sedaj ne predstavlja kakšnega pretiranega vdora v zasebnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3534 Aktiv.: 31.40
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes ZD-NM. Ena stara teta, necepljena je naredila celo zmedo na vhodu. Razburjala se je kot sam hudič. Vsi ostali (večina mlajših od nje) so pa lepo mirno brez težav pokazali, kar je pač bilo treba in šli normalno dslje. _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
V McDonaldsu na Celovski je bilo danes zaposlenemu prav nerodno, ko sva vstopila s sodelavcem ... Je le zjecljal, da rabi videti potrdilo in se osebni dokument, pa je potem, ko je bila prva nervoza mimo, le povedal, da sva prva, katerima je moral to zateziti ...  _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2021 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa takoj, ko vstopim v lokal, zahtevam od vseh zaposlenih in gostov, da mi pokažejo potrdila in osebni dokument, saj imamo pravico in dolžnost delovati samozaščitno.  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni