|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Sob Jun 20, 2015 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
+1 _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikoba Član

Pridružen-a: Ned 21 Jun 2009 20:57 Prispevkov: 154 Aktiv.: 0.79 Kraj: metlika
|
Objavljeno: Sob Jun 20, 2015 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
+1 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.90
|
Objavljeno: Ned Jun 21, 2015 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko na kratko opišete:
-vsebino delavnice (okolja je matosg predvidel),
-potrebno predznanje udeležencev,
-potrebna oprema udeleženca. _________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matosg Član

Pridružen-a: Čet 20 Jun 2013 22:32 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.47 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Jun 21, 2015 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Verjetno me ne bo, ampak lahko posodim projektor, če boste rabili ...
LP, g |
Super, hvala.
pajo je napisal/a: |
Lahko na kratko opišete:
-vsebino delavnice (okolja je matosg predvidel),
-potrebno predznanje udeležencev,
-potrebna oprema udeleženca. |
Delavnica bo namenjena začetnikom, torej predznanja niso potrebna.
Namen delavnice bo predstavitev krmilnikov in namenskih programov.
Napisalo se bo nekaj osnovnih programov, odvisno od časa in interesa, pa tudi kaj bolj kompleksnega.
Pripravil bom več zanimivih zadev, da se bom lahko čim bolj prilagodil željam in potrebam udeležencev.
Moj prvotni namen je, da udeleženci dobijo toliko znanja, da bodo lahko brez večjih težav samostojno nadgrajevali znanje, če bo želja in interes.
V kolikor nihče ne zagotovi prostora kje v osrednji Sloveniji, bom to izvedel pri nas v podjetju, kar pomeni, da se bo potrebno pripeljati v SG.
S saboj lahko prinesete prenosnik z nameščenim demo programom, ni pa nujno.
Osnovni program:
LOGO! Soft Comfort
Zahtevnejši program:
TIA Portal V13
Predavanje predlagam v petek zvečer ob 19:00 uri.
Da ne vlečemo preveč, kako vam je všeč datum 3.7.2015? _________________ Lp,
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.63 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pon Jun 22, 2015 1:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Ker so krmilniki moja šibka točka, bi bil zelo vesel morebitne začetniške delavnice. Tako da sem načeloma zraven, če mi bo le čas dopuščal.
Glede kraja dogodka vseeno predlagam Ljubljano, če je to le možno. Glede na to, da ima društvo elektronikov Slovenije možnost uporabe prostorov na Fakulteti za elektrotehniko, bi poskusil stvar spraviti skozi preko društva, če nima nihče proti. Konec koncev članstvo v društvu ni pogoj za udeležbo na delavnicah. Tako da bi predlagal organizatorju, da stopi v kontakt z vodstvom društva.
Druga varianta pa je SG, ki pa je zame nekoliko oddaljen. V sili sem sicer pripravljen priti tudi tja (če bo le čas), ampak v tem primeru bi bilo morda pametno prestaviti na bolj zgodnjo uro? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Jun 22, 2015 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Možnost uporabe predavalnice/prostorov v Ljubljani je. Lokacijsko je Ljubljana (sicer malenkost sebično ) po mojem mnenju primerna, ker so razdalje iz vseh koncev Slovenije približno enake.
Če ostanemo pri predlaganem terminu petek 3.7. ... mogoče alternativno sobota 4.7. lahko poskusim dogovoriti potrebno glede prostora.
Glede predlagane vsebine: matosg ima vsebinsko po napisanem sodeč dovolj široko tematiko za vsaj en termin.
Če se pokaže interes lahko v nadaljevanju ali naslednji termin pripravim nekaj stvari na temo krmilnikov za mobilne stroje:
Koda: |
- predstavitev HW opreme
- razvojno okolje CodeSys V2.3
- hands-on začetna delavnica |
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matosg Član

Pridružen-a: Čet 20 Jun 2013 22:32 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.47 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Tor Jun 23, 2015 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Frenki to bi bilo super, če se dogovoriš glede prostora. Tudi kakšen drug termin je lahko, se bomo ostali pač prilagodili.
Hvala. _________________ Lp,
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.90
|
Objavljeno: Tor Jun 23, 2015 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Frenki zaenkrat me prosim briši.
Hvala. _________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1971 Aktiv.: 12.88 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Tor Jun 23, 2015 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal mi termin zaradi že planiranega dopusta ne odgovarja. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.69 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Tor Jun 23, 2015 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odjava, sem na morju. _________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Jun 28, 2015 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole bi me zanimalo.
Ali se še lahko prijavim? _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matosg Član

|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 7:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda.
Prijave so informativnega značaja, da se ve, ali je dovolj interesa, da se delavnica izvede. _________________ Lp,
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matosg Član

|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Ker so nam v podjetju pošle zaloge krmilnikov, sem se dogovoril s Siemens Slovenija, da mi posodijo nekaj krmilnikov, da ne bomo delali samo s simulatorjem. _________________ Lp,
Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal odpovedujem sodelovanje na tečaju, sem zaseden v soboto, v petek je pa prepozno zvečer.
LP _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2015 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tema delavnice:
- LogoSoftComfort
- TiaPortalV13
Predvideni termin: petek 3.7. alternativno sobota 4.7.
Prijavljeni:
Koda: |
------------------------------
airwolf 1
DusanK 0
Drago_G 1
elpollo 0
frenki 1
hamm 1
integrerc 1
nikoba 1
Orlando 1
pajo 0
robertos 0
------------------------------
Skupaj prijav 7
------------------------------ |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni