|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.69 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2015 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
dgrude je napisal/a: |
V altiumu imam en zelo zanimiv problem. Ko hočem natisniti film za tiskano vezje, mi na hp tiskalniku ne naredi lukenj v padih, na samsug tiskalniku, pa so luknje normalne. To pa še ni konec zgodbe . Če film najprej pretvorim v .PDF so lukne v PDF-ju normalne, ko pa natisnem, luknj na papirju ni Da je pa zadeva še bolj zapletena, mi normalno natisne luknje v vijah.
Rad bi rešil ta problem, saj so tiskana vezja s HP tiskalnika neprimerljivo boljša kot z samsunga. |
V Altiumu izvozi v pravilnem formatu in bo zadeva delovala. Je tako težko?
LP
_________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.63 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pet Maj 15, 2015 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
matejcek81 je napisal/a: |
V Altiumu izvozi v pravilnem formatu in bo zadeva delovala. Je tako težko?
LP |
Mater ej, izredno koristen info si mu dal.
Ko izbereš pri output job za printanje, v nastavitvah pazi da imaš obkljukano Holes preden stisneš print in izbereš tiskalnik.
Potem bodo luknje pravilno.
_________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dgrude Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44 Prispevkov: 203 Aktiv.: 1.00 Kraj: Velike Lašče
|
Objavljeno: Pet Maj 15, 2015 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
tilz0R hvala za namig. Holes sem imel obkljukan že prej, vendar nisem za domačo izdelavo nikoli naredil output job, vendar sem šel direktno na file, print... Sedaj sem si naredil output job v .pdf, natisnil in lukne so
Vendar mi pa še vedno ni jasno (in mi najbrž nikoli ne bo) zakaj je po prejšnjem postopku 1. tiskalnik natisnil normalno, drugi pa ne.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2015 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam takšen postopek, da pridobim pravilen print.
Ta postopek mi je do zdaj bil najboljši za toner postopek.
File -> Fabrication Outputs -> Final
Keyboards shortcut: F-F-F
Desni klik na PreviewSetup -> Configuration
Zbrišeš vse Printout-e razen Top Layer in Bottom Layer
(Označiš vse desni klik in Delete)
V obeh printoutih v rubriki Include Components označiš Top in Bottom. V rubriki Printout Options označiš za oboje Holes, za Bottom Layer pa Mirror.
Dodaš še lahko Keep-Out-Layer, da boš imel črto za obrez in dimenzijo ploščice.
Potrdiš z OK.
Desni klik na PreviewSetup –> Page Setup. V rubriki Scalling nastaviš Scaled Print in nastaviš Scale: 1.
V rubriki Color Set nastaviš Mono. V Printer Paper pa Portrait.
Pregledaš če so na PCB vse vie, luknje in pa POZOR če je obrez pravilen da nima kje stika med različnimi nivoji. To se pogosto zgodi.
Poskusil sem tudi sprogramirati program - script v Altiumu da bi mi ob kliku na gumb samodejno nastavilo vse nastavitve ter shranilo v pdf. Toda nisem prišel daleč zaradi omejenih dostopov do njihovih razredov.
_________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.19 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2015 9:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa danes matra error, kot je v priponki... Ne vem, kako ga odpraviti.
Kakšna ideja?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
162.97 KB |
Pogledana: |
21 krat |

|
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2015 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Dobro bi bilo, če daš še log sporočil, ki si jih prejel.
Spodaj, kjer piše "Click here...".
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.19 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2015 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
ekola...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
346.04 KB |
Pogledana: |
14 krat |

|
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2015 9:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Duplicate Net names... saj mora biti, če želim, da jih poveže...ali se motim?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2015 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Pravilno razmišljaš,
ker ne vem kako tvoja shema izgleda (neti, porti, etc), poglej na spodnji link.
Predvidem da imaš hierarhičen design z enakimi imeni portov in netov.
Klik
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Čet Maj 28, 2015 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za res hiter odgovor! Poskusim in javim!
LP!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2015 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje zaradi uporabe globalnih spremenljivk, ki so tista napajalna puščice oz. napajalna NET in ozemljitvena NET. To so globalne spremenljivke in velja po vsej hiearhiji na projektu.
Tako da če imaš na enem sheetu narisan napajalnik, ki ima izhod napajalno NET puščico (oz. karkoli), ne rabiš dodajat na ostale sheete SheetSymbole in dodajati nove PORTE, ki so v bistvu napajalne linije, ker si jo že dodal kot globalno spremenljivko.
Globalna spremenljivka je POWER PORT.
Takšne probleme sem imel jaz.
_________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

|
Objavljeno: Pon Jun 08, 2015 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo me v težavah.
Imam 5 shem, vsaki lahko v "Design" -> "Document options" nastavim "Schematic X of Y" kjer je X številka sheme, Y pa število vseh shem v projektu.
Kako Altiumu dopovedati, da samodejno Y vrednost določi?
Če ročno vpišem in naknadno dodam še eno zaradi nevem česa, se mi res neda popravljati za nazaj.
Rad bi pa imel urejeno glede tega da se mi spodaj na shemi tudi izpišejo vrednosti kar mi že dela.
Prosim za pomoč.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
horvi Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36 Prispevkov: 156 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 08, 2015 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
... poglej >>Tools >>Number Schematic Sheets
ali pa bljižnica TT
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marcc Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 11:08 Prispevkov: 201 Aktiv.: 1.01 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2015 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
V programu znam narediti svojo komponento THT letvico (schematic, footprint in 3D). To naredim kot prikazujejo vsi posnetki na youtubu.
To komponento lahko uporabim samo v tistem projektu, ki ga izvajam oz. v projektu kjer sem ustvaril to letvico. Ko želim isto komponento (THT letvico) uporabiti tudi v drugem projektu ne deluje kot bi moralo. Mi samo shematic prikaže, ko pa želim izvesti PCB mi napiše da ne najde footprint. Probal sem tudi inštalirat tudi footprit poleg schematic, ampak mi pri vseh različnih komponentahm ki sem jih ustvaril pripne napačen footprint.
Probal sem tudi ustvariti novo integrated library, vse ok, dokler jo ne inštaliram. Javi mi napako da ni v pravem formatu..... S stem se že zafrkavam dva dni. Res ne vem več kaj naj naredim, lepo prosim za pomoč.
Želja je da bi imel mapo, kjer bi imel svoje knjižnice in bi jih uporabljal v različnih projektih.
Lp, M
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2015 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sledenje posnetkov M. Jankovca ni delovalo?
V enem trenutnu zelo hitro naredi compile, kar se hitro spregleda.
Na hitro:
1. ustvari integrated library projekt
2. dodaj .schlib in .pcblib nove datoteke
3. v schlib ustvari tvojo komponento
4. v pcblib ustvari njen footprint
5. zlinkaj jih skupaj, tako da v schdoc greš na komponent, da se odpre njen properties, pa spodaj desno ko maš footprint dodaš add new in ga najdeš.
6. shrani oboje.
7. desni klik na tvoj projekt "integrated library" in compile stisni.
8. v oknu Libraries se ti mora pojavit tvoja nova knjižnica.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni