www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV iskra

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vili
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 16:37
Aktiv.: 0.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 10, 2004 5:28 pm    Naslov sporočila:  TV iskra Odgovori s citatom

Imam problem s tem televizorjem. V bistvu vse deluje le slika je zožana po horizontali. Kako to odpraviti?
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 11, 2004 11:28 pm    Naslov sporočila: icon_question  Odgovori s citatom

Boš moral bolj natančno napisati kateri TV (jih je več Confused ) in glede na izkušnje s pojmovanjem horizontale in vertikale , kje je zožana ? levo in desno ali zgoraj in spodaj na ekranu Wink .
vili
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 12, 2004 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, vendar na TV nič ne piše tako da ne vem kakšen podatek naj ti posredujem. Slika pa je zožana na obeh straneh horizontale, po vertikali pamje vredu.
LP
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 12, 2004 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je to še stari - originalni Valter (pardon, Iskra!) je najbrž kaj narobe na pokončni platki pribl. na sredini mamaplate, kjer so trije trimerji za O-W. H-širino in trapez, če je pa novejša (beri turška) šasija, boš pa moral še kak podatek zaupat.

LP
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy Pozdravljen satelitko Wink ampak meni še veno ni jasno ali je slika zožana od strani ali zgoraj spodaj. Ne zameri Vili , samo pred nekaj časa so bile tu na forumu težave s tem pojmovanjem.
No ti pa je že satelitko odgovoril. Ko odpreš TV , imaš na sredini tiskanega vezja O-W modul. Na njemu pa tri trimerje in en tranzistor na hladilnem rebru. Verjetno ti je prekinil trimer vrednosti 470 omov. No zamenjaj pa vse tri (so različnih vrednosti !!), da boš dlje užival Wink

boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 13, 2004 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni.
No, če smo že pri horizontali in vertikali, pa bi še jaz mimogrede napisal, kaj je bilo narobe s Samsungom, kjer ni bilo ne enega in ne drugega.Verjetno še se spomnite, da sem pred časom omenjal tale problem, ampak je bil v drugem postu.Crknil mi je namreč videoprocesor Twisted Evil .In kako se to zgodi???? Shocked Preprosto.Med tem, ko sem imel prižgan TV in sem na prižganem PC-ju priklapljal video OUT , je nastal mrk .......upam, da bo tale izskušnja komu pomagalo in ne bo naredil iste norije kot sem jo jaz ter potem plačeval.
LP
Boco

Pa sory, ker ne spada ravno sem
Nazaj na vrh
vili
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2004 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slika je zožana z leve in desne strani. Preveril sem trimerje in vsi so videti vredu.
Kaj bi še lahko bilo narobe?
LP
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2004 9:19 pm    Naslov sporočila: icon_sad  Odgovori s citatom

Moraš jih zamenjati ne pomaga če preveriš. Poglej še spoje na modulu in tranzistor. Poleg VN trafota imaš še nekaj kondenzatorjev (stirofleksnih), poglej če ni kakšen napihnjen.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni