www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Silver-mica kondenzatorji
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 29, 2008 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj vtakne za začetek en bolj navaden kondenzator, da ne bo projekt zaradi tega zastal. 0.18 euro za en kondenzator ni tako velik strošek. Če drugače ne, mu grem jaz kupit enega (ali dva za stereo).

Med kabli pa so dejansko zares velike razlike. Eni so črni, eni so rdeči, drugi so debeli, tretji tanki... Če po njih popraskaš, ima vsak drugačen zvok. Twisted Evil

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
markc
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 18:02
Aktiv.: 0.36
Kraj: Dobropolje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 29, 2008 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej naj testno vezje naredim s keramičnimi?
Predlagajte katero elektronko naj si kupim za testiranje...(naj si tako ki bo tudi v končnem izdelku?)

Am...končni transformator nima tu nič veze...ker je to predojačevalec.
Drugače pa..glede samogradnje Tubeman imam namen odpreti novo temo kjer bom postopoma opisoval v katerem delu sheme se nahajam...kakšne težave doživljam....in tudi povprašal bom kako in kaj in zakaj je ravno takla vezava v določenem delu!

Am imam zelo malo izkušenj s prakso...ker so nas več ali manj v srednij matral z operac. ojačevalniki....bipolarne tranzistorje smo bolj povohal...fet in mosfet pa samo omenili:D...elektronke pa mislim da so bile v kontekstu samo ene prigode profesorja kako ga je "zrukal"Very Happy
Na faxu pa računamo bedarije...dobesedno.....sem pa ke se mogoče kaj pametnega najde...vendar vse v vidiku fizike in ne pravega štromarja.

Torej vprašanje.....prej omenjen odgovor glede elektronk.Ne uporabljaj negativne povratne vezave... hm....kako povratna vezava zgleda vem samo pri oper. ojačevalniku....za tranzistor ali pa elektroniko...nevem.....verjetno sem šprical šolo takrat Rolling Eyes Kakšen link kjer so povratne vezave lepo na kratko razložene?

Drugače pa......ko si napravim napajalnik(oz. ko dobim trafo) za napajanje elektronke........boste sodelovali pri novi temi in mi stali ob strani ko bom zašel v težave?Pray

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 1:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

markc je napisal/a:
Torej naj testno vezje naredim s keramičnimi?

Bolje da daš folijske, silver-mica pa so potrata denarja.

Orpheus
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Sep 2007 10:57
Aktiv.: 0.10
Kraj: I live in your mind

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z Volkom. Če se nameravaš res lotiti Tubemana, ti predlagam da za začetek vse skupaj sestaviš na testni plošči, in če je potrebno, sestaviš tak mali efekt-laboratorij:) Za začetek uporabi poceni(najcenejše) komponente, potem šele, ko boš imel zadevo sestavljeno in bo funkcionirala na breadboardu, se splača experimentirati z drugimi kondiji, in tweakanjem sheme. Mogoče si za prvo lampaško zadevo kar krepko vgriznil(bomo videli, če boš lahko še prežvečil), ampak ti vseeno želim vso srečo. Elektronke nabavi JJ Tesla in (ali)Electro Harmonics. Zaenkrat so najcenejše JJ( cca 5eur nova),EH so nekje 10..etc., ali pa nabavi rabljeno(slabša izbira). Če boš vzel novo, ne pozabi da se mora elektronka "uigrat" preden dobi pravo karakteristiko, tako da ne boš presenečen, če zvok na začetku ne bo to kar si pričakoval.
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.86
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 7:22 pm    Naslov sporočila:  6n2p - ev, 6n2p Odgovori s citatom

Lahko pa uporabiš tudi ruske 6n2p ali 6n2p-ev. Samo pri tej elektronki je gretje samo 6,3 volta in tako ni popolna zamenjava za ECC83 / 12AX7 /, ki ima tudi možnost 12V ogrevanja. Dobiš jih zelo poceni. Jaz sem jih kupil po 0,92 Eura.
Upam, da ne bo preveč kritike s strani a.......... Very Happy

Orpheus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm zanimivo.. Mi lahko pošlješ link, da jih naročim?
Sicer je vprašljivo kako se obnesejo ampak po tej ceni sem jih pripravljen probati:)
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te ruske igrajo samo v cirilici. Wink
Dobiš pa jih tukaj.

Albert Einstein

Nazadnje urejal/a Branez Ned Mar 02, 2008 8:27 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 4:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Te ruske igrajo samo v cirilici. Wink

Jaz imam nekaj srpskih najvecjih hitova, ampak imam besedila na mojem racunalniku v latinici, ker v petem razredu nisem dovolj poslusal pri pouku o Vuku Karadzicu in zdaj ne razumem originalov; ali to pomeni, da jih 6Н2П ne bo znala pravilno odigrati ? Eh?

Ali bo tezava se vedno pristona tudi ce dam srebrne zice za povezave in silver mica kondenzatorje v napajalnik, da se izognem sodim harmonikom bruma od sinhronizacije z italjanskim omrezjem ? Nekje sem prebral da to pomaga, ampak samo ce se prej trikrat obrnem proti Meki in skocim vsaj 75 cm visoko, vmes pa izmolim zdravamarijo. Ampak jaz ne vem tocno kje je Meka oz. kako sploh gre zdravamarija Sad Morda bi si pri prvem lahko pomagal z digitalnim komapsom, ki bi ga krmilil mikrokontroler, ampak to se vedno ne resi problema zdravamarije, ceprav bi mogoce lahko tudi to dal v en mikrokontroler ?!

Torej, alli ima ze kdo narejen projekt za zdravamarijo in digitalni kompas v mikrokontrolerju (po moznosti za Z-80 ali 6502 in z opisom delovanja, saj to potrebujem za zakljucno nalogo) ? Kar objavite tukaj, zagotovo bo se komu prav prislo ...

sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.86
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po zagotovilu prodajalca te razumejo tudi latinico in so " Matched 100, NOS ":
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=300203429069&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=020

s57bic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18
Aktiv.: 2.68
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav razumem, se reprodukcija preko ''lampaških'' ojačevalcev lepše sliši, kot če poslušaš to isto muziko v živo.

lp, Jože.
Nazaj na vrh
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Toliko sarkazma in norčevanja pa od razgledanih in strpnih do drugače mislečih nisem pričakoval na tem forumu-pa se očitno motim....
Če že človeku ki sprašuje konkretno stvar ne morete ali nočete-neznate mu vsaj prizanesite s takimi izjavami....
Drugače sem pa mislil da je to forum o elektroniki ....???!!

pa lep dan vsem ali so ljubitelji tranzistorjev,čipov ali pa oočitno bogokletne ljubitelje lamp..

lado
Nazaj na vrh
Orpheus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem pričakoval da bom dvignil toliko (ciničnega) prahu, če vprašam kje se dobi poceni elektronke. Pač preferiram dober valve dizajn pred tranzistorji, če pa komu to ni prav,pa me ne zanima, prosim le, da tovrstne idiotizme prestavite na kakšen drug forum. Poleg tega je ta topic namenjen INŠTRUMENTALNEMU tube preampu in ne hi-fi opremi. Kar se pa tiče tube hi-fi pa vam lahko razloži Bojan Hajdinjak osebno.
http://www.hiendfi.com/phpBB2/
Pa pojdite njemu pametovat koliko so tranzistorji boljši!
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bo kdo nabavljal tiste ruske lampe, naj me kontaktira, bi še jaz vzel par komadov, ker so res praktično zastonj.

Lp
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tema se je začela s kondenzatorji in ne elektronke proti tranzistorjem.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Orpheus je napisal/a:
Nisem pričakoval da bom dvignil toliko (ciničnega) prahu, če vprašam kje se dobi poceni elektronke.

www.ebay.com (in .de in .co.uk) od prodajalcev iz bivse SSSR; smo ti ze namignili Wink

Citiram:
Kar se pa tiče tube hi-fi pa vam lahko razloži Bojan Hajdinjak osebno.
http://www.hiendfi.com/phpBB2/
Pa pojdite njemu pametovat koliko so tranzistorji boljši!

To pa rajsi ne, Bojan Hajdinjak je pa le Bojan Hajdinjak. Cudi me le da ne sprasujes njega namesto nas Think

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni