www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup multimetra
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marcc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 11:08
Aktiv.: 1.01
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ta denar bi dobil multimeter in usmernik voltcraft..... Bom razmislil.

Hvala še enkrat vsem za mnenja.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

webmartin je napisal/a:
Ko sem v dvomih glede neke izmerjene napetosti VEDNO le to preverim S Fluke 179 instrumentom.
Ker je letno kalibriran/ preverjen pri SIQ verjamem 100% le Fluku....ostali so mi le indikacija....

Ko sem bil sam dobri 2 leti nazaj v dvomih o mojem 20 let starem VC505 sem po razmišljanju kupil napetostno referenco 0.1%. Sem si mislil: 0.1% bo zame več kot dovolj. Sem vse lepo pripravil, naštudiral instrument in njegove trimerje, dobil celo načrt nekje na netu, vse priklopil in ....

... ja, res je. NIČESAR nisem premikal. Prav nič. Zadeva mi je pokazala 2.501V. Po 20 letih.
Toliko o (ne)natančnosti.
Seveda ne govorim o poceni instrumentih reda 20do 50 evrov ampak o dražjih hobi zadevah, torej 100€plus.
Natančnost je kasneje samo še potrdil VC890.

V vseh teh letih mojega elektroniziranja nikoli nisem bil v dvomih o izmerjeni napetosti. Zaenkrat me to prepričanje še ni izdalo.

marcc --> sicer nisi blizu, a če boš kaj hodil okoli ljubljane in okolice se lahko oglasiš pri meni in v živo vidiš conradova "jajčka"...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Fluke 179 in ni nič posebnega, osnovni multimeter s preveliko ceno.

Sem pa pred kratkim nabavil tudi dva napajalnika iz Farnella 0-30V , 0-3A za 69€/kos. Zgledata kar solidna za ta denar.
TENMA 72-10480 POWER SUPPLY, 1CH, 30V, 3A, ADJUSTABLE Naročniška koda: 2251946

Farnell TENMA 72-10480 Power Supply
Nazaj na vrh
marcc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 11:08
Aktiv.: 1.01
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 13, 2015 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Danes dobil oba, se je hitro našel prostor na mizi. Za začetnika kot sem jaz, sem zelo zadovoljen Smile

P.S.
tonko hvala za link usmernika.

LP

20150113_193719.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.11 MB
 Pogledana:  21 krat

20150113_193719.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stran 7 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni