|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
poro Član

Pridružen-a: Sob 05 Mar 2011 17:19 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.32 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 9:27 am Naslov sporočila: Toplotna črpalka |
|
|
pozdravljeni.
imam za izracunat izkoristek in porabo ele energije pri toplotni crpalki za primorsko zrak- voda
zanima me kako to racunsko naredim in kje dobim kaksne realne podatke o toplotni crpalki. toplotno stevilo, moc itd.
hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kolarmodelar Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 21:32 Prispevkov: 106 Aktiv.: 0.50 Kraj: Letuš
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Voda/zrak imajo toplotno število nekje 3-4. Pri tebi na primorskem prej 4 kot 3. Koliko si porabil pa bo težja če nimaš števca. Lahko pogledaš na račun in sklepaš koliko več elektrike si plačal čez zimo. Ostali podatki pa tako morajo biti napisani nekje na toplotni črpalki. _________________ Lep dan še naprej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poro Član

Pridružen-a: Sob 05 Mar 2011 17:19 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.32 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
dobil sem nek geenrator ki ti izračuna pri določenih izolacijah hiše itd da pride grelno število pri nas 2.9
Zanima me če mi lahko kdo napiše par proizvajalcev toplotnih črpalk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lenoba!
Vtipkaj v google "toplotna črpalka" _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poro Član

|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS
Nisem lenoba ampak sem vtipkal in mi najde večinoma mešani proizvajalce in samo tudi tiste ki inštalirajo tole napravo na samo mesto.
Zato me zanima če mi zna kdo točno povedat kateri so tej ker sem v dvomih da se mi nebo kdo smejal!
Lp
Pa če maš namen samo pisat lenoba in napisat v google, ja ne kje pa drugje bi lahko najdu..lol ko da nevem. zato sem pa tukaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2012 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen
Še enkrat lenoba. V iskalnik google sem vtipkal magično besedo "proizvajalci toplotnih črpalk" in eden od zadetkov je bil tudi http://www.ekosklad.si/pdf/SUB2012/Seznam_tc.pdf
Sedaj mogoče želiš, da ti jih še prepišem tu? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni