|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mero Neznanec

Pridružen-a: Pet 17 Feb 2006 17:39 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Okt 14, 2006 3:39 pm Naslov sporočila: Pomoč pri izbiri osciloskopa |
|
|
Imam željo da bi kupil digitalni osciloskop pa bi prosil za pomoč pri izbiri.
Ogledal sem si že Tektronixov osciloskop TDS1002B pa bi prosil tudi za mnenje o tem osciloskopu.
Seveda pa moram podati nekaj podatkov da bi mi lahko sploh svetovali.
Potrebujem ga predvsem za pravoktne signale frekvence reda od 500kHz pa do 50Mhz, ter sinusne signale od 0 pa do 50MHz.
vsem se zahvaljujem za odgovore
P.S. če potrebujete še kakšne podatke vam jih bom z veslejem navedel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Sob Okt 14, 2006 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na podatek o pasovni sirini 60MHz, bo dokaj neuporaben za signale s frekvenco 50MHz. Za popolnoma lepe sinusne signale bi mogoce slo (z upostevanjem karakteristike vhodne stopnje).
Za bolj realno predstavo o frekvencni zmogljivosti upostevaj faktor 10x. Za omenjeni osciloskop torej 6MHz. Realno predstavo si razlagaj tako, da ti ne bo treba misliti ali je na ekranu res pravi signal ali je ze kaj popacen (mu kaj manjka ali pa ima kaj prevec). Odvisno kako natacno zelis opazovat signale.
Ce imas moznost, ga vsekakor preizkusi! Kar lep denar je v igri, tako da nimas kaj brez preizkusa!
P.S.
V predstavitvi sem opazil, da ima 10x oversampling. Kako tocno se pa to vidi pa ??? Dokler ne vidis, vzami z rezervo. Imam sreco, da sem razliko enkrat videl ker imam v sluzbi 3000 serijo. Enkrat sem pa "fasal" 2000 ali celo 1000 (se ne spomnim vec). Kar precej huda razlika, ceprav so bili signali precej nizki (par MHz).
Aja pa se nekaj... podatek o samplih na sekundo je lahko precej za lase privlecen. Pogledati moras za vsak kanal loceno! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.72 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem razmišljal o tem osciloskopu. Ker je za resno delo (preizkušeno)nepreveč primeren, sem raje vzel TDS3024B.
ALi res potrebuješ digitalno napravo? Ali analogen z večjo hitrostjo ne bi bil dober?
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Jur,... to je tvoj osciloskop, doma, privat? Geezz ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.72 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2006 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj, doma. Če hočeš naredit kaj pametnega, potrebuješ dobro orodje. Še za razbijanje kamenja ni dobro vsako kladivo.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 489 dni