www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Preverjanje osebnih dokumentov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.81
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2021 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa tudi zdravnikov, saj so v "prvih bojnih linijah", proti "nevidnemu" sovražniku.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.66
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2021 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menda je bilo lansko leto takšen čas nekako ravno toliko okuženih kot letos, s tem da lani ni bil nobenden cepljen Rolling Eyes Zanimivo je tole prostovolno obvezno ceplejenje. Zaenkrat sem še med "ta zdravimi"
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2021 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram Frenkija:

Citiram:
P.s.:Tale tema ni namenjena debati o C19, pač pa o sorazmernosti in primernosti navedenega "ukrepa", zato bodo offtopic prispevki leteli v smeti.

Če se še teme ne znamo držati - kaj šele kaj drugega ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kvarkel
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21
Aktiv.: 2.85

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi zdi,da včasih res pretiravamo z osebnimi podatki. Žal ne vidim, kako bi sicer okazali, da je potrdilo res naše? Poleg tega, se z osebnim dokumentom samo izkažeš, da si res tisti, za katerega se predstavljaš, se pa to nikjer ne zabeleži.
Zanimivo, da se nihče ne upira predložitvi osebnih dokumentov pri najemu raznih kreditov (ne samo na bankah ampak tudi pri raznih prodajalcih avtomobilov, pohištva itd, ki pa celo osebni dokument prekopirajo).
Žal je med ljudmi pač tako, "če sem pošten jaz, ni rečeno, da si pošten tudi ti".
Nazaj na vrh
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.30
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Proteus - moraš se naučiti razlikovati med važnimi in nevažnimi stvarmi.
Ni odlika, če si konflikten za vsako malenkost. Ciriraš velike ljudi, zraven pa mešaš malenkosti, kot so maska v trgovini - da bo mir. A ti bi se skregal?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lipa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Aktiv.: 3.82
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 11:38 am    Naslov sporočila:  Re: Preverjanje osebnih dokumentov Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Psihopat je napisal/a:
- pogoj PCT je izpolnjen, če se oseba izkaže z veljavnim osebnim dokumentom in razpolaga z enim od dokazil za prebolelost, cepljenje ali testiranje;

Tule pa mislim, da so šli nekoliko predaleč. V zadnjih nekaj letih sem osebni dokument rabil parkrat ... ustavljen ob prometni kontroli, pa je policist preverjal vozniško dovoljenje, urejanje bančnega računa, ... Zdaj pa se pričakuje, da bom šel v trgovino s potnim listom??? Shocked WTF?

Zanimajo me vaša mnenja.

P.s.:Tale tema ni namenjena debati o C19, pač pa o sorazmernosti in primernosti navedenega "ukrepa", zato bodo offtopic prispevki leteli v smeti.

Frenki, ne zganjati panike. Moj sosed (sicer stari partizan) pravi da partijska izkaznica tudi še vedno velja. Very Happy Very Happy Very Happy
In da čudežno odpira vsa vrata.

shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni presenečenje, da se najbolj starejši pritožujejo zaradi takšnih ukrepov...
Mlajši so itak vajeni skoz osebne kazat za nakup alkohola, cigaret, vstopa v diskače, klube...
Nazaj na vrh
elektrolit
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2021 21:06
Aktiv.: 3.58
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem odšel na kosilo v restavracijo.

Pred vhodom me je pričakalo cel kup obvestil... nisem pričakoval, da bodo res preverili dokumente - potrdilo in osebni dokument (sem stalna stranka, vedo da sem cepljen).

Sicer so kuhinjo že skoraj zapirali, ampak špagete z bolonjsko omako sem pa le dobil.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

shmandi je napisal/a:
Ni presenečenje, da se najbolj starejši pritožujejo zaradi takšnih ukrepov.........
Od kje ti to, si jih preštel ali se ti samo zdi?
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elektrolit je napisal/a:
...
Sicer so kuhinjo že skoraj zapirali, ampak špagete z bolonjsko omako sem pa le dobil.
Kaj bi se zgodilo, če bi naročil dunajski zrezek, bi moral še enkrat pokazati osebno?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elektrolit
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2021 21:06
Aktiv.: 3.58
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, mogoče še potni list...
Nazaj na vrh
kvarkel
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21
Aktiv.: 2.85

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

shmandi je napisal/a:
Ni presenečenje, da se najbolj starejši pritožujejo zaradi takšnih ukrepov...
Mlajši so itak vajeni skoz osebne kazat za nakup alkohola, cigaret, vstopa v diskače, klube...
Tole pa ne bo ravno držalo. Tisti, ki smo bili polnoletni še v prejšnjem tisočletju, smo doživeli še marsikaj hujšega, kot kazanje osebnih dokumentov, tako da nam to sedaj ne predstavlja kakšnega pretiranega vdora v zasebnost.
Nazaj na vrh
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.40

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes ZD-NM. Ena stara teta, necepljena je naredila celo zmedo na vhodu. Razburjala se je kot sam hudič. Vsi ostali (večina mlajših od nje) so pa lepo mirno brez težav pokazali, kar je pač bilo treba in šli normalno dslje.
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V McDonaldsu na Celovski je bilo danes zaposlenemu prav nerodno, ko sva vstopila s sodelavcem ... Je le zjecljal, da rabi videti potrdilo in se osebni dokument, pa je potem, ko je bila prva nervoza mimo, le povedal, da sva prva, katerima je moral to zateziti ... Smile
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2021 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa takoj, ko vstopim v lokal, zahtevam od vseh zaposlenih in gostov, da mi pokažejo potrdila in osebni dokument, saj imamo pravico in dolžnost delovati samozaščitno. Mr. Green

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni