www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Services.exe
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 8:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huh, gre to počasi...
Včeraj zjutraj sem zagnal, zdaj še na polovici ni, našlo je pa že 320034 datotek. Tako da - odličen program, hvala! Sploh nisem vedel da sem imel toliko datotek na računalniku... Laughing

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok. Hvala za program, mi je lepo obnovil datoteke, tako da sem lahko disk sformatiral. In sem tudi ga. Formatiral sem ga kot disk NTFS (ali nekaj podobnega, pozabil) in dal normalen format.

In tako sem dal disk nazj v prenosnik. Ko ga s tem praznim diskom prižgem, mi napiše:
Prenosni računalnik je napisal/a:

Intel UNDI, PXE-2.0 (build 082)
Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation

For Realtek RTL8139(X)/8130/810X PCI Fast Ethernet Controller v2.13 (020326)
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting PXE ROM

Potem se mi eno sekundo za tem spet to na novo pokaže in tako naprej... že cel čas.

Pa sem dal noter CD od Windowsov, pa enako. V vsakem primeru enako.

Hvala za rešitve!

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takoj ko se prenosnik zažene piše press ?? to enter boot menu, press ?? for boot options ali nekaj podobnega. Pač pritisni tipko, ki jo zahteva (pogosto F12, ESC) in izberi CD pogon v katerega si predhodno vložil CD z Windowsi. Če pa poveš proizvajalca in model prenosnika pa lahko izbrskam točno proceduro. Če pa si pretikal tisti jumper na disku ga prestavi nazaj, tako kot je bil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Če pa si pretikal tisti jumper na disku ga prestavi nazaj, tako kot je bil.

Točno! To bo to! Sploh nisem pomislil. Hvala da si me spomnil.

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dal jumper nazaj, pa je vse enako.

Moj prenosnik je:
Prodajalec mi je napisal/a:

product: HP Pavilion dv5000
s/n: CND6261C3L
p/n: RA641EA#ABD

airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali lahko prideš v bios?
Če lahko, izberi kot prvo zagonsko napravo CD, kot drugo disk in poskusi onemogočiti zagon z omrežnim vmesnikom. Dodal sem te tudi na MSN.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, v Bios lahko pridem. Pa tudi BOOT napravo lahko izberem, če stisnem ESC. Vedno je enako, če izberem CD, Hard disk...

animivo je, da tudi če dam trdi disk iz računalnika mi enako napiše. Računalniku je vseeno ali je v njem disk ali ga ni...

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem stisnil ESC in izbral CD-DVD drive za bootanje. Zdaj pa deluje. Razlika je v tem, da sem zdaj dal noter DVD od Viste, prej pa od XP-jev.
airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko se tole pojavi pritisni ESC.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Ko se tole pojavi pritisni ESC.

Kaj tole?

airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Intel UNDI, PXE-2.0 (build 082)
Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation

For Realtek RTL8139(X)/8130/810X PCI Fast Ethernet Controller v2.13 (020326)
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting PXE ROM

Samo če sedaj že nameščaš visto, potem ni potrebe.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ena napaka: Zdaj je pri nameščanju Viste prišlo do koraka Izberite gonilnik, ki ga želite namestiti. In ko pride do sem, kjer bi moral to izbrati, se mi zpiše napaka
Nalaganje gonilnika:
Najden ni bil noben gonilnik naprave. Poskrbite, da bodo na namestitvenem mediju ustrezni gonilniki, nato pa kliknite "V redu"

Pomoje to zato, ker ta namestitveni DVD ni original od tega računalnika, ampak od enega Mediona. In zato torej nima ustreznih gonilnikov za ta HP.

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, računalnik sem v celoti porihtal, podatke ohranil, po vrhu vsega pa še uspel vzpostaviti povezavo in delitev internetne povezave preko cross-ower kabla. Velike zahvale za to grejo vsem sodelujočim v tej temi, še posebej pa Gašperu (airwolf), ki mi je celoten postopek razložil preko MSN.

Hvala! sbeer

Imam pa spet eno vprašanje. Sestra se zdaj jezi, da so šli vsi njeni smeški (Windows Live Messenger) "po gobe", ker sem MSN na novo naložil. Če se prijavi na mojem računalniku so, na njenem ("frišnem") pa jih ni.
In zato me zanima, kam Windows Live Messenger shranjuje smeške. V neko posebno mapo, ki je ne morem najti. Le to mapo (vsebino) bi namreč kopiral v novi računalnik in tako problem rešil.

Hvala za odgovore!

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 7:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:

Oho, format ne pride v poštev. Sestra je na morju, danes zvečer pride domov, računalnik hoče met popravljen brez kake spremembice, če ne me ne bo več... Laughing Confused

Tole si napisal 3. avgusta. Očitno imaš bolj prijazno sestro kot si mislišSmile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 10, 2008 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smeškote se inštalira. Nek messenger plus al nakaj takega. Sam ti to odsvetujem, ker z smeški naložiš tudi nekaj nepotrebne šare, ki ti odpira neželjena okna in reklame. Nič ni zastonj, pa čeprav piše da je...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni