|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kramko 69 Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39 Prispevkov: 200 Aktiv.: 1.08 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Okt 23, 2010 3:22 pm Naslov sporočila: Programator za pomivaln stroj |
|
|
Imamo vgradni pomivalni stroj znamke gorenje GVI 682-S.Ko je bil serviser pri nas je rekel da je treba zamenjati programator.Na programatorju naprimer ne kaže celo nulo kakšna črta manjka ali pa namesto osem tudi manjka kakšna črta.Enkrat manjka zgoraj enkrat spodaj.Zanima me ali se da ta programator popraviti ali pa je bolje nabaviti drugega.Sicer so ti programatorji kar dragi okoli 150€.Kaj menite vi strokovnjaki? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Okt 23, 2010 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če te ne moti, in drugače deluje... Samo zaradi prikazovalnika ga nebi menjal. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kramko 69 Član

|
Objavljeno: Sob Okt 23, 2010 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozabil sem prej omenit ,da tudi ne deluje,kot je treba neki meša programe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Okt 23, 2010 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi ga njaprej dobro pregledal in popravil eventualne slabe lote. Nato pregledal se elektrolitske kondenzatorje in jih po potrebi zamenjal. Sele nato bi pripravil 150eur za novega. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej Š. Član

Pridružen-a: Pon 25 Jun 2007 23:33 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.38 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Ned Okt 24, 2010 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Pri našem niso reagirale tipke. Kljub menjavi programatorja ni bilo nič bolje, so bile cele odisejade glede servisa. Delovati je začelo, ko smo obrnili vtikač (zamenjali fazo in nulo). Verjetno pri tebi ni to, ampak poskusiti ni greh .
Zakaj pride do tega, nismo raziskovali, a stroj od takrat dela brez problemov.
Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Okt 24, 2010 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
pri mojem prijatelju tudi niso reagirale tipke. vzrok je bil obrabljen nosek na stikalu vrat, ki ni dal kontakta da so vrata odprta/zaprta. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kramko 69 Član

|
Objavljeno: Ned Okt 24, 2010 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naj povem,da sem naredil tako kot si mi svetoval Andrej Š.Zanimivo,da je od začetka začelo delovati vse normalno tudi programator je normalno prikazoval črke in številke.A na koncu pomivanje se je pa naredil kratek stik in je v omarici vrglo varovalo (FIT).Zelo je tudi smrdelo kot,da se nekaj žge. Sedaj si ga ne upam več prižgati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je dim ušel ven preden si začel s to temo ali šele sedaj ?
Če je stroj v garanciji, pokličeš servis in naj se zabavajo.
Če stroj ni več v garanciji, razdreš, potegneš programator ven in pogledaš kaj je crkniilo.
Če ni prehudo, se popravi in gremo dalje.
In še, FIT ne obstaja. Pravilno se imenuje FID. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej Š. Član

Pridružen-a: Pon 25 Jun 2007 23:33 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.38 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pon Okt 25, 2010 5:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
kramko 69 je napisal/a: |
Naj povem,da sem naredil tako kot si mi svetoval Andrej Š.Zanimivo,da je od začetka začelo delovati vse normalno tudi programator je normalno prikazoval črke in številke.A na koncu pomivanje se je pa naredil kratek stik in je v omarici vrglo varovalo (FIT).Zelo je tudi smrdelo kot,da se nekaj žge. Sedaj si ga ne upam več prižgati. |
To bi lahko bila potrditev moje teorije, zakaj obnjen vtikač pomaga. Nekje je očitno slaba (prebita) izolacija med vodnikom (bodisi N ali L) znotraj stroja in ohišjem (ozemljitvijo). Če je vtikač v eni poziciji, je morda fazni vodnik dlje od ozemljitve, kot v drugi poziciji. V tvojem primeru je lahko celo preblizu ... . No, kakorkoli že, pri nas je počasi smodilo žico na vrhu vrat stroja (mislim, da je tam stikalo, ki zazna odprtje vrat). Včasih je lepo dišalo po zažganem bakelitu ... Zamenjali smo jo in zdaj še vedno deluje. Vzrok problema je najverjetneje ostal, le uspeli smo se mu izogniti s tem, da je fazni vodnik dovolj daleč od ozemljitve.
Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni