|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Udeležba na akciji? |
Ja, seveda, pomagam pri organizaciji |
|
12% |
[ 16 ] |
Ja, seveda, ni mi vseeno za naravo (in ostalim bom pokazal, kaj so nasmetili, prasci) |
|
25% |
[ 33 ] |
Ja, ker gredo kolegi in bo kul |
|
7% |
[ 10 ] |
Ne vem še (bluzim) |
|
13% |
[ 18 ] |
Ne, ne da se mi (rajši bom brskal po netu in pil kokakolo) |
|
6% |
[ 9 ] |
Ne grem, ni šans, niso moje smeti |
|
12% |
[ 16 ] |
Nimam časa, ker imam poroko, pogreb ali celodnevni šiht v soboto |
|
22% |
[ 29 ] |
|
Skupaj glasov : 131 |
|
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 8:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Danes zaradi drugih obveznosti s čiščenjem ne bo nič, je pa že včeraj naš blok organiziral akcijo pospravljanja okoli bloka in moram reči (sem še bolj nov), da sem bil prav prijetno presenečen!
Odlična družba, veliko opravljenega dela, po koncu del pa še odlična fešta, najprej pred blokom, potem pa kar v njem . Si nisem mislil, da bom v Ljubljani kdaj kaj takega doživel - kapo dol!
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S57NNT Član

Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 7:50 Prispevkov: 298 Aktiv.: 1.56 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, pa je mimo. Moram pa reči, da se akcije nisem udeležil organizirano, ampak sem z vrečkami po svoje šel tja, kjer sem vedel, da so smeti. Zmotilo me je namreč to, da ko sem zjutraj pogledal na geopedijo, sem opazil, da je (vsaj na našem koncu) očitno že nekaj odvrženih piksen od pira zadoščalo, da je neka točka dobila status divjega odlagališča. Posledica je bila, da je večje število ljudi šlo na kraj, kjer bi eden lahko pospravil v 5 min in to je seveda zmanjševalo učinek akcije.
Se pa ne morem strinjati s skeptiki, ki trdijo, da so take akcije samo potuha brezobzirnežem, da še bolj svinjajo, češ, saj bo že kdo pospravil. Pred 5 leti je bilo pri nas malo morje večjih divjih odlagališč, nato pa so prostovoljni gasilci in lovska družina organizirali več čistilnih akcij, počistili... in okolica je tudi ostala veliko bolj čista, kot je bila, pa je od zadnje akcije minilo že kar nekaj let. Je pač tako, da bo človek raje odvrgel star hladilnik tam, kjer že so smeti, kot pa v čisti naravi. Tako da upam, da bo ta akcija imela tudi dolgoročnejše pozitivne posledice.
Samo žal mi je, da se nisem spomnil že nekaj dni prej napisati naših izkušenj s čiščenjem divjih odlagališč, da bi še kakšnega forumovca spodbudil, da se akcije udeleži. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.80 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bilo je zakon. Nisem čistil divjih odlagališč ampak vso okolico okoli obvoznice. Nisem moral verjeti da je samo okoli obvoznice toliko svinjarije. Ob bencinski črpalki tovornjakarji mečejo vse živo ven.
Zobne paste, šamponi, vložene kumarice majoneze, rdeča pesa, vrečk, plastenk malo morje.
Sploh si ne bi rekel, da je obvoznica umazana, dokler nisem začel čistiti.
Moje mnenje - plastične vrečke za v trgovino bi morali prepovedati, ker tega je toliko nabranega noter ki v vrečkah samo gnije.
Sem gledal po TV. So v enem jezeru potegnili ven 7 avtomobilov, nekje so našli truplo.
Take akcije bi morale biti vsake 2 leti. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja bilo je zakon, moja skupina mi je nabrala 3 traktorske prikolice in 3 "kasone" na pick up terencu ... in vse to v pičlih 4 urah, jaz pa sem bil zadolžen za odvoz in reciklažo dobro smo naredili ni kaj  _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tacer12 Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.18 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja res je, dokler nismo začeli čistit, sploh nisem vedel v kakšni svinjariji živimo.
Samo ob potoku na dolžini 500 metrov smo nabrali 2 traktorski prikolici.
Eden od "lastnikov" odlagališča pa nas je napadel, češ da njegovih smeti nimamo kaj čistit, saj bodo same razpadle.
Žalostno! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti, ki verjamete v take akcije, naj gredo pogledat čez nekaj tednov. Garant bo enako ali huje kot pred akcijo. Brez veze, samo paconi so dobili jasen znak, da lahko svinjajo naprej.
Mimogrede, po Jesenicah so vreče, ki so jih komunalci nabrali čez teden, odpeljali danes. Vse za čimbolj sfriziran rezultat in si bo par politikov spet lahko pripenjalo kolajne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jezikač Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.84 Kraj: swamp
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, najbolj katastrofalno je, ko se potem z našim delom kitijo kret*nski politiki. Za postrelit bando. _________________ na tekočem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene je danes do solz nasmejala radijska novica, da na Dolenjskem čistilno akcijo ovirajo cigani, ker brskajo po smeteh ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S57NNT Član

Pridružen-a: Pon 21 Sep 2009 7:50 Prispevkov: 298 Aktiv.: 1.56 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Tisti, ki verjamete v take akcije, naj gredo pogledat čez nekaj tednov. Garant bo enako ali huje kot pred akcijo. Brez veze, samo paconi so dobili jasen znak, da lahko svinjajo naprej.
|
Kaj pa vem... vsaj v moji ožji okolci se je izkazalo drugače. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
Mene je danes do solz nasmejala radijska novica, da na Dolenjskem čistilno akcijo ovirajo cigani, ker brskajo po smeteh ) |
Je bilo podobno v Horjulu.
Osebno bi jim to prepovedal in sicer iz sledečega razloga:
Kar je koristnega, bodo prodali ali uporabili zase, kar pa ne pa bo pristalo v nekem drugem gozdu.
To se mi zdi malo zgrešena logika, da se jim to početje dovoli...
(kot človek ne mislim slabo samo kaj, ko oni točno tako počnejo, v čem bi bila potem korist - naravi?) _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S57NNT Član

|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
No, meni se to sploh ne zdi smešno! Mi je že žal, da nisem vsaj iz ene ali dveh skrinj pobral dol kompresorjev. Še pred par leti si lahko kompresor dobil na katerem koli kosovnem odvozu, odkar pa so se cigani motorizirali in dobili še konkurenco iz Madžarske in Slovaške pa je najti skrinjo ali hladilnik s kompresorjem že kar zadetek na lotu.
Kompresorje uporabljam kot vakuum pumpe in ker ni ustreznega pretoka skuzi njih, je življenjska doba kratka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mznida Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Prlekija (JN86BN)
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bilo je fajn. Par kilometrski sprehod, pa dobra družba. Pa še malo pribogibanja vmes. Se pa pozna, da je za smeti v našem kraju že drugače relativno dobro poskrbljeno, ker smo nabrali smeti za eno traktorsko prikolico. Več smeti je bilo ob bolj prometnih cestah, kjer pač vozniki nimajo dovolj prostora v avtu, da bi smeti odpeljali do prvega smetnjaka. .
Za politike pa njihovo nabiranje točk pa mi je ravno. Oni z besedami ne bodo naredili nič, če mi ne bomo z dejanji. Eden izmed njih bo pa itak vedno gor, pa če bi šel na akcijo ali pa ne. _________________ 73 de S56RIR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2010 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
S57NNT je napisal/a: |
Kompresorje uporabljam kot vakuum pumpe in ker ni ustreznega pretoka skuzi njih, je življenjska doba kratka. |
Kaj pa vakuumiraš, če ni skrivnost? Sicer je po mojem večji problem za življensko dobo tvojih vakuumirk to, da počasi izpljuvajo olje. Vsake toliko kompresorju privošči šilce kompresorskega olja, ki mu ga "ponudiš" kar na sesalni cevki. Dobremu prijatelju tako predelan in "vzdrževan" hladilniški kompresor, dela v funkciji vakuumske črpalke že cca. 10 let, pa je kar dosti v uporabi. Ko ga je predelal, ni bil nov. Pobran je bil iz odsluženega hladilnika, ali skrinje.
lp _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2010 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo nabrali ogromen kup v glavnem starega železja. Dva tomo vinkoviča sta takorekoč 4 ure delala neprestano, ko smo vlekli napol zasute avtomobilske karoserije in podobno šaro okoli Soče. Navozili smo za 10 prikolic šare. Nikoli se nebi mislil.
So pa v 95% smeti starejšega izvora. Ostalih smeti, ki smo jih lahko pobrali v vrečke je bilo veliko, veliko veliko MANJ kot lani. Tako da očitno slovenci le nismo več takšni packi.
BRAVO VSEM, KI STE SODELOVALI V TEJ AKCIJI !! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.80 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2010 10:10 am Naslov sporočila: |
|
|
tacer12 je napisal/a: |
Eden od "lastnikov" odlagališča pa nas je napadel, češ da njegovih smeti nimamo kaj čistit, saj bodo same razpadle.
Žalostno! |
No, to ni tako žalostno...bolj žalostno je to, da se takim ne reče da bo že on v arestu zgnil, in to preden zgnijejo njegove smeti...hočem reči da bi ravno takim morali na licu mesta dati položnico ter poziv sodniku za prekrške...saj je javno priznal (pred pričami!) da on meče odpadke tja.
Kot je nekdo rekel, probelm je v (ne)poučevanju. Se strinjam, treba je mladim dajati zgled...problem pa ostajajo stari, ki jim tak zgled nič ne pomeni in takim pomaga samo denarna kazen in keha. Žal.
Glede tovornjakarjev - tudi to bi se dalo hitro "porihtati". Video nadzor, človeka za monitor in kaznovanje na mestu dogodka po sistemu provida glede hitrosti. V parih dneh imaš za mesčno plačo tega človeka, v parih mesecih bi se pa razvedelo, tako kot tudi vsakdo ve, da recimo na Dunaju ne smeš metati na tla, ker te pre**eto drago pride... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni