www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sejem elektronike v Pordenone 21-22 november 2009
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.12
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 12:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam s predhodniki, odprte so hale 5,6,7,8, nwm če je še 9(če sploh obstaja) sem že pozabil, drugače pa prodajajo večinoma CD/DVD, sto in ena "stojnica" s kartušami, tonerji...itd., veliko rabljenih/novih monitorjev/ohišij/diskov/kablov za računalnike, novi računalniki.../veliko je tudi tistih butastih plišastih kužkov, kitajske robe...nekaj stojnic je imelo igračke helihopterčke na sto in en način...., drugega pa je bilo vse po malem..., tako da bil prvič in bom moral drugič zelo premisliti, če bom šel še enkrat. Kupil pa sem usmernik, tisti ki je bil naveden že na prejšnji strani, en kompletek uporov, en protoboard, par bananc...pa še kakšna drobnarija... Liar
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.28
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 1:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi ološ. Nimaš kaj kapitalizem širi svoje lovke s prodajo ološa po high price.

Bo treba redno hodit na bolšje sejme in pobirat dobro robo ker počasi izumira.

Lp.

Darko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
smac_a
Član
Član

Pridružen-a: Sob 21 Nov 2009 12:37
Aktiv.: 0.22

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Kdor čaka, ta dočaka.

hvala za kodo Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pridružujem mnenju, da je sejem iz leta v leto bolj nezanimiv za samograditelje. Ni več to, kar je nekoč bil. Na prste ene roke bi lahko preštel (vsaj meni) zanimive štante. Če sem že ravno reskiral pot tja, sem si vsaj kupil nekaj SMA krame in eno 50W 50-ohmsko umetno breme. Pa še to bi lahko kupil preko interneta za enako ceno.

Skratka, vejetno bom kar zaključil s temi sejmi.
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima ali je kdo kupil USB 64GB za 20€ ker sem malo premleval če bi ga vzel pa sem se potem odločil da je to lahko nateg in ga nisem uzel.

Kako lahko prodajajo tako robo za tako malo denarja? V sloveniji je najcenejši 64GB 130€.

Drugače pa sem bil v nedeljo pokupil sem marsikaj žal pa mi je za par stvari da jih nisem vzel oz. nisem vzel na zalogo. Smile

jezikač
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21
Aktiv.: 0.83
Kraj: swamp

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fotke anyone?
mte
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Jun 2008 17:47
Aktiv.: 0.25
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEDuser: gre za neko kompresijo, ker tudi ga tudi ne moreš formatirat direkt iz operacijskega sistema, ampak rabiš en utility. Skratka ni čisti nateg, če si prebral kaj piše na štantu, ampak ni pa to kar si bi človek predstavljal pod 64GB USB ključ.
Torej 64GB je verjetno nek maksimum (predvidevam da za tekstovne datoteke), 64GB mp3jev pa pač ne boš spravil gor niti pod razno.
Nazaj na vrh
LENUH
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Nov 2006 15:13
Aktiv.: 0.17
Kraj: vreme

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej 64GB je verjetno nek maksimum (predvidevam da za tekstovne datoteke), 64GB mp3jev pa pač ne boš spravil gor niti pod razno.[/quote]

Usb ključ 64gb je nateg, vsaj za tega iz Pordenona, cena 20€. Tisti, ki ga je kupil že sam ve zakaj. Med temi sem tudi jaz in to tudi priznam.

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem ga kupil 128 gb in mi je že žal.

Ima dejanske 126gb to lahko potrdim. Vse ok, vendar je OBUPNO počasen. 700mb kopira gor 7 minut. Ga bom kar prodal če ga kdo rabi.

Nazadnje urejal/a Jule Pon Nov 23, 2009 10:54 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
špljc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 13:42
Aktiv.: 0.27
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še dobro da so me tako svarili pred slabo robo da ga nisem hotel kupiti. Važno da so imeli štant s kapami WTF
Nazaj na vrh
upor_nik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00
Aktiv.: 2.24
Kraj: vipavska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jap, to je to, ... kar sem pisal že pred pol leta, ...! Pordenone je postal "masovka", torej veliki biznis za sejmišče, .. kaj se pa tam prodaja pa sploh nobenega ne briga, vsaj org. ne, saj pričakujočih 30K ljudi v dveh dneh za sejmišče ustvati tolikokrat 8E vstopnine, recimo 1/4 avtocestnine in 1/4 parkirnine. Pa saj , če bi bil moj lonček zdraven sploh ne bi imel kaj pisati, z nasmeškom na obrazu bi vas vabil na vse nadaljne prireditve.

Res pa je, da tudi Gorica in Udine ne nudita za malo manjšo vstopnino vsaj 1/2 tega kar je tam.
Tokrat nisem bil zaradi bolezni in po vsem napisanem tukaj nisem zamudil prav nič.
Se pa pri taki gužvi kot je v Pordenonu marsikaj spregledaš, kar moraš vzeti v zakup. Prvič moraš poznat italjane - tam kjer nekdo nekaj kupuje je za njih sila interesanto, tako da se jih zbere čimveč tam okoli, in glej ga firbca, zakaj je tukaj tolk folka - mora biti sila zanimivo ali poceni, in potem zgubiš 1/2 ure da prideš do stojnice in vidiš, da ni nič uporabnega. Ja to so italijani, radovedni kot... ?.
Veliko pa je tudi družinskih podjetij, torej oče, mati in sin, ki prodajajo podobno robo, če ne kar enako, torej, če hočeš popust, ga ni, pojdi naprej, in boš pri sinu naletel na 1/2E nižjo ceno, pri materi pa 1/2E višjo ceno kot pri očetu. Pa boš kupil, in vse bo šlo v družinski proračun.
Mogoče sem zamudil s tem, ampak za naslednjč, ...(še danes nisen "in" zaradi gripe)

5er

Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 24, 2009 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je prodajalec v trbižu povedal da je miza v pordenonu okoli 90€ na meter, zato v pordenone ne hodijo manjši a boljši prodajalci z elektroniko.
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.12
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 24, 2009 1:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam če je to res, potem pa ogromno služijo, že te vstopnice so čisto obiranje...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni