www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zgodba o uspehu (in propadu)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2024 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro preberi, kaj sem napisal.
To ni moj prispevek, ampak tvoj.
Zjokal si se nad zakonodajo.
Podal sem ti resitve, ti pa pljuvas naprej.
Obrtnik sem precej vec let kot ti in poznam pravila.
20 let kot dopolnilna dejavnost in 18 let kot osnovna dejavnost.
Vedno placani vsi prispevki in davki in ljudje, ki so delali kot podizvajalci.
Verjami mi, ta znesek, ki ga zasluzis si ne zasluzi fovsije.
Ker si omenjal tujino, sem se oglasil, ker od leta 2016 delam v tujini, najprej USA, sedaj Bolgarija.

Pritozujes se, ker bi rad izigral drzavo skozi nepravicna pravila (nepravicna za nas , ki smo redni s.p.) za normiranca, a ti tega drzava ne pusti vec (tega ti nihce ne upa povedati v obraz-jaz da).

Zato se enkrat nasvet, ki sem ti ga ze dal:
Odpri klasicni s.p.-se bolje d.o.o.-uveljavi stroske, placaj davek od ostanka in kot ti je ze nekdo svetoval, najdi si kreativnega racunovodjo. Pa ne prevec kreativnega, ampak takega, ki bo znal izkoristiti pravila igre v tvojo korist.

In da, tudi jaz vozim avto star 20 let , pa to nicesar ne pove o meni.

Ne bom ti vec odgovarjal, ker si nesramen do vseh, ki so kriticni, a hkrati iskreni do tebe.

Se enkrat, srecno in upam, da bos nasel resitev.

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 06, 2024 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav zanimivo je tole brat:

Najprej:
- davki, kje pa to ni problem, mi to radi plačujemo.

Potem pa:
- poišči si strokovnjaka, da boš plačal manj davkov.

hypocrisy-meter.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  11.59 KB
 Pogledana:  1067 krat

hypocrisy-meter.gif

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 06, 2024 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus , preberi veckrat, ce enkrat ni dovolj, da bi razumel.
Od trola niti ne pricakujem kakega konstruktivnega komentarja.
V tvojih prispevkih nikoli ne vidim nobene dodane vrednosti.
Jaz sem Simonu svetoval to, kar se mi zdi najbolj primerno.
Kaj pa ti?

Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 06, 2024 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@s55m

Nekdo pač mora narediti izvlečke, da mu pašejo skupaj za kritiko. Rolling Eyes

Drugače pa, imaš popolnoma prav.
Cesarju kar je cesarjevega, pa niti beliča več.

Če bi večina tako razmišljala, danes ne bi imeli toliko težav s financiranjem infrastrukture in javnih institucij.

144300
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14
Aktiv.: 3.87
Kraj: Zelena dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2024 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O teh stvareh nima smisla razpravljat naprej še najmanj tukaj na forumu, ker je tudi kakšen tak, ki sicer svetuje kaj pozitivnega , a ne more brez tega , da ne bi kaj pametoval , kar ne paše sem. Zmeraj se bo pojavijo dve tretine odgovorov , ki niso nobena dodana vrednost, ter replike, ki se opirajo na neke nepomebne vejice ali kakšno slovnično napako.....ali na kako stvar izven izvorne teme...
Karkoli te zanima, daj vsaj na privvat ali preko pošte, še najbolje potem direkt na šriri oči. da veš s kom imaš opravka.

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2024 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej, če povzamem, vrhunski nasvet je, naj si SimonS najame računovodjo.
Kot, da tega ne ve.
In od zneska, ki ga zasluži, bo plačeval dodatno še en "davek" za optimizacijo davkov.
V praksi je ogromna razlika ali optimiziraš 60K ali pa 60K+ena 0 zadaj.

Poglejmo naslednji nazorni primer:
- prejemnik socialne pomoči, ki ima potrdilo NVO o delovni aktivnosti (verjetno zadostuje občasno kolesarjenje okrog parlamenta), prejme do 732€.
- minimalna plača je 903€, minus 35€ (novi davek) = 868€.

Za razliko 136€ krampa tudi od daleč nebi pogledal.
Za majhen denar se enostavno ne splača delati.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
grega09
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17
Aktiv.: 3.85

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 09, 2024 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To zahodni svet že dolgo ve, zakaj pa misliš, da se od vsepovsod uvaža tujce? Tudi če grem na dopust, je vedno več sobarjev iz Indije oz. tam okrog. Strežba v lokalni gostilni - Indijci. Na Balkanu pa delovne sile primanjkuje.
Ne pozabiti, da je bilo pri nas 15 let nazaj študentov še 120.000, danes jih je 80.000. Večina teh del za minimalno plačo - strežbe itd., so pokrili študenti, ki jih danes ni več toliko na voljo. Razlog tudi, da se zadnje čase vsak mesec podira rekorde v najnižji nezaposlenosti odkar imamo svojo državo.
Demografija je neusmiljena, pa to ni še nič kar prihaja, ko se bo gora po vojni v 50. in 60. rojenih začela masovno upokojevati in jih bo veliko potrebovalo oskrbo. Delovne populacije pa ni... Problem ne bo, če bodo prišli v dom starejših, ampak kdo bo tam delal?
Obenem pa ta generacija v največji meri preprečuje gradnjo novih nepremičnin, ker so si za sebe že vse poštimali, zdaj pa se bojijo kaj bo z vrednostmi njihovih ciglov in zato se tako upirajo gradnji novih enot. Malo si preberi, v ZDA je to glavna ovira pri širjenju stanovanjskih enot. Mlada generacija naj pa vse to požre? Seveda bodo spet vse elite krive, ker je najlažje vse prevaliti na neko skupino, ki se vedno priročno pojavi za okriviti jo. Saj ne, da zanikam, da je nedolžna, ampak vse pa ne gre po njihovo, delovanje sveta se da bolj enostavno razložiti.

Drugače pa ja, če se greš nek posel, spada računovodja zraven. Problem je, ker s poslom velikokrat sami sebe prerastemo in se je težko premikati naprej. Enostavno je preveč vsega danes, da bi vse to sam počel. Je treba malo spustiti iz rok in še kaj živeti...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 26, 2024 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nove spremembe, ce bodo sprejete.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni