www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odviti kolesni vijaki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.29
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2024 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za moj VW Polo (letnik 98) pa piše tako, kot je na siki (stran139). Vijaki morajo biti čisti.

polo.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  577.96 KB
 Pogledana:  27 krat

polo.jpg

Nazadnje urejal/a s53al Sob Dec 14, 2024 4:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sg1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Avg 2013 9:28
Aktiv.: 1.62
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2024 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi v knjižici z navodili od mojega Passata (1999 letnik) piše enako:
Kolesni vijaki morajo biti čisti in se morajo privijati z lahkoto - nikdar jih ne smete mastiti ali oljiti.
To upoštevam in že 25 let nobenih problemov s privijanjem in odvijanjem platišč. Pravzaprav sem jih enkrat imel - vulkanizer je po menjavi pnevmatik s pištolo tako pritegnil vijake, da mi jih je moral odviti moj (nepooblaščeni !) serviser, ker jih sam nisem mogel.
Seveda pa sam pri sezonskih menjavah uporabljam navorni ključ.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jozkoc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32
Aktiv.: 3.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2024 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prispevku kjer sem objavil slike uporabniškega priročnika Opel Astra sem dodal še stran 204, da bo poglavje - Zamenjava kolesa - kompletno.
jozkoc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32
Aktiv.: 3.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2024 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

grega09 je napisal/a:
Ste pa praktični. Applause Konus bi mazali, navoja pa ne. Bravo. Ko namažeš konus, bo v praksi namazan cel vijak. Strokovnjaki gor ali pa dol, tudi sam se srečujem s pisanjem navodil za kar kompleksne stroje, pa takšno neumnost napiše nekdo, ki ni nikoli vijaka in masti držal v roki.

Iz prakse vam povem, da okoli pravih strojev je vedno vse mastno, razen če ne delaš res samo za farmacijo in prehrambeno industrijo. In bolj praktično je upoštevati, da bo vijak namazan kot pa ne. Ste že kdaj videli mehanika s čistimi rokami?

Kljub argumentom in navedenim virom iščete potem luknjo v šivankinem ušesu, da se izmuznete skozi, in da obvelja vaša.

Jaz se iz te teme umikam ker je tudi meni enkrat dovolj.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni