|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1123 Aktiv.: 6.29 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Sob Dec 14, 2024 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za moj VW Polo (letnik 98) pa piše tako, kot je na siki (stran139). Vijaki morajo biti čisti.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
577.96 KB |
Pogledana: |
27 krat |

|
_________________ Vremenska postaja Doblička gora
Nazadnje urejal/a s53al Sob Dec 14, 2024 4:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sg1 Član

Pridružen-a: Sre 14 Avg 2013 9:28 Prispevkov: 233 Aktiv.: 1.62 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Dec 14, 2024 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi v knjižici z navodili od mojega Passata (1999 letnik) piše enako:
Kolesni vijaki morajo biti čisti in se morajo privijati z lahkoto - nikdar jih ne smete mastiti ali oljiti.
To upoštevam in že 25 let nobenih problemov s privijanjem in odvijanjem platišč. Pravzaprav sem jih enkrat imel - vulkanizer je po menjavi pnevmatik s pištolo tako pritegnil vijake, da mi jih je moral odviti moj (nepooblaščeni !) serviser, ker jih sam nisem mogel.
Seveda pa sam pri sezonskih menjavah uporabljam navorni ključ.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 589 Aktiv.: 3.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 14, 2024 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
V prispevku kjer sem objavil slike uporabniškega priročnika Opel Astra sem dodal še stran 204, da bo poglavje - Zamenjava kolesa - kompletno.
_________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 589 Aktiv.: 3.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2024 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
grega09 je napisal/a: |
Ste pa praktični. Konus bi mazali, navoja pa ne. Bravo. Ko namažeš konus, bo v praksi namazan cel vijak. Strokovnjaki gor ali pa dol, tudi sam se srečujem s pisanjem navodil za kar kompleksne stroje, pa takšno neumnost napiše nekdo, ki ni nikoli vijaka in masti držal v roki.
Iz prakse vam povem, da okoli pravih strojev je vedno vse mastno, razen če ne delaš res samo za farmacijo in prehrambeno industrijo. In bolj praktično je upoštevati, da bo vijak namazan kot pa ne. Ste že kdaj videli mehanika s čistimi rokami? |
Kljub argumentom in navedenim virom iščete potem luknjo v šivankinem ušesu, da se izmuznete skozi, in da obvelja vaša.
Jaz se iz te teme umikam ker je tudi meni enkrat dovolj.
_________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni