|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.85 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
....vendar ne v elektro smeri.....  _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 19:43 Prispevkov: 280 Aktiv.: 1.22
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Brozzy je napisal/a: |
Lesen drog ni bil moker (kot jr nekdo napisal). Tudi žice pomoje niso pokazale plamenov zaradi kratkega stika, ampak zaradi zmanjšanje razdalje med žicama (zaradi nihanja). Dekleti sti drugače tudi kar lepo izobraženi, vendar ne v elektro smeri. |
Ravno o tem govorim. O osnovni nepismenosti visoko izobraženih oseb! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta nepismenost je tudi posledica tega, da šole vseskozi forsirajo družboslovne predmete. Jaz sem bil na gimnaziji in nisem od fizike, kemije, matematike, tehnike izvedel NIČ. Sem pa znal dokaj zanesljivo določiti levi ujemalni prilastek, kar mi bo v nadaljnem življenju še kako koristilo  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
piroman je napisal/a: |
Sem pa znal dokaj zanesljivo določiti levi ujemalni prilastek, kar mi bo v nadaljnem življenju še kako koristilo  |
Ne se pretirano hvaliti s tem ... v slovenscini so prakticno vsi levi prilastki ujemalni (tisti, ki so pravilno napisani) Dosezek kar nekoliko zbledi ... _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da ni v meni niti trohice slavista, je to kar dober uspeh. Misliš, da slavisti ločijo med tokom in napetostjo?  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.97 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče le po številu črk  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priomanova prispodoba se mi zdi neprimerna. Ne nazadnje vsi več ali manj pravilno govorimo in razumemo svoj jezik - čeprav ne znamo določit prilastek. Bolj primerno bi bilo vprašanje koliko slavistov recimo zna določit permeabilnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ločijo tudi drugače: Tok je prostor za spravljanje orožja, napetost pa občutek, ki nastane, ko le tega ni v toku. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.70 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi, da je slovnica za povprečnega državljana veliko bolj pomembna kot permeabilnost...
Če bi tukaj štromarje vprašal, npr. kateri je en kromosom, ki je pomemben za določeno funkcijo, sigurno ne bi niti en vedel, vsak biolog pa bi se ti smejal, češ kakšen teleban si.
Za njega je pa kromosom bistven v življenju, tako kot za nekatere štrom... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
E vidiš Trot, tu je pa srčika problema. Še sami tehniki smo prepričani, da je znanje slovnice pomembnejše od strokovnega in celo od splošnega. Pri tem recimo popolnoma pozabljamo, da napačno določen prilastek ni še nikogar ubil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Sokrat: tudi tvoj offtopic ni bil ravno na mestu
Hmmm, meni se bolj zdi, da bi te morali pri slovenščini naučiti kaj lepo napisat - naprimer pismo, ponudbo za delo... kot, da te mučijo z besednimi in stavčnimi analizami. Pri nas večina ne zna sproducirat par razumljivih stavkov.
Vsaj osnovno znanje tehničnih zadev ti lahko precej olajša vsakdanje življenje. Tako pa mnogi ne znajo niti zamenjat varovalke, odvit vijaka (v katero stran je treba vrtet?), odžagat deščice in tako naprej... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
napis "pozor visoka napetost - smrtno nevarno" je tam zaradi lepsega, ane?
ne rabis bit stromar, da to razumes... |
samo marsikdo se (upravičeno?) sprašuje "kako vraga je tu lahko VISOKA napetost, saj 4 metre (višina droga) ni tako visoko"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 1:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje je že meja med visoko nevarno in nisko varno napetostjo? A ni bila včasih 48V? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2007 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sergej je napisal/a: |
Kje je že meja med visoko nevarno in nisko varno napetostjo? A ni bila včasih 48V? |
napis "pozor visoka napetost - [glow size=99 color=ffff00] smrtno nevarno [/glow]" je tam zaradi lepsega, ane?
tule? _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Pon Apr 07, 2008 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da privlecem tole temo iz naftalina: baje je danes dopoldne trescilo v daljnovod pred Savo (tovarna) v Kranju. Na njem so sedeli golobi, katerim ocitno ni bilo nic, saj so odleteli. Ko je blisk izginil, je bil okoli daljnovoda v razku velik rjav oblak (vsaj 5 m dolg). Zanimivo bi bilo vedeti, kaj se je uparilo tam  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni