www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Simatic Step7
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kavelj22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56
Aktiv.: 2.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2008 6:38 pm    Naslov sporočila:  Simatic Step7 Odgovori s citatom

Iz neta sem si download-al step7 v5.4. Z programom se nisem delal, rad bi malo spoznal to zadevo.
Po nekem manual-u sem delal en primer da malo vidis kje se kaj nahaja in ugotovil da ni knjiznice za Compare npr:CMP>=I. Zanimam me ce se dajo posebej od kje download-ati knjiznice.

Hvala,lp

Jackal
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Maj 2006 19:14
Aktiv.: 0.62
Kraj: Ravne na Koroškem

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2008 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi kupil programski paket od Siemensa, sem prepričan, da bi dobil vse zraven. Tako pa se boš moral znajti sam.
kavelj22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2008 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi obleke ne kupis in jo potem probas Very Happy a ne?

lp

poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2008 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam za domačo rabo STEP7 5.3 in Service pack 3. Oboje nelegalno. CMP je notri. Če rabiš... .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kavelj22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2008 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, a mi lahko to posljes, nevem ce bom kdaj delal stem bi pa rad probal in videl in zato ne mislim kupovat nekih stvari.
Je pa motece ce nekaj dnl-jaš in potem zmeraj nekaj manjka.

Hvala,lp!

japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2008 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ne drugače greš v AWL način programiranja in ukaz napišeš.

Veliko stvari ni v knjižnici, se pa da zelo lepo uporabljati.

kavelj22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2008 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A se komu ne odpre dokumentov na tej strani ali samo mene nekaj z*******Smile

https://www.automation.siemens.com/fea/html_76/down_module.htm

lp

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2008 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni izpiše tole: CDSCMS: File not found. Or insufficient rights.

Očitno bližnjice ne delujejo se rabiš verjetno prijaviti.

ghost
Član
Član

Pridružen-a: Tor 11 Mar 2008 12:55
Aktiv.: 0.22
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2008 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kavelj22 probaj še enkrat odpreti stran.Meni deluje,domnevam,da je bila le trenutno nedostopna.
kavelj22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2008 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A uporablja kdo Step 7 na kaksnem novejsem prenosniku z SATA diskom in XP-ji. Slisal sem namrec da so nekateri imeli probleme z delovanjem programa zaradi driverjev, trenutno nevem katerih.
Kupujem nov HP-jev prenosnik core2duo z XP-ji,250GB SATA diskom itd. pa me zanima ce je se kdo ki je naletel na tezave.

Hvala, LP!

ghost
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam HP core duo in 120G SATA disk,pa mi STEP 7 SP5 deluje brezhibno.

LP

ghost
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2008 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj sem pozabil,uporabljam namreč STEP 7 MICRO WIN SP5.

LP

taubek
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 0:37
Aktiv.: 0.83
Kraj: Malecnik pri MB

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2008 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

da ne bom odpiral nove teme bom kr tukaj vprasal. A se da z S7-314C programirat koračne motorje al ne gre?? sem bral ze nekaj po siemensovem forumu pa sem zasledil samo da obstajajo neke razsiritve mislim da z oznako 353.

hvala za odgovor, lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taubek
Siemens ima za ta namen že razvite kartice ki so namenjene poganjanju koračnih motorjev.
Če pa bi rad z S7-314C poganjal koračne motorje pa vedi, da so izhodi iz kartic 24V in pa 0,5A pa, da za en motor potrebuješ 4 izhode.
Potem pa boš moral napisat program, ki ti bo pravilno prožil izhode kajti v samem programu ni že napisane funkcije za krmiljenje koračnega motorja. Driver

taubek
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 0:37
Aktiv.: 0.83
Kraj: Malecnik pri MB

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2008 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter, hvala za odgovor. Do sedaj sem ze nekaj delal s S7-200 pa je slo zelo enostavno in res brez nekih problemov. Sedaj pa skusam svoje znanje malo nadgraditi se s serijo 300.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni